İşte Google'ın Seçtiği 2015'in En İyi Android Oyunları

2015'in en iyi mobil oyunları belli oldu!

İşte Google'ın Seçtiği 2015'in En İyi Android Oyunları

2015 yılının son ayı olan Aralık ayına girdik ve geride bırakacağımız yıla bakarak değerlendirmeler yapmaya başladık. Aralık ayının en iyi yanlarından biri bu ayda genelde senenin en iyi yapımlarının, yazılımlarının, filmlerinin ve benzer içeriklerin sıralandığı listelerin yayınlanıyor oluşu. Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google da kendi seçtiği 2015'in en iyi Android oyunları listesini Google Play üzerinde yayınladı.

Yayınlanan listede farklı türde oyunlar yer almakta, bu oyunlar arasında birçok sürpriz isim de yer alıyor. Google'ın bu oyunları seçerken hangi kriterlere dikkat ettiğini bilemiyoruz; fakat bu uzun liste içerisinden bizim de favorimiz olan oyunları ayıklayıp sizinle paylaşmaya karar verdik. Listemizdeki oyunların hepsi kaliteli oyunları, bu nedenle aralarında bir sıralama yapmaya gerek duymadık. İşte 2015'in en iyi mobil oyunları:

Taichi Panda

Aksiyon RPG türünün başarılı bir temsilcisi olan Taichi Panda güzel grafikleri, akıcı gerçek zamanlı dövüş sistemi ve fantastik hikayesiyle milyonlarca oyuncunun beğenisini kazandı. Mobil cihazlarla en iyi şekilde uyum sağlayan aksiyon RPG türündeki oyunlar hem kolay bir şekilde oynanabiliyorlar hem de bolca aksiyon sunabiliyorlar.

Taichi Panda'da oyuncular aralarında sevimli panda kahramanların da yer aldığı 6 farklı kahramandan birini seçerek oyuna başlayabiliyorlar ve zindanlara dalarak güçlü bölüm sonu cavanarlarıyla savaşabiliyorlar. Ayrıca oyunu online olarak oynayabiliyor, PvP karşılaşmalarında kahramanınızın gücünü diğer oyunculara karşı test edebiliyorsunuz. Taichi Panda ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir Android oyunu:

Hearthstone Heroes of Warcraft

Hearthstone'u bu listede görünce aslında eski bir oyun olduğunu ve bu listede neden yer aldığını düşünebilirsiniz. Böyle düşünmekte aslında bir miktar da haklısınız; fakat oyunun Android telefonlar üzerinde çalışabilen versiyonu bu sene Nisan ayında yayınlanmıştı. Bu nedenle Google, Hearthstone Heroes of Warcraft'ı seçtiği 2015'in en iyi Android oyunları arasına yerleştirmeyi uygun görmüş.

Hearthstone Heroes of Warcraft'ın kart oyunları arasında en başarılılarından birini olduğunu söyleyebiliriz. Blizzard klasiği Warcraft'ın fantastik altyapısını arkasına alan Hearthstone heyecanlı online karşılaşmalar yapmanızı mümkün kılıyor. Tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Hearthstone Heroes of Warcraft, genişleme paketleriyle zenginleştirilen bir içeriğe de sahip. Hearthstone indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Fallout Shelter

Fallout Shelter'ın bu senenin büyük sürprizlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Fallout 4 duyurusuyla birlikte oyun severlerin beğenisine sunulan bu mobil simülasyon oyunu bir nükleer savaş sonrası karşılaşabileceğimiz olası bir kıyamet senaryosunu konu alıyor. Oyunda kendi sığınağımızı inşa ederek yardıma ihtiyaç duyan insaları bu sığınağa alıyor ve onları mutantlar ve yağmacılar gibi tehlikelere karşı korumaya çalışıyoruz.

Oyunda sığınağımızın gelişmesini sağlamak için ihtiyaçlarımızı karşılayacak jeneratör gibi araçları inşa etmemiz, kaynak toplamak üzere sığınak sakinlerini sığınak dışındaki görevlere göndermeliyiz. Ayrıca tehditlere karşı savunma sistemlerimizi de etkinleştirmemiz gerekiyor. Oyun stratejik bir derinliğe sahip ve uzun süren bir eğlence sunuyor.

Fallout Shelter'ı bu bağlantıyı kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Fallout Shelter Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Fallout Shelter Oynadık
Tamindir TV

Fallout Shelter Oynadık

Bethesda'nın E3 sunumunda tanıttığı Fallout 4'ün yanında çok önemli bir oyun daha vardı. O da Fallout Shelter'dı.

Need for Speed No Limits

Need for Speed No Limits'in bu sene içerisinde çıkan en iyi mobil yarış oyunlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Güzel grafikler, yüksek tempolu polis kovalamacaları, kolay kontroller sayesinde oyunu elimizden uzunca bir süre bırakamadık.

Mobil Need for Speed oyunları serisinin önceki oyunlarından farklı olarak ücretsiz bir şekilde çıkış yapan Need for Speed No Limits'de aracınızı modifiye etmenize de imkan tanınıyor. Oyunda nitronuzu kullanarak süper hızlara çıkabiliyor, rakiplerinizle yarışırken bir yandan da polis tuzaklarından kurtulmak için mücadele ediyorsunuz.

Need for Speed No Limits'i bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

MORTAL KOMBAT X

Oyun dünyasının en kanlı oyun serilerinden olan Mortal Kombat bu sene mobil cihazlara adım atarak içerdiği vahşeti ceplerimize kadar taşıdı. MORTAL KOMBAT X kanlı fatalityleri ve yüksek kaliteli grafikleri ile dikkat çeken bir mobil dövüş oyunu. Unreal Engine grafik motoruyla geliştirilmiş MORTAL KOMBAT X kendi dövüşçü takımımızı kurarak 3'erli takımlar halinde düşmanlarımızla dövüşüyoruz. Oyuncular online karşılaşmalar yaparak yeteneklerini diğer oyunculara karşı da sergileyebiliyorlar.

MORTAL KOMBAT X'i bu bağlantıyı kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Smashy Road: Wanted

Smashy Road: Wanted bu senenin en orijinal yapımlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. GTA serisinin kuşbakışı oynanan ilk oyunlarındaki heyecanlı polis kovalamacalarını mobil cihazlarımıza taşıyan Smashy Road: Wanted kolay kontrolleri, renkli grafikleri ve eğlenceli oynanışıyla bir kere oynadıktan sonra elinizden bırakamayacağınız bir mobil oyun.

Smashy Road: Wanted'da yol üzerindeki parayı toplayarak ve belli aralıklarla verilen ödülleri toplayarak yeni araçların kilidini açabiliyorsunuz. Oyunda ne kadar uzun süre polisten kaçarsanız aranma seviyeniz artıyor ve peşinize özel harekat araçları ve hatta tanklar gibi askeri araçlar takılıyor.

Ücretsiz olarak Smashy Road: Wanted indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Smashy Road: Wanted Oynuyoruz
Tamindir TV

Smashy Road: Wanted Oynuyoruz

GTA 1 tarzı üstten görünüş ile Driver tarzı çılgın araba kovalamacası oyunu olan Smashy Road: Wanted iOS ve Android cihazlar için oynayabileceğiniz fevkalade bir oyun.

Lara Croft: Relic Run

Mobil oyunlardan bahsedip de sonsuz koşu oyunlarına değinmeden olmazdı. Android üzerinde sonsuz koşu oyunu türünde birçok farklı alternatife sahibiz. Fakat genel olarak bu oyunlar yüzeysel bir hikayeye sahipler. Hazine avcılığı temasına sahip oyunlar arasında Temple Run bu tür yüzeysel hikayeye sahip oyunlardan biri olarak gösterilebilir.

Hazine avcılığı söz konusu olduğunda Tomb Raider oyunlarının baş kahramanı olan Lara Croft'ta tahtı bırakmak en mantıklısı olacaktır. Kahramanımız Lara Croft: Relic Run'da antik tapınakları ve harabeleri ziyaret ederek unutulmuş hazinelerin peşinde koşuyor. Oldukça güzel grafiklere sahip olan Lara Croft: Relic Run reflekslerimizi test eden zorlu bir oynanışa sahip. Eğer Lara Croft: Relic Run'ı ücretsiz indirerek bu heyecana adım atmak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Lara Croft: Relic Run Tamindir İncelemesi
Tamindir TV

Lara Croft: Relic Run Tamindir İncelemesi

Sonsuz koşu oyunlarının popülaritesinden sonunda Lara Croft da payını aldı. Lara Croft: Relic Run ile ölene kadar koşan bir Lara Croft'ı yönlendiriyorsunuz.

PAC-MAN 256

Oyun dünyasının en eski oyun kahramanlarından olan Pac-Man bu sene klasik oyun yapısından farklı bir yapıyla karşımıza çıktı. PAC-MAN 256 bize bitmek bilmeyen bir kaçış macerası sunarken Pac-Mna oyunlarının klasik yapısından da eğlenceli elementleri içinde barındırıyor. Oyun boyunca bitmek bilmeyen labirentlerde bizi sürekli takip eden bir kodlama hatasından kaçıyoruz ve bir yandan da Pac-Man'ın ezeli düşmanı hayaletlerden kaçıyoruz. PAC-MAN 256'da toplayacağımız bonuslar ise oyunu daha da heyecanlı hale getiriyor.

PAC-MAN 256 indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

PAC-MAN 256 Oynadık
Tamindir TV

PAC-MAN 256 Oynadık

Yılların eskitemediği oyun PAC-MAN mobile yepyeni bir oyunla gelmişti. PAC-MAN 256'yı mobil oyunlar videomuzda sizlere tanıtmıştık.

Angry Birds 2

Mobil cihazların en beğenilen oyunlarından biri olan Angry Birds'ün devam oyunu bu sene içinde çıkış yaparak oyun severlerle buluştu. Angry Birds 2'de bizi yeni kızgın kuş türleri, daha hoş görünen grafikler ve yeni bulmacalar bekliyor. Oyundaki bölümler de uzatılarak birden fazla aşamalı hale getirilmiş. Çeşitli çevresel mekanikler oyuna eklenirken özel kartlar aracılığıyla kullanacağımız yetenekler farklı bir oyun tecrübesi sunuyor.

Angry Birds 2, her ne kadar serinin ilk oyununu özletse de türünün en iyi oyunları arasında yer alıyor. Angry Birds 2'yi indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Angry Birds 2 Oynadık!
Tamindir TV

Angry Birds 2 Oynadık!

Rovio sonunda Angry Birds 2'yi çıkardı. Angry Birds ile arasında epey fark olduğunu söyleyelim. Bu yüzden Agry Birds 2 indirip denemenizi tavsiye ediyoruz.

Angry Birds 2 Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Vainglory

Vainglory, League of Legends gibi oyunlarla bilgisayarlar üzerinde yaygınlaşan MOBA türünü mobil cihazlarımıza taşıyan ve bu işte bir hayli başarılı olan bir oyun. Vainglory'de oyuncular kendi kahramanlarını seçerek oyuna başlıyorlar ve online arenalarda 3'lü takımlar halinde diğer oyuncularla savaşabiliyorlar. Oyun boyunca rakip takımın Vain kristalini yok etmeye çalışırken karşı takıma göre taktikler geliştirmemiz ve takım oyunuyla galibiyete koşmamız gerekli.

Vainglory'de maçlar maksimum 20 dakika sürüyor. Farklı yeteneklere sahip kahraman seçenekleri, üst düzey kalitedeki grafikler ve yoğun online aksiyon oyunda bulabillecekleriniz arasında. Vainglory indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Google'ın hazırladığı 2015'in en iyi mobil oyunları listesine bu bağlantı üzerinden göz atabilirsiniz.

YORUMLAR