Fotoğrafçılığın Hayatınızı İyileştirdiği 7 Önemli Nokta

Fotoğrafçılığın hayatınızı iyileştirdiği 7 noktayı anlattık. Blogun ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Fotoğrafçılığın Hayatınızı İyileştirdiği 7 Önemli Nokta

Fotoğraf çekmenin sıradan bir iş olmadığını öğrendiğimden beri her fotoğrafa farklı bir gözle bakıyorum. Temelde sorduğum soru şu: "Bu fotoğraf bize ne anlatıyor?" Elbette eş dostla çekilen sıradan fotoğraflardan bahsetmiyorum. Manşet fotoğrafına bakın mesela, günün en güzel saatlerinde fotoğraf çeken bir kadın, saçlarının uçuşması adeta özgürlüğü anlatıyor, özgür bir hayatı. Bu blogda fotoğrafçılığın hayatınızı iyileştirdiği 7 nokta anlatıldı (eminim daha fazladır).

1- Sizi mutlu biri yapar

Bu maddeye birçok insanın katılmayacağını biliyorum, bildiğim için de ufak bir değişiklik yapmak istiyorum. Fotoğraf çekmek sizi mutlu biri yapmasa bile mutlu yapma potansiyeline sahip. Aynı zamanda diğer hobilerin yanında en yaratıcı olanıdır. Uzun lafın kısası, fotoğraflar ruh halinizi olumlu yönde değiştirmek için en az çikolata kadar etkilidir. 

2- Gözlerinizi ve zihninizi açar

Fotoğrafçılık herkesin gördüğünü daha güçlü anlamlandırabilmek demektir. Yeni açılarla, yeni bakış açılarıyla ve yeni lenslerle bazı konuları farklı yorumlayabilirsiniz. Belki bu cümlem biraz iddialı olacak ama kimse bir fotoğraf sanatçısı kadar iyi göremez. Bu tezimi desteklemek için ufak bir beyin fırtınasına davet ediyorum sizi, gazetelerde çıkan ve aklınızda yer eden fotoğrafları bir düşünün, işte o kadar güçlüdür fotoğraf ve zihninizi açar. Daha yaratıcı düşünmenize ve olaylara farklı açılardan yaklaşmanıza sebep olur. 

3- İnsanlara olan bağlılığınızı güçlendirir

Fotoğraf çekmek yeni insanlarla tanışmak için harika bir yoldur. Eğer yolda giderken güçlü bir portre, olay ya da ne bileyim iş görürseniz, her zaman iletişim kuracak bir ortam yakalarsınız. Bu konuda yerel fotoğrafçılara özenmemek elde değil. 

4- Özel anları korumanıza yardımcı olur

İşte fotoğrafçılığın başka bir faydası. Yaşadığımız dünyada artık her şey dijitale kaydı ve anıları korumak daha kolay. Eğer yetenekli bir fotoğrafçıysanız özel anlarınızı daha doğru ve etkili yöntemlerle koruyabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki bir hamburger yediğiniz an ile mezuniyet töreninde yaşadığınız an aynı değildir. Özel anlar, hatırlanmaya değerdir.

5- Yaşam aktivitelerinizi artırır

Dünya güzelliklerle dolu ama ülkemizin güzelliklerini unutmayalım. Bir fotoğrafçıysanız ülkemizin güzelliklerini keşfetmeye çıktığınızda amacınız salt fotoğraf çekmek olmuyor. Yeri geliyor doğayla iç içe oluyor, yeri geliyor turistik mekanları geziyor, yeri geliyor en basitinden pikniğe gidiyorsunuz. Fotoğraf çekme amacıyla çıkıp çok farklı aktivitelerde bulunmanız mümkün. 

6- Özgüveniniz artar

Yetenekli bir fotoğrafçı olmak özgüveni artırmak için harika bir yoldur. İyi bir fotoğrafçıysanız ve çevreniz tarafından çektiğiniz fotoğraflar beğeniliyorsa bunu Facebook ya da Instragram gibi mecralarda paylaşırsınız değil mi? O platformlarda insanlar fotoğraflarınızı takdir ediyorsa özgüveniniz doğal olarak artacaktır. Başkalarının övgüsü üzerine özgüven patlaması yaşamak sağlıklı mı? Elbette değil, ama kendinizi doğru yolda hissetmenize yardımcı olur. 

7- Size ekstra gelir kazandırabilir

Biraz araştırdığınızda fotoğraftan gelir elde edebileceğiniz pek çok yöntem bulabilirsiniz. Başkalarının özel anlarını fotoğraflamak hoşunuza gider düğün fotoğrafçısı olur ve iyi para kazanabilirsiniz, ödüllü yarışmalara katılır ve derece yaparak para kazanabilirsiniz ya da çevirimiçi telifli fotoğraf satan stok sitelerine koyar oradan da gelir elde edebilirsiniz. Para kazanmak istedikten sonra, bir yolunu mutlaka bulursunuz. 

İyi Bir Fotoğrafçı Olmak İçin 2 Ana Başlık Altında 13 Altın İpucu

Instagram’da Profesyonel Bir Fotoğrafçı Kadar Popüler Olmanın Sırları


YORUMLAR