Apple WWDC 2017 Etkinliğinden Neler Bekliyoruz?

Apple WWDC 2017 etkinliğinde iOS 11, Kaby Lake işlemcili MacBook Pro ve iMac, 10.5 inç yeni iPad Pro tanıtılabilir.

Apple WWDC 2017 Etkinliğinden Neler Bekliyoruz?

Apple WWDC 2017, bugün Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak. iPhone 8 ve Apple Watch 3’ü görmemiz pek olası olmasa da yeni MacBook Pro ve iMac, iPad Pro ve iPad Mini, Siri Hoparlör’lerin tanıtılmasını bekliyoruz. Yazılım tarafından da iOS 11 gelen yeni özellikleri göreceğiz.

Apple WWDC 2017 Etkinliği Canlı İzleyin:

iPhone’un 10. yılı olmasıyla bugün San Jose, California’da düzenlenecek WWDC 2017 Etkinliği’nin önemi büyük. 5 Haziran yani bugün 20:00’da başlayacak Apple etkinliği 9 Haziran’a kadar sürecek. Apple’ın yaz aylarında düzenlediği etkinlik sonbahara kıyasla daha az heyecanla beklenir normalde. Çünkü iPhone’un tanıtılma tarihi genellikle Eylül ayında olur ancak az önce de söylediğim gibi bu sene Apple için oldukça kritik. İlk iPhone’un 10 yıl önce tanıtılması hem bugün hem de sonbaharda düzenlenecek WWDC etkinliğinde beklentileri yükseltti.

https://www.apple.com/apple-events/june-2017/

Kaby Lake İşlemcili MacBook Pro ve iMac'ler:

Bugünkü Apple etkinliğinde donanım tarafında 2016 sonlarına doğru farklı bir formda karşımıza çıkan MacBook Pro’ların Intel Kaby Lake işlemcili modellerinin tanıtılmasını bekliyoruz. Intel’in en yeni işlemcilerini Touch Bar’lı MacBook Pro’larda pil sorunu teşkil edeceğinden koymama kararı alan Apple’ı eleştiri yağmuruna tutan kullanıcılar, donanımsal olarak yenilenen MacBook Pro’ları beğenecek mi, ilerleyen günlerde göreceğiz. Bu arada, Kaby Lake işlemcili MacBook Pro modelleri tasarımsal olarak bir değişiklik sunmayacak. Yine Uzay Grisi rengi, tüm portlardan arındırılmış; üzerinde sadece USB Type C portları bulunduğundan incecik tasarıma kavuşmuş, siyah Apple logolu bir MacBook Pro karşımıza çıkacak. MacBook Pro’ların yanında Apple’ın uzun süredir güncellemediği MacBook Air’ları düşük ihtimal görebiliriz. Masaüstü kullanmayı tercih edenlerin gözdesi iMac’in de güncelleneceği tahminler arasında.

Intel Kaby Lake İşlemcilerin Fiyatları ve Özellikleri Belli Oldu

10.5 inç iPad Pro ve yeni iPad Mini:

Apple'ın bu etkinlikte yeni iPad Pro’yu da tanıtacağı dedikodular arasında. Beklentiler; Ekran boyutu olarak 9.7 inç ile 12.9 inç arasında kalmış bir Pro modeli. Muhtemelen 10.5 inç, çerçevesi azaltmış, 12.9 inç model kadar güçlü donanıma sahip bir iPad Pro ile tanışacağız. iPad Pro kadar güçlü olmayan, küçük ekranlı tabletleri daha çekici bulan kullanıcıların beğendiği iPad Mini’ler de güncellenmiş olarak karşımıza çıkabilir. Şu sıralar iOS sistemli bir tablet almayı düşünüyorsanız beklemenizde fayda var.

Siri Speaker:

WWDC 2017 etkinliği öncesinde belki de en çok konuşulan Apple ürünlerinden Siri destekli hoparlör ile tanışabiliriz. Amazon Echo ve Google Home’a benzer özelliklere sahip olacağı tahmin edilen Siri speaker, internete bağlı tüm cihazları kontrol etme, basit sorulara yanıt verme, müzik çalma gibi fonksiyonlara ek olarak neler sunacak, etkinlikte göreceğiz.

Apple'ın Akıllı 'Siri' Hoparlörü Haziran'da Duyurulabilir

iOS 11:

Apple’ın etkinlikte kesin olarak iOS 11’i tanıtacağını ve aynı gün geliştiriciler için olan sürümü indirmeye sunacağını hepimiz biliyoruz. iOS 10 ile beklentileri karşılayamayan; özellikle pil tarafında büyük sorunlarla kullanıcıları baş başa bırakan, ardı ardına yayınladığı güncellemelerle de sorunu çözemeyince kullanıcılardan ağır sözler işiten Apple’ın iOS 11 ile yazılım tarafında kendini toparlaması bekleniyor. Yepyeni bir kullanıcı arayüzü, kişiselleştirilebilir/özelleştirilebilir Denetim Merkezi, Karanlık Tema, hayal olabilir ancak yeni dosya sistemine geçilmesi dışında bir yenilik bizleri karşılamazsa Apple, acımasızca eleştirilmeye devam edecek. iOS dışında Apple Watch’a güç veren watchOS, Apple TV’nin yazılımı tvOS ve macOS te güncellenecek elbette.

iOS 11 ile Hangi Yenilikler Gelecek?

YORUMLAR