Samsung Değiştirilebilir Pil ve microSD Karttan Neden Vazgeçti?

Samsung alaxy S6 serisinin microSd kullanmaması ve kapağının açılmaması neyi değiştiriyor?

Samsung Değiştirilebilir Pil ve microSD Karttan Neden Vazgeçti?

Samsung Galaxy S6 serisinin en çok eleştirilen yanı sabit depolama seçenekleri sunması. Arka kapağının açılamamasından dolayı microSD kullanmayacak olması ve değiştirilemeyen batarya seçeneği Samsung S6 serisinin dezavantajları mı? Bu köklü değişiklikler Samsung kullanıcılarından eleştiri alıyor. Öte yandan, S6 serisinin 32/64/128 GB depolama seçeneklerinin pahalı olması da bir başka sorun. Peki, Samsung neden böyle bir değişiklik yapmış olabilir?Samsung S6 serisinin arka kapağının açılamıyor olması her şeyi değiştirir mi? Gerçi son nesil Android telefonların çoğunda bu özellik var. LG G2 serisinden beridir buna izin vermiyor. Sony Xperia ise Z serisinde böyle bir karar almıştı. Şimdi de kapağı açılmayan, pili değişmeyen ve microSD kullanmayacak olan bir Samsung serisi ile karşı karşıyayız. Peki, Samsung bu uygulamaya geçince neden böyle bir tepki aldı dersiniz? 

Amiral gemilerinin dünyası belirsizliklerle dolu

Android pazarında amiral gemisi olarak nitelenen yüksek performanslı ve kaliteli cihazlar, elbette yapacakları değişiklikler için kimseden izin almak zorunda değiller. Ancak bunları beklenmedik şekilde yapmalarıyla da zaten son derece ünlüler. Android telefonlara microSD takmak tüm kullanıcıların biraz daha ekstra depolama alanı kazanabilmeleri açısından son derece tercih edilebilir bir durumdu. Depolama alanını artırarak bu seçeneği tamamen ortadan kaldırmak, kafalarda soru işaretleri oluştursa da kimse ‘Samsung microSD’yi kaldırmış, S6 almayacağım’ demedi, demiyor ve demeyecek. Amiral gemisi olmanın en büyük avantajı da bu. Ne yaparlarsa yapsınlar satıyorlar. Çünkü oyunun kurallarını değiştirerek yeni alışkanlıklar yaratıyorlar. Bir noktada amiral gemilerinin misyonu alışılagelmiş trendleri değiştirmekten geçiyor. 

Her kararın arkasında pazarlama var

Sizce Samsung bütün bunları düşünmeden yapmış olabilir mi? Hayır. Samsung Galaxy S6 serisi son derece olumlu eleştiriler alıyor. Açılamayan arka kapak, batarya ve microSD hayıflanmaları bu eleştirilerin yanında sönük kalıyorlar. Öte yandan Samsung’un 2015 pazarlama hareketi Galaxy S6’larla bitmiş değil. Hatırlarsanız bir ay kadar önce Samsung'dan Sürpriz, Bir Galaxy S6 Daha Geliyor haberimizde yeni bir üründen bahsettik. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge cihazlarını pahalı bulanlara ve alamayanlara hemen hemen aynı konfigürasyonda arkası açılan, pili değişen ve microSD kullanan bir cihaz sunulacak. Ancak önce Galaxy S6 amiral gemilerinin ön sipariş oranları ve satış rakamlarının olgunlaşması gerekiyor. Çünkü Samsung, yeni çıkaracağı Samsung Galaxy S6 Active serisini Ağustos ayından önce piyasaya sürerse kendi bacağına kurşun sıkmış olur. 

Eksik kalan özellikleri başka telefona yamamak

Samsung Galaxy S6 Active su ve toz geçirmeyecek, pili değişebilecek, microSD kullanabilecek, ama amiral gemisi olmayacak. Peki, bu nasıl olacak? Çok basit, pazarlama ve reklamın ses tonuyla doğru orantılı bir durum. Samsung Galaxy S6 serisi için reklam kampanyasının ne kadar güçlü olduğunu hatırlamakta fayda var. S6 Active için bu yapılmayacak. Yapılmayacak derken, elbette kampanyalar düzenlenecek ama asla amiral gemileri gibi olmayacak. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge orta ve üst kesime hitap eden cihazlar olduklarını asla inkar etmediler. Samsung’un gücü biraz da burada yatıyor. Hedef kitlesi seçiminde şeffaf ve kararlı. S6 Active’de böyle yapacak. Sporcuları, öğrencileri orta gelir düzeyi ve belki biraz altını hedef alacak. Daha ucuz malzeme kullanacak ve cihazı amiral gemilerinden en az yüzde 30 daha ucuza pazarlayacak. İşte, kendini microSD'siz ve sabit kapakla mutsuz hissedenler için paha biçilmez bir fırsat.

 Ne derlerse desinler Samsung’un planı hazır

Samsung Galaxy S6 serisi şimdiye kadar yapılan yorum, inceleme ve karşılaştırmaları başarıyla savuşturdu, hepsinden yüksek puan almayı başardı. Samsung Galaxy S6 serisinin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi Android cihazı olduğunu savunanların sayısı hiç de az değil. Özellikle Samsung Galaxy S6 Edge öve öve bitirilemiyor. Bu noktada açılabilen arka kapak, microSD ya da değiştirilebilen batarya sadece teferruat olarak kalıyor.

Üstelik Samsung’un zaten cebinde bundan menün kalmayanlara pazarlayacağı bir ürünü varken bu detaylar Samsung’u çok ilgilendirmiyor

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Karşılaştırması

Samsung'dan Sürpriz, Bir Galaxy S6 Daha Geliyor

Dünyanın En Güçlü Akıllı Telefonu: Samsung Galaxy S6

YORUMLAR