Smart Defrag 3 İncelemesi

Smart Defrag 3, bilgisayarlarınızın disklerinde bulunan bölünmüş dosyalarını bularak birleştiren ve disk performans optimize işlemlerini gerçekleştirerek sisteminizin daha hızlı ve sorunsuz çalışmasını sağlayan ücretsiz ve yararlı bir programdır.

Smart Defrag 3 İncelemesi

Smart Defrag 3, akıllı disk birleştirici olarak nitelendirebileceğiniz son derece yararlı ve kullanışlı bir disk birleştirme programıdır. Programın kurulum ve kullanım aşamalarını sizler için inceleyerek sizler için bir inceleme yazısı hazırladık.

Smart Defrag 3, genel olarak bilgisayarınızın performansını arttırmak ve ilk günündeki hızına geri döndürmek için kullanabileceğiniz bir disk birleştirme programıdır. Bilgisayarınızı kullandıkça disklerinizde bulunan dosya sayıları artar ve bu dosyalar zaman içerisinde gittikçe dağılmaya başlar. Bunun sonucunda dağınık haldeki dosyalar bilgisayarınızın performansını etkiler ve daha yavaş çalışmasına neden olur. Smart Defrag ise bu sorunu çözmek için size yardımcı olacak olan yaızlımdır. Program bilgisayarınızda bulunan disklerdeki dosyaları birleştirerek performans artışı sağlar.

Tabi programın yaptığı iş disk birleştirmekle sınırlı kalmayarak aynı zamanda disk performansını optimize ederek sisteminizin hızlanmasını da sağlıyor. Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz farklı disk birleştirme programları olmasına rağmen bunların bir çoğunda kullanım zorluğu, dil desteği ve ücret sıkıntısı oluyor. Smart Defrag 3, tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Türkçe dil desteğine sahip ve kullanımı kolay bir disk birleştirme programı olarak rakiplerinden bir adım öne çıkmaktadır.

Yaklaşık 7 MB büyüklüğünde olan programı bilgisayarınıza indirdikten sonra kolayca kurabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat kurulum aşamasında değinmek istediğiniz noktalardan biri, kurulumun 3. aşamasında karşınıza çıkacak olan tema ve dil seçeneğidir. Burada ilk olarak yukarıda görmüş olduğunu gibi mavi veya beyaz temayı kendi zevklerinize göre seçebilirsiniz. Daha sonra temaların altında bulunan dil seçeneğini de istediğiniz dili seçerek belirleyebiliyorsunuz. Otomatik olarak Türkçe olarak gelen seçeneği, programı Türkçe kullanmak isterseniz değiştirmeden sağ alttaki ''Şimdi Başlat'' tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz.

Bilgisayarınızın maksimum performans ile çalışmasını sağlamak için kullanabileceğiniz ücretsiz, hafif ve sorunsuz bir program olan Smart Defrag 3 içerisinde bir çok özellik barındırmaktadır. Özellikle yenilenen disk birleştirme motoru ve teknoloji sayesinde disk birleştirme işlemleri dışında bilgisayarınızdaki verilere daha hızlı ulaşmanızı sağlamaktadır. Ayrıca programda bulunan derin analiz teknolojisi sayesinde, birleştirme işlemlerinden önce bilgisayarınızdaki çöp dosyalar tespit edilerek siliniyor ve bilgisayarınızda kullanabileceğiniz daha fazla boş alan oluşturuluyor.

Bilgisayarınızın arka planında sessiz ve hızlı bir şekilde çalışan Smart Defrag 3, Windows 8 ve 8.1 desteğini sağlayanilk disk birleştirme programı olarak da kullanıcılarına verdiği önemi gözler önüne sermiştir.

Programın arayüzü resimde görmüş olduğunuz gibi oldukça modern ve kullanımı kolay şekilde tasarlanmıştır. Ekranın üst kısmında bilgisayarınızdaki diskleri görebilir ve hangisi ile ilgili işlem yapmak istiyorsanız seçebilirsiniz. Üst bölümde disklerinizin boyut ve dosya türü gibi bilgileri dışında otomatik birleştirme ve başlangıçta birleştirmenin açık olup olmadığını görebilirsiniz. Resimde de görüldüğü üzere kendi bilgisayarımın C diskinde otomatik birleştirme açık fakat başlangıçta birleştirme işlemi kapalı. Dilerseniz farklı diskler üzerinde otomatik ve başlangıçta birleştirme işlemlerini aktif/pasif yapabilirsiniz.

Program ekranının ortasında ise birleştirme işlemlerine ait detayları bulabiliyorsunuz. Orta kısmın üstünde yer alan Durum, Otomatik Birleştirme, Başlangıçta Birleştirme, Rapor ve Eylem Merkezi menülerinden yapmak istediğiniz işlemlere ulaşabiliyorsunuz.

Ekranın ortasında yer alan ufak ve renkli karelerin ne olduğunu merak ediyorsanız, bu kareler diskiniz üzerinde yapılan işlemlerin bilgisini vermektedir. Orta kısmında hemen altında yer alan ufak renkli karelerin üstüne gelerek ne ifade ettiklerini görebilirsiniz. Bu renklerin ifade ettikleri aşağıdaki gibidir:

  • Siyah: Boş alan
  • Sarı: Normal
  • Mor: Bölünmüş
  • Yeşil: Taşınıyor
  • Mavi: Taşınamaz
  • Gri: Taşınamaz
  • Kırmızı: Bölünmüş
  • Beyaz: Taşınıyor

Durum sekmesi altında gördüğünüz bu bilgiler yapılan birleştirme işlemlerine ait bilgilerdir. Bu bilgiler dışında genel anlamda birleştirilen dosyalar hakkında bilgi almak isterseniz rapor sekmesine bakmalısınız. Otomatik ve başlangıçta birleştirme sekmeleri altında ise otomatik birleştirme ve başlangıçta birleştirme ayarlarını yaparak kendi isteklerinize göre birleştirme ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Son olarak ekranın alt kısmında bulunan Birleştir, Analiz Et, Duraklat ve Durdur tuşları bulunmaktadır. Birleştir tuşuna basmanız halinde bilgisayarınız üzerindeki bölünmüş ve dağınık dosyalar bulunarak birleştirme işlemi gerçekleştirilir. Otomatik birleştirme özelliğini kullanıyorsanız normal birleştirme yapmanıza gerek yoktur. Analiz et tuşuna basarak, bilgisayarınızda bulunan bölünmüş ve çöp dosyaları da bulabilirsiniz. İşe yaramayan ve kullanılmayan gereksiz dosyaları tespit etmenize yardımcı olan bu özellik sayesinde bilgisayarınızın depolama alanını arttırabilir ve daha yüksek performans ile çalışmasını sağlayabilirsiniz. Durdur ve Duraklat tuşları ise, birleştirme ve analiz sürecinde işlemi duraklatmanızı yada tamamen durdurmanızı sağlar.

En iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer alan Smart Defrag 3, sahip olduğu özellikler ve kolay kullanımı sayesinde bilgisayar bilginiz çok olmasa bile sorunsuz bir şekilde disk birleştirme işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz en etkili ve yararlı programdır. Programı ücretsiz olarak indirerek bilgisayarınızda bölünmüş dosyaları birleştirebilir ve disk performansınızı optimize ederek sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Smart Defrag 3 programı ile ilgili soru ve düşüncelerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR