Google Assistant’ı Rakibi Siri’den Daha İyi Kılan 7 Özellik

Google'ın sanal asistanı Google Assistant'ın, Apple'ın Siri'sinden daha iyi olduğunu kanıtlayan 7 özellik.

Google Assistant’ı Rakibi Siri’den Daha İyi Kılan 7 Özellik

Dünyanın en popüler sanal asistanı Siri olmasına rağmen Google Assistant, birçok kişi tarafından sektörün en iyi sanal asistanı olarak gösteriliyor. Peki Google Assistant’ı daha iyi kılan şeyler ne? Detaylar yazımızda.

Yalnızca birkaç gün önce düzenlenen Google etkinliğinde, Google’ın yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL’ın yanı sıra Google Assistant da sergilendi. Son derece kullanışlı ve hızlı olan sanal asistan, etkinliğe damgasını vurmayı başardı ve pratik kullanımıyla türünün en iyisi olarak anılmaya başlandı. Ancak Google Assistant’ın bu başarısına rağmen Apple’ın Siri’si, hala en çok bilinen sanal asistanı olarak unvanını koruyor.

Bu durumun değişmesi gerektiğini düşünen birisi olarak bu yazımda, neden Google Assistant’ın unvana Siri’den daha layık olduğunu kanıtlayan 7 özellikten bahsettim.

İngilizce Bilgisi

Google Assistant’ın İngilizce bilgisi Siri’den çok daha iyi ve bu da sanal asistanın daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Sanal asistanın İngilizce bilgisi o kadar iyi ki, eğer Google Assistant ile konuştuğunuz sırada cümlenizi yarım bırakır ve başka bir cümleye başlarsanız bunu anlayabiliyor ve yeni cümlenize göre işlem yapıyor. Öte yandan Siri, çeşitli İngilizce aksanlarını anlayabilmekte sorunlar yaşıyor.

Cevap Verme Şekli

Google Assistant, dinlemede olduğu kadar cevap vermede ve bulmada da son derece başarılı. Google’ı başarılı bir şekilde kullanan sanal asistan, 70 milyardan fazla bilgiye sahip ve her geçen gün bilgi sayısını artırıyor. Aslında Google Assistant’ın bu konuda iyi olması çok da şaşırtıcı bir durum değil. Sonuçta dünyanın en büyük arama motoru tarafından geliştirildi, değil mi?

Diller Arası Çeviri

Google’ın başarılı çeviri özelliğini almış olan Google Assistant, sadece bir komutunuzla seçtiğiniz kelimelerin veya cümlelerin çevirilerini yapabiliyor. Tabii ki bu çevirilerin kusursuz olduğunu söylemek mümkün değil ancak Siri’de çeviri özelliği bile yok.

YouTube Videoları Bulma

Google’ın video paylaşım platformu YouTube da Google Assistant ile uyumlu. Sanal asistandan rica ederek YouTube üzerinden videolar bulabilir ve telefonunuza elinizi bile sürmeden sayısız video arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu özelliğin en güzel yönü de “Star Wars tanıtım videosunu aç” gibi komutları kullanarak istediğiniz videoları izleyebiliyor olmanız.

Bölgesel Etkinlikler

Google Assistant, akıllı telefonunuzun konumuna ve saatine göre etkinlik araması yapabiliyor. Sanal asistan sayesinde katılabilmenizin mümkün olduğu konser ve sergi gibi etkinlikleri tek tek aramakla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Selfie Çekme

Siri’yi kullanarak selfie çekebilmeniz mümkün fakat Google Assistant, selfie çekme konusunda da daha başarılı. Siri ile selfie çekmek için öncelikle kamera uygulamasını açmanız, ardından ön kameraya geçiş yapmanız gerekiyor. Deklanşöre ise kendiniz basmalısınız. Öte yandan Google Assistant tek bir komutunuzla kamera uygulamasını açıyor, ön kameraya geçiş yapıyor ve zamanlayıcısını 3 saniyeye kuruyor.

Arama Çeşitliliği

Google Assistant ile akıllı telefonunuzun ekranında gördüğünüz herhangi bir şeyi arayabilir ve hatta benzer linklere ulaşabilirsiniz. Siri, maalesef böyle bir özelliğe sahip değil.

Apple, Siri’yi Geliştirmek İçin Kesenin Ağzını Açıyor

Google I/O 2016 Konferansında Tanıtılan Google Assistant Nedir?

Android Marshmallow'da Google Assistant Kullandıran Modül

YORUMLAR