WhatsApp Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizler için WhatsApp sesli arama özelliğinden ve bunu nasıl yapabileceğinizden bahsediyoruz

whatsapp-sesli-arama-nasil-yapilir2

Bilindiği üzere dünyanın en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp sesli arama özelliğini yıllar önce getirdi. WhatsApp arama yapma özelliği son derece kullanışlı ve pratiktir. Biz de bu yazımızda WhatsApp'ın bu kullanışlı özelliğini nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız.

WhatsApp sesli arama özelliğinden kısaca bahsetmek gerekirse; bu özellik temel olarak internet bağlantınızı kullanarak WhatsApp bağlantılarınızda yer alan kişileri aramanızı mümkün kılıyor. Sistem Skype'ın sesli arama özelliğine benziyor; fakat WhatsApp mobil cihazlarda daha yaygın olarak kullanıldığından ve WhatsApp kişi listenizin Skype'ın kişi listesinden daha geniş kapsamlı olmasından ötürü WhatsApp sesli arama özelliği Skype yerine daha pratik bir çözüm olabilmekte.

Eğer WiFi bağlantınızı kullanarak ücretsiz aramalar yapmak isterseniz WhatsApp sesli arama özelliği oldukça işinize yarayacaktır.

whatsapp-sesli-arama-nasil-yapilir1

WhatsApp sesli arama özelliğinden faydalanabilmek için öncelikle akıllı telefonunuzda WhatsApp uygulamasının son sürümünün yüklü olması gerekiyor. WhatsApp'ın son sürümünü aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

WhatsApp Messenger'ın en güncel sürümünü yükledikten sonra sesli arama yapmak için WhatsApp uygulamasını çalıştırın. WhatsApp ana ekranı açılınca sol üst köşede yer alan "ÇAĞRILAR" sekmesinin üzerine dokunun

Açılan Çağrılar sekmesinde daha önceden yaptığınız sesli aramalar listeleniyor. Eğer bu özelliği ilk defa kullanacaksanız burada herhangi bir çağrı listelenmeyecektir. Fakat WhatsApp sesli arama özelliğini kullandıktan sonra önceden yaptığınız çağrıları buradan görüntüleyebilir ve bu çağrılara kolayca erişebilirsiniz. Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak WhatsApp'da sesli arama yapabilirsiniz.

 WhatsApp Sesli Arama ile Nasıl Konuşulur?

  • Öncelikle uygulamayı açın.
  • Ardından konuşmak istediğiniz kişiyi seçin.
  • Açılan pencerede sağ üst tarafta bulunan telefon simgesine dokunun.
  • Bu noktada eğer WhatsApp sizin mikrofonunuza erişmek için izin isterse izin verin.
  • Kısa bir süre sonra arama başlayacaktır.

WhatsApp'ı Açmadan Mesajları Okumanın Yolları
SOSYAL MEDYA

WhatsApp'ı Açmadan Mesajları Okumanın Yolları

Meta tarafından sunulan anlık mesajlaşma uygulamasını kullanan pek çok kişi, WhatsApp'ı açmadan mesajları okuma için yollar arıyor.

Bütün işlemler bu kadar. WhatsApp sesli arama ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz WhatsApp sesli arama özelliğini ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

 

YORUMLAR