LG G6 Hataları, Sorunları ve Çözümleri

LG G6 kullanıcılarının karşılaşabilecekleri potansiyel hatalar ve sorunları bir araya getirdik. Çözüm önerileri ve daha fazlası için LG G6 sorunları burada:

LG G6 Hataları, Sorunları ve Çözümleri

LG'nin ürettiği amiral gemileri son yıllarda kullanıcı nezdinde epey güven kaybı yaşadı. Modüler akıllı telefon sevdasından vazgeçtikten sonra geri dönüş sinyalleri veren şirket, LG G6 ile kötü gidişata artık bir dur demek istiyor. En son çıkardığı amiral gemisini güzel tasarım, muhteşem bir kamera, mükemmel performans ve sağlam pil ömrü gibi temeller üzerine kuran LG, 18:9 en-boy oranına sahip ekranla da yeni bir deneyim sunuyor. Kısacası LG G6, 2017 yılının en iyi akıllı telefonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu yorumlar LG G6'nın sorunları olmadığı anlamına mı geliyor? Elbette hayır. Bu blogda LG G6 sorunları ve çözümleri üzerine bazı bilgiler paylaşacağız.

Herhangi bir akıllı telefon veya tablet gibi LG G6'da sorunsuz değil. Bu nedenle, LG G6 sahiplerinin sıkça karşılaştığı sorunlardan bazılarını topladık ve bunları nasıl düzeltebileceğiniz hususunda bazı çözüm önerileri sunduk. Şimdiye kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmayan kullanıcılar olabilir, sayıları az dahi olsa sizleri bilgilendirmeliyiz.

LG G6 Cihaz Çöktü Hatası ve Çözümü

Telefonu kilitledikten sonra "cihazınız bozuk olabilir ve düzgün çalışmayabilir" mesajını gören çok az sayıda kullanıcı olduğu söyleniyor. Kullanıcılar kilidi açtığında bu sorun görülürken, bazı durumlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığında da bu mesajla karşılaşılabiliyor.

Bu noktada potansiyel çözüm önerimiz, cihazı kapatıp tekrar açmanız yönünde olacaktır. Büyük ihtimalle bu hatayı Android 7.0 Nougat ile tanıtılan Verified Boot işlemi yüzünden alıyorsunuz. Bazı uygulamalar ve diğer özellikler cihazın doğru çalışmasını engelleyebilir ve bu iletinin gelmesine neden olabilir. Kısa zamanda bir düzeltme ile bu yazılım sorunu halledilecektir. 

LG G6 Parmak İzi Tarayıcısı Çalışmıyor Hatası ve Çözümü

LG G6 kullanıcılarının bir çoğu parmak izi tarayıcısının son derece hızlı ve doğru çalıştığını söylese de, bazı LG G6 sahipleri, tarayıcının parmak izini tanımadığını ve cihazı yavaşlattığını iddia ediyorlar. 

Bu konudaki çözüm önerimiz, cihazda depoladığınız parmak izlerini silip yeniden eşleştirmeyi denemeniz yönünde olacaktır. Aynı parmak izini iki kez tanıtmış olabilirsiniz. Diğer durumlarda ise önbelleğinizi temizleyebilirsiniz. Ayarlar > Genel > Telefon Yöneticisi > Depolama bölümüne gidin ve Dahili Depolama üzerine dokunun. Sonra Önbellek Verileri üzerine tıklayın ve temizleyin.

LG G6 Performans ve Pil Boşalma Sorunları ve Çözümleri

Bazı LG G6 kullanıcıları cihazda aralıklı gecikme, rastgele yeniden başlatma ve yavaş çalışma gibi çeşitli performans sorunlarıyla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Ayrıca, kullanıcıların beklenmeyen batarya tüketimleri gördükleri, hatta telefon bekleme modundayken bile pilin hızla azaldığını iddia ettikleri söyleniyor.

Bu noktada sizlere önerimiz, Greenify uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmeneniz olacaktır. Bu uygulama cihazınızın açılmasında yaşanan sorunları ve yavaşlamaları azaltmaya yardımcı olacaktır. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Greenify'ı indirebilirsiniz:

Ani pil boşalması sorununa dönecek olursak, bunun içinde cihazınızı güvenli moda çekmenizi öneriyoruz. Bu sayede sorunun devam edip etmediğini görebilirsiniz. Eğer sıkıntı devam ediyorsa, büyük ihtimalle kullandığınız uygulamalar yüzündendir. Bu sorunla karşılaşmadan önce yüklemiş olacabileceğiniz birkaç uygulamayı silin ve tekrar kontrol edin. 

LG'nin iyi bir yazılım deneyimi için birçok yeni özellik getirdiğini de unutmayalım. Bunların bazılarını devre dışı bırakarak performansı artırabilirsiniz.

LG G6 Otomatik Parlaklık Hatası ve Çözümü

LG G6'da en çok karşılaşılan sorunlardan biri de parlaklık konusu ile ilgili. Pek çok kullanıcı otomatik parlaklık özelliğinin çalışma biçiminden memnun değil diyebiliriz. 

Bu bir yazılım meselesi ve gelecekteki bir güncelleme ile kalıcı bir düzeltme yapılacağını umuyoruz. O zamana kadar, cihazın otomatik parlaklık özelliğini daha iyi kontrol etmek için en iyi araçlardan biri olan Lux Auto Brightness uygulamasını indirip kullanabilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirmeniz mümkün:

LG G6 "OK Google" Sesli Komut Çalışmıyor Hatası ve Çözümü

Bazı kullanıcılar LG G6'da Google Assistant'ı başlatmak için "OK Google" sesli komutunun çalışmadığını ve sesi algılamadığını saptadı. 

Bu konuda yapmanız gereken Ayarlar > Uygulamalar bölümüne gidip Google uygulamasının verilerini temizleyin. Ardından telefonu yeniden başlattıktan sonra ses modelini yeniden eğitmeniz gerekecek. Ayarlar bölümünden Google Hizmetleri bölümünü bulun ve Arama > Ses bölümlerini takip ederek ses modunu geri alın.

LG G6 Bağlantı Sorunları ve Çözümleri

Bu sorunlar sadece LG G6'da görünmüyor. Herhangi bir cihazda Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz. 

LG G6 kablosuz bağlantı (Wi-Fi) sorunu ile karşılaşırsanız, cihazınızı ve router'ı en az 10 saniye süreyle kapatın, sonra tekrar açın ve bağlanmayı tekrar deneyin. Yetmedi mi? Ayarlar'a gidip Güç tasarrufu yapın özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Bu da olmadıysa, girmiş olduğunuz Wi-Fi bağlantısını "Unut" seçeneği ile unutabilir ve bilgileri yeniden girip tekrar denemeyi de yapabilirsiniz. Hala daha olmadıysa, router yazılımının güncelliğini kontrol edin. 

LG G6 bluetooth sorunları ile baş etmek içinse, tüm eşleştirmeleri silin ve tekrar kurmayı deneyin. Eğer yazılımsal bir hata söz konusuysa, LG bu konuda da güncelleme getirecektir. 

LG G6, Yarın Sürpriz Hediyeleriyle Birlikte Geliyor

YORUMLAR