Windows 7 Başlat Butonu Nasıl Değiştirilir?

Windows 7 başlat butonu değiştirme adımları neler sorusunun yanıtını merak eden PC kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte detaylar!

Windows 7 Başlat butonu değiştirme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı, Windows 7 işletim sistemine sahip olan bilgisayar kullanıcılarının bir kısmı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazıda Başlat butonunu değiştirebilmeniz için uygulamanız gereken adımları açıkladık. Hazırladığımız yazıda yer alan adımları uygulayarak Başlat butonunu değiştirebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft, 2009 yılında Windows 7 isimli işletim sistemini piyasaya sürdü. Windows 7, çıktıktan kısa süre içerisinde tüm dünyada çok popüler hâle geldi. Dünya genelinde milyonlarca bilgisayar kullanıcısı, söz konusu işletim sisteminin özelliklerini ve arayüzünü oldukça beğendi.

Windows 7 kullanıcıları bir süre sonra işletim sisteminin arayüzünde yer alan Başlat butonunun görünümündene sıkılabiliyor. Başlat butonunun görünümünden sıkılan PC kullanıcıları, bu butonu değiştirmek istiyor. Peki, böyle bir durumda söz konusu buton nasıl değiştirilir?

Windows 8 çıkmış ve Windows 8.1 yolda olsa da, birçoğumuz halen Windows 7 kullanmaktayız. Ve eski Windows’umuza yeni bir görünüm kazandırmak için kullanabileceğimiz bir sürü araç var. Bunlardan bir tanesi de Windows 7 Start Button Changer. Bu araçla beraber başlat butonumuzu klasik görünümünden kurtaracağız.

Windows 7 Başlat Butonu değiştirme Adımları Neler?

  • Windows 7 Start Button Changer programını indirin.
  • İndirdiğiniz programa sağ tıklayın.
  • "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  • "Select & Change Start Button" butonuna basın.
  • Buton içeren bitmap dosyası seçin.
  • "Tamam" butonuna tıklayın.
  • Explorer.exe yeniden başlayacak.
  • Başlat butonu değişmiş olacak.

Windows 7 işletim sisteminin sol alt köşesinde yer alan Başlat butonunun değiştirilmesi için Windows 7 Start Button Changer olarak isimlendirilen programı indirmek gerekiyor. Bu program, Başlat butonunun görünümünün değiştirilmesine imkân tanıyor. Böylelikle bu program aracılığı ile söz konusu buton yeni bir görünüm kazanmış oluyor.

Windows 7 Start Button Changer programını indirmek için yukarıda yer alan bağlantının üzerine tıklayabilirsiniz. Bu işlemi uyguladıktan sonra bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklamanız hâlinde indirme başlatılacaktır. İndirme süreci, internet bağlantınızın kalitesine göre değişiklik gösterebilir.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra programın üzerine sağ tıklayın ve hemen ardından "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin. Bu adımı uygulamanız durumunda program açılacak. Program üzerinden "Select & Change Start Button" butonuna basın. Daha sonra buton içeren bitmap dosyası seçin.

Bitmap dosyası seçtikten hemen sonra "Tamam" butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından Explorer.exe yeniden başlayacak ve Başlat butonu değişmiş olacak. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellere anlattık.

Adım 1: Öncelikle programı edinelim.

Adım 2: İndirdiğimiz programı yönetici yetkisiyle çalıştıralım.

Adım3: Daha sonra Select & Change Start Button yazısına tıklayalım.

Adım 4: Bizden buton içeren bir bitmap dosyası seçmemizi isteyen bir diyalog belirecek. Elimdeki örneklerden birini seçip devam ediyorum.

Adım 5: Bize standart dosyaların bir yedeğini aldığını söyleyecek. Tamam diyoruz.

Adım 6: Daha sonra explorer.exe yeniden başlayacak ve başlat butonumuz değişmiş olacak.

Google’da yaptığımız küçük bir araştırma ile daha ilginç ve orijinal butonlar bulabilirsiniz. Lütfen denedikten sonra bizlerle deneyim ve düşüncelerinizi paylaşın.

Windows 7/8/8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 10 Etkinleştirme
YAZILIM

Windows 7/8/8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 10 Etkinleştirme

Windows 7/8/8.1 ürün anahtarı ile Windows 10 etkinleştirme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden bilgisayar kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık.

YORUMLAR