VLC Player ile TV İzleme

VLC Player TV izleme nasıl yapılır? İşte dünyanın en popüler medya oynatıcılarından VLC Player üzerinden söz konusu aktivite için uygulamanız gereken adımlar!

VLC Player, TV izleme dahil olmak üzere pek çok aktivitenin yapılabilmesine olanak tanıyor. Peki, dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan medya oynatıcısı üzerinden söz konusu işlem nasıl yapılır? Bu yazıda çoğu kişi tarafından merak edilen soruyu yantılayacağız.

VLC Player medya oynatıcı programı hem ücretsiz hem de çok yönlü ve hızlı olmasıyla uzun süredir kullanıcılar arasındaki popülerliğini sürdürüyor. Video izleme, ses dosyaları oynatma, ekran kaydı yapabilme gibi pek çok özelliğin yanında yabancı TV yayın ve programlarını da izlemek mümkün.

Açık kaynak kodlu medya oynatıcısı üzerinden TV izleyebilmek için bazı adımları uygulamak gerekiyor. Bu adımları sırası ile uygulamanız hâlinde söz konusu aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Hazırladığımız rehberde işlemin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Dolayısıyla rehberimize göz atarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

VLC Player ile TV İzleme Adımları Neler?

  • VLC Player'ı açın.
  • Araçlar menüsüne girin.
  • "Oynatma Listesi" butonuna basın.
  • Sol kısımdan "İnternet" sekmesine tıklayın.
  • Channels.com'u seçebilirsiniz.
  • "Comedy" gibi bir kategorinin üzerine tıklayın.
  • İçeriklerden bir tanesini seçin.

Dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan medya oynatıcısı çeşitli özelliklere sahip. Popüler program VLC Media Player, video kırpma dahil çeşitli özellikler sayesinde kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Böylece program çok daha kullanışlı hâle geliyor.

Başarılı medya oynatıcısında yer alan özellikler arasında televizyon izleme de bulunuyor. Bu özellik, kullanıcıların medya oynatıcı üzerinden çevrim içi olarak TV izleyebilmesine olanak tanıyor. Bu aktiviteyi gerçekleştirebilmek için ilk olarak medya oynatıcısını açmanız gerekiyor.

Söz konusu program bilgisayarınızda yüklü değilse yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu adımı uygulamanız hâlinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın. Bununla birlikte indirme işlemi çok kısa süre içerisinde başlayacaktır. İndirme süreci, internet bağlantısına göre farklılık gösterebilir.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kuruluma geçin. Programı bilgisayarınıza yükledikten sonra artık söz konusu aktivite için uygulamanız gereken adımlara geçebilirsiniz. Medya oynatıcısını açın.

Medya oynatıcısını açtıktan sonra bir pencere açılacak ve pencerenin üst kısmında çeşitli menüler yer alacak. Menüler arasından "Araçlar" menüsünün üzerine tıklayın. Bu işlemin ardından küçük bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Oynatma Listesi" butonuna basın.

Söz konusu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra sol kısımda konumlanan "İnternet" sekmesine tıklayın. Daha sonra Channels.com'a girebilir ve "Comedy" gibi bir kategori seçebilirsiniz. Daha sonra içerikler arasından bir tanesini seçebilirsiniz. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Bilgisayarınıza VLC Player’ı yükledikten sonra masaüstünüzde beliren ikonu veya başlat menüsünü kullanarak programı açmanız gerekiyor. Karşınıza ilk olarak aşağıda görebileceğiniz ana ekran çıkacak:

Daha sonra “Araçlar” seçeneğine tıkladığınızda “Oynatma Listesi” butonuna tıklayarak internet yayınlarına ulaşabileceğimiz kısmı açmamız gerekiyor.

Oynatma listesini açtığımızda karşımıza çıkan sol barda “İnternet” adlı bir kısım yer alıyor. Buranın üzerine çift tıkladığımızda online olarak yayın yapan birtakım radyo ve TV&program yayınlarını görebiliyorsunuz.

Örnek olması açısından Channels.com yayınlarını seçiyorum ve yer alan kategoriler içerisinden “Comedy”i seçerek komedi türündeki yayınların listesini elde ediyorum.

Daha sonra görebileceğiniz gibi küçük resimlere sahip yayınlardan bir tanesine tıkladığımda eğer internet bağlantısı aktifse online olarak varolan yayını kolayca izleme şansım oluyor.

Ne yazık ki VLC Player içerisinde herhangi bir Türkçe TV yayını yer almıyor ancak varolan yabancı yayınları ve müzik kanallarını dinlemek isteyenler için vazgeçilmez bir özellik.

VLC Media Player’ın Bilinmeyen Özellikleri
YAZILIM

VLC Media Player’ın Bilinmeyen Özellikleri

VLC Media Player bilinmeyen özellikleri ile dikkat çekiyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan medya oynatıcının kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan çeşitli özellikleri bulunuyor.

Bu yazıda dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından gün içerisinde sık sık kullanılan medya oynatıcısı üzerinden TV izleme işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR