iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın Suyunu Çıkarmanızı Sağlayacak 13 Muhteşem Oyun

Apple kısa bir süre önce yeni amiral gemileri olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile karşımıza çıkmıştı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın Suyunu Çıkarmanızı Sağlayacak 13 Muhteşem Oyun

Apple kısa bir süre önce yeni amiral gemileri olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile karşımıza çıkmıştı. iPhone'ların 7. nesli önceki nesillere göre ciddi tasarımsal yenilikler getiriyordu. Suya dayanıklı yapı ile dikkat çeken telefonlar yeni siyah renk seçeneğine de sahiptiler. Ayrıca Apple, iPhone 7 Plus ile çift kamera kervanına dahil oluyordu.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın bütün bu özelliklerinin yanında en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de yeni A10 Fusion işlemciydi. Hatırlanacağı üzere daha önceki iPhone modellerinde çift çekirdekli işlemciler kullanılmaktaydı. A10 Fusion ile Apple, ilk defa 4 çekirdekli bir işlemciyi telefonlarında kullandı. Apple, A10 Fusion'ın A9 işlemciye göre ciddi bir performans farkı yaratacağını iddia ediyordu. Ayrıca iPhone 7 ve 7 Plus'ın yeni grafik çipi de daha verimli ve yüksek performanslı çalışıyor. A9 işlemci zaten rakibi olan Android telefonlarda kullanılan Snapdragon ve Exynos işlemcilere kök söktürmekteydi. Peki A10 Fusion gerçek kullanıcı deneyiminde nasıl bir fark yaratıyor? İşte bu sorunun cevabını bulabilmeniz için yeni iPhone 7'nizin veya iPhone 7 Plus'ınızın donanımını zorlayacak en iyi iOS oyunları listesini hazırlayacağız. Listemizde yer alan iPhone 7 oyunları oldukça yüksek grafik kalitesine sahipler. Bu grafik kalitesi yüksek oyunlar günümüzde piyasada bulunan akıllı telefon ve tabletler için benchmark testleri yapmada da kullanılmaktalar.

Listemizde 13 farklı oyuna yer verdik. Bu oyunlar arasında farklı türden mobil oyun seçenekleri bulunmakta; bu sayede iPhone 7 veya iPhone 7 Plus'ınızda oynayabilmek için tercihlerinize uygun bir oyun seçebilir, yüksek grafik kalitesinin tadını çıkararak telefonunuzun ne derece yüksek performans sergilediğini bireysel olarak tecrübe edebilirsiniz.

Oz: Broken Kingdom

Oz: Broken Kingdom'ın listemizin başında olmasının sebebi bu oyunun iPhone 7'nin resmi tanıtımında A10 Fusion işlemcinin donanımsal gücünü sergilemek için gösterilen oyun olması. Oz Büyücü hikayesindeki kahramanların karanlığa karşı mücadelelerini konu alan bu mobil RPG oyununda gerçek zamanlı ışık yansımaları, binaların parçalanma ve yıkılma efektleri ve yüksek poligon sayısına sahip modellemeler dikkat çekiyordu. Ayrıca ekranda çok sayıda öğe hareket ederken oyun olduça akıcı bir şekilde çalışabiliyordu. Ücretsiz olarak oyun severlere sunulan Oz: Broken Kingdom'ı bu bağlantıyı kullanarak indirebilir ve bu tecrübeyi kendi telefonunuzda yaşayabilirsiniz:

Submerged: Miku and the Sunken City

Çok kısa bir süre önce iOS versiyonu çıkış yapan Submerged: Miku and the Sunken City ilk olarak PC versiyonuyla karşımıza çıkmıştı. Oyunun geliştiricisi Uppercut Games, Submerged: Miku and the Sunken City'nin mobil versiyonunda grafikleri biraz kırpmak zorunda kalsa da oyun bu haliyle bile oldukça iç acıcı görünüyor. Submerged'de dramatik bir hikaye şaheser niteliğinde müziklerle birleşmekte. Oyunda temel olarak kardeşi ölümcül bir hastalığa yakalanmış olan bir kahramanın yerine geçiyor ve kardeşimizi kurtarmak için sular altında kalmış gizemli bir şehri keşfediyoruz. Submerged belki de iOS cihazınızda oynayabileceğiniz en kaliteli macera oyunları arasında. Oyunun makul bir fiyatla satıldığı söylenebilir:

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8: Airborne Yeni Tanıtım Videosu
OYUN

Asphalt 8: Airborne Yeni Tanıtım Videosu

Gameloft'un 2013'ün sonlarına doğru yayınladığı yarış oyunu Asphalt 8: Airborne çıkmasının ardından milyonlarca Android, iOS ve Windows Phone kullanıcısının gönlünü kazandı.

Asphalt 8: Airborne mobil cihazların grafik kalitesini ölçmek için klasik bir benchmark aracı olmuş durumda. Yeni bir telefonu test ederken ısınıp ısınmadığını, akıcı bir şekilde oyun oynatıp oynatmadığını görebilmek için Asphalt 8: Airborne o cihaza yüklenir ve testler gerçekleştirilir. Aynı şey iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için de geçerli. Bu cihazlar üzerinde Asphalt 8: Airborne testi yapmadık demeyin, oyunu bu bağlantıyı kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Modern Combat 5

Modern Combat 5: Blackout Çıkış Videosu
OYUN

Modern Combat 5: Blackout Çıkış Videosu

Gameloft, ünlü FPS oyunu serisi Modern Combat'ın yeni oyunu Modern Combat 5: Blackout'u Android, Windows Phone ve iOS işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletler için resmi olarak yayınladı.

Mobil cihazların en kaliteli grafiklere sahip FPS oyunları arasında yer alan Modern Combat 5 çok yeni bir oyun olmasa da halen üst düzey grafik kalitesi sunmayı başarıyor. Gameloft'un FPS oyunu iPhone 7'yi test etmek için güzel bir seçenek olacaktır. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz Modern Combat 5'te küresel terörizmle savaşan bir kahramanın yerine geçiyoruz ve aksiyonun içerisine dalıyoruz:

Oceanhorn

2013 yılında çıkmış olan Oceanhorn çıktığı dönemde grafik kalitesiyle beğeni kazanmıştı. Oyun 3 yıllık bir oyun olsa da, oyunun geliştiricisi FDG mobil oyununu güncel tutmakta bir hayli başarılı oldu. Sonradan yayınlanan güncellemelerle Apple'ın yeni nesil iPhone'lar ile birlikte sunduğu donanımsal avantajlar iyi değerlendirildi. FDG muhtemelen iPhone 7 için de özel bir güncelleme yayınlayarak oyunu geliştirecek.

Oceanhorn'u satın almak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz; fakat oyunun fiyatının biraz yüksek olduğunu belirtmekte fayda var:

Need for Speed No Limits

Need for Speed: No Limits Oynanış Videosu
OYUN

Need for Speed: No Limits Oynanış Videosu

Kasım 2014 tarihinde duyurulan ve o günden bu yana merakla beklenen Need For Speed: No Limits'in oynanış videosu nihayet oyunseverlerle buluştu. Real Racing 3'ü geliştiren Firemonkeys firması tarafından geliştirilen Need For Speed: No Limits mobil platformda yer alan diğer yarış oyunlarının işini bir hayli zora sokacak kalitede bir yapım.

Need for Speed serisini bilgisayarlarımızda sunduğu yüksek grafik kalitesiyle yakından tanıyoruz. Bu serinin en son mobil oyunu Need for Speed No Limits de bize mobil cihazlarımızda göz alıcı grafikler sunuyor. Oyunda aksiyon dolu yarışlar yapabiliyor, nitroyu kökleyerek yüksek hızın keyfini çıkarabiliyoruz, üstelik oyun ücretsiz. Need for Speed No Limits'i indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Afterpulse

iPhone 6 döneminde çıkış yapan Afterpulse, 3. şahıs bakış açısından kahramanımızı yönettiğimiz TPS türünde bir aksiyon oyunu. Çıktığı dönemde iPhone telefonları bir hayli zorlayan bu oyun halen mobil cihazlar için yayınlanmış en kaliteli TPS oyunları arasında. Afterpulse online olarak yapılan savaşlara katılmak isterseniz kaçırmamanız gereken bir oyun ve ücretsiz olarak indirilebiliyor:

AG Drive

Gelecekte geçen yarışları konu alan AG Drive baş döndürücü bir yarış tecrübesi sunmakta. Oyunda yarıştığımız futuristik mekanlar ise etkileyici bir görünüm sunuyor. Farklı yarış yeteneklere sahip farklı yarış araçlarını kullanabildiğimiz oyun 3D Touch desteğiyle birlikte gelmekte. Wipeout tarzı klasik yarış oyunları tadında bir mobil oyun olan AG Drive makul bir satış fiyatı ile App Store üzerinde yer alıyor: 

UNKILLED

Mobil cihazlarda oynayabileceğiniz kaliteli bir FPS oyunu olan UNKILLED'de dört bir yandan bize saldıran zombilerle ve bölüm sonu canavarlarıyla savaşıyoruz. Oyunun geliştiricisi Madfinger Games bizi farklı başarılı aksiyon oyunlarıyla buluşturmuştu ve heyecan verici yeni oyunlar da geliştiriyor. UNKILLED eğer zombi katliamı yapmak isterseniz denemekten keyif alabileceğiniz bir FPS ve ücretsiz indirilebiliyor:

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2 Tanıtım Videosu
MOBİL

Dead Trigger 2 Tanıtım Videosu

Madfinger Games tarafından geliştirilen ve mobil cihazlar üzerinde büyük beğeni toplamayı başaran zombi temalı hayatta kalma ve aksiyon oyunu Dead Trigger'ın yeni oyunu Dead Trigger 2'nin çıkacağı geliştirici firma tarafından doğrulandı.

Dead Trigger 2 de UNKILLED gibi Madfinger Games'in elinden çıkmış bir başka zombi temalı FPS oyunu. Bu oyunu da Asphalt 8 gibi bir dönem mobil cihazların performansını ölçmek için bir benchmark aracı olarak kullanmıştık. Dead Trigger 2 eski olmasına rağmen halen tatmin edici bir grafik kalitesi sunuyor. Oyunun ayarlarından grafik kalitesini yükseltmeyi unutmayın.

Dead Trigger 2, UNKILLED'dan eski olsa da şahsi görüşüme göre oynanış anlamında çok daha keyifli bir yapıya sahip. Bu oyun uzun süreli bir eğlence sunuyor, üstelik ücretsiz:

Eisenhorn: XENOS

Eisenhorn: XENOS listemizdeki en yeni oyunlardan bir tanesi. Daha çok strateji oyunlarıyla aşina olduğumuz Warhammer evrenine konuk olduğumuz Eisenhorn: XENOS'ta bizi derin bir hakite, geniş bir dünya ve cihazların cılkını çıkaran grafikler bekliyor. Oyun daha önceki iPhone nesillerinde zorlanarak çalışıyordu; iPhone 7'de ise oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabiliyoruz. Oyunun dosya boyutu gibi fiyatının da bir hayli kabarık olduğunu belirtmekte fayda var:

Warhammer 40,000: Freeblade

Eisenhorn: XENOS gibi bir başka Warhammer evreninde geçen oyun olan Warhammer 40,000: Freeblade yine strateji türünün dışında bir oyun. Dev bir savaş robotuyla aksiyonun içine daldığımız bu oyun iPhone'ların bütün nimetlerinden faydalanıyor. Warhammer 40,000: Freeblade, 3D Touch özelliğini kullanan ilk oyunlar arasındaydı. Hem görsel olarak hem de oynanış olarak tatmin edici bir tecrübe sunan Warhammer 40,000: Freeblade'i ücretsiz olarak indirebilmeniz mümkün:

Infinity Blade 3

Unreal Engine oyun motorunun gücünü arkasına alan Infinity Blade 3 bilgisayarlarımızdaki grafik kalitesini mobil cihazlarımıza taşıyan oyunlardan bir tanesi. Infinity Blade 3 çıktığından beri iPhone telefonların ve iPad tabletlerin en yaygın kullanılan benchmark araçları arasında yer alıyor. Oyun, çıkışının üzerinden 3 sene geçmesine rağmen zamana meydan okuyor. Fantastik bir maceraya atılmak ve iPhone 7'nizin gücüne tanık olmak içinInfinite Blade 3'ü satın alabilirsiniz:

Listemizdeki oyunlar bu kadar, eğer siz de listeye katkıda bulunmak isterseniz yorumlar bölümümüzden bizimle aklınızdaki oyunları paylaşabilirsiniz. İyi eğlenceler!

iPad Pro'nun Suyunu Çıkarmanızı Sağlayacak 15 Uygulama ve Oyun

YORUMLAR