Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmak için 10 Etkili Yol

Instagram'da paylaştığınız fotoğrafları daha çok kişiye ulaştırmak istiyorsanız, Instagram fotoğraflarınızı öne çıkarmak için 10 etkili yolu sizlerle paylaşıyoruz.

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmak için 10 Etkili Yol

Popüler sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. En yeni özellikler, yaratıcılığı ve bireyselliği ön plana çıkaracak bir fırsatı kullanıcılarına sunuyor. Bizler de Instagram fotoğraflarınızı öne çıkarmak için 10 etkili yolu sizlerle paylaşıyoruz.

1. ”Önceki ve Sonraki” Konulu İçerikleriniz İçin Slayt Gösterileri Kullanın

Instagram’ın toplu albüm ekleme özelliğini aynı fotoğrafların farklı pozlarını paylaşmak dışında, daha iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin, “Önceki” başlığı altında çocukluk ve gençlik fotoğrafınızı paylaşırken, “Sonraki” başlığı altında güncel bir fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz. Bir başka şekilde ise makyaj öncesi ve makyaj sonrası şeklinde de paylaşabilirsiniz. Her iki fotoğrafı da aynı açıdan çekip, her iki fotoğrafta da aynı düzenleme araçlarını kullanmayı unutmayın.

2. Birden Fazla Hesap Kullanarak Bir Hikaye Anlatın

Instagram Hikayeleri’nde diğer kullanıcıların doğrudan profillerine giden bir bağlantı ekleyebiliyorsunuz. Çoğu Instagram kullanıcısı, favori hesaplarına atıfta bulunmak için bu özelliği kullanıyor. Siz de bir ya da birkaç arkadaşınızla birlikte paylaşımlarınızda birbirinizi etiketleyerek daha fazla kullanıcıya ulaşabilir ve aynı işlemi Hikayelerim bölümünde de sürdürebilirsiniz.

3. Paylaşımınızı Çekici Kılmak için Görsel Zincirleme Kullanın

Bazı kullanıcıların Instagram profillerini incelediğimizde inanılmaz derecede mükemmel görünüyorlar. Tüm görseller mükemmel bir şekilde koordine edilmiş gibi görünen bu hesaplar gibi siz de profilinizi belirli bir temaya uydurmak isterseniz, “görsel zincir” denen bir şeyi deneyebilirsiniz. Normalden biraz daha uğraştırıcı olsa da, sonucu gördüğünüzde çabalamaya değer olduğunu görebilirsiniz. Bu konuda oldukça başarılı bir hesap olarak @rvstapleton profilini inceleyebilirsiniz.

4. İlgi Çekmek için Boomerang Kullanın

İlk bakışta Boomerang size biraz komik gelebilir, fakat iyi hazırlanmış bir video ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Herhangi bir eylem için Boomerang kullanırken telefonunuzu sabit tutarak en iyi çekim kalitesini yakalayabilirsiniz.

5. Slayt Gösterileriyle “Perde Arkası” Görüntülerini Paylaşın

Instagram üzerinde sadece kişisel ve kurumsal hesaplar yer almıyor. Bazı kullanıcılar, ilgilendikleri iş ile ilgili ilginç çalışmalarını da Instagram’a yüklüyorlar. Eğer siz de bu tarz işlerle uğraşıyorsanız ve bu iş için bir Instagram hesabınız varsa, fotoğrafınızı öne çıkarmak için “perde arkası” görüntülerini paylaşabilirsiniz. Yani, çalışmanızın son haline ulaşmadan önce geçtiği aşamalardan birkaç kare paylaşarak kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz.

6. Fotoğraflarınızı Dev Karelerle Paylaşın

Instagram için sunulan bazı üçüncü taraf uygulamalarını kullanarak, profilinizi gerçekten bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Tek bir fotoğrafı 3, 6 veya 9 kareli ızgaraya bölen Giant Square uygulamasını kullanmayı denemenizi öneriyorum.

Oluşturduğunuz fotoğrafları Instagram hesabınıza yüklemeye başladığınızda, fotoğraflar takipçilerinize anlamsız gelecektir. Fakat, profilinizi ziyaret ettiklerinde bu anlamsız fotoğrafların profilinize nasıl bir hava kattığını onlardan duymanızı tavsiye ediyoruz.

7. Hikayenizi Öne Çıkarmak için Çıkartmalar Kullanın

Instagram, Hikayelerim bölümünde kullanılmak üzere onlarca çıkartma yayınlamıştı. Bu çıkartmaları doğru bir şekilde kullanarak hikayenizi öne çıkarmak oldukça kolay. Örneğin, fotoğrafınızın ve kendi yazmış olduğunuz bir metnin olduğu hikayenizde, metni düşünce balonu içine yazmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde birçok alternatif türeterek hikayelerinizi oldukça kolay bir şekilde öne çıkarabilirsiniz.

8. Instagram Profilinizin Teması

Instagram profiliniz için bir konu belirleyerek sürekli bu konu üzerine paylaşımlar yapmak, takipçilerinizin artmasında önemli rol oynayacaktır. Instagram’ın birden fazla hesabı desteklediğini düşünürsek, kişisel profiliniz ile bir tema üzerine paylaşım yaptığınız profilinizi ayrı tutmak oldukça kolay.

İyi tasarlanmış bir profil, kendi markanızı yaratmanızda ve daha az çaba harcayarak güzel profiller oluşturmanıza olanak tanıyacaktır. Örnek olarak, yukarıdaki görseli paylaşan dünyaca ünlü @muradosmann hesabını verebiliriz.

9. Her Gönderi Tipini Kullanarak Ayrıntılı Eğitimler Verin

Slayt gösterileri, kolaj, Boomerang, video ve fotoğraf gibi gönderi tipleri, karmaşık yayınları normal haline getirdi diyebiliriz. Yani; öğreticiler, yemek tarifleri, tadilatlar, makyaj videoları gibi paylaşımlarınızda biraz önce sıraladığımız gönderi tiplerini birlikte kullanabilir ve ayrıntılı bir paylaşıma imza atabilirsiniz. Örneğin, makyaj yapımı paylaşımında kolay olan adımları fotoğraf ile paylaşırken, zor olan kısımları videolu bir şekilde paylaşabilir, diğer kısımları hızlandırılmış bir şekilde başka bir gönderide paylaşarak bunları slayt gösterisi içinde tek bir parça halinde yayınlayabilirsiniz.

10. İlham Almak İster misiniz?

Instagram’ı yaratıcı olarak kullanmak için hala uğraşıyorsanız, temel ilkelere dönerek daha önce paylaştığınız fotoğrafları ve videoları inceleyin. Fotoğraflarınızı dikkatli bir şekilde düzenliyor musunuz? Bazen, üçüncü parti fotoğraf düzenleme uygulamaları, Instagram’ın kendi filtreleri ve araçlarından daha iyi bir iş çıkarabiliyor.

Sonrasında ise düşünmeniz gereken şey, fotoğraflarınız ilginç ve ilgici çekici mi? diye kendi kendinize sormak olmalıdır. İçerik ile ilgili sorun yaşıyorsanız, ilgi alanlarınıza bağlı olarak yayın yapan birçok hesabı inceleyebilirsiniz. Belirli hashtag’ler altında paylaşılan bu paylaşımlara siz de katılarak diğer kullanıcılarla da çok rahat etkileşim kurabilirsiniz.

Son birkaç yıldır Instagram’da yapılan yenilikler oldukça fazla. Eskiden olduğu gibi basit bir fotoğraf yükleme platformundan uzaklaşarak oldukça geniş çaplı bir platform haline gelmiş durumda. Gelen tüm yenilikleri kullanarak, Instagram’ı yaratıcı ve yenilikçi yöntemlerle kullanmak sizin hayal gücünüze kalıyor.

Instagram'da İstenmeyen Reklamlar Nasıl Engellenir?

Instagram Albüm Özelliği (Çoklu Fotoğraf Yükleme) Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR