Need for Speed Most Wanted Mobil Oyun İncelemesi

Bu yazıda Need for Speed Most Wanted mobil incelemesi hazırladık. Peki, oyuncular tarafından oldukça beğenilen yarış oyununun mobil versiyonu neler sunuyor?

Need for Speed Most Wanted, Android sürümüyle de oyun severlerin mobil cihazları üzerinden müthiş bir oyun deneyimi yaşamalarını sağlıyor. Oyunun Google Play üzerinde yer almasıyla birlikte hızla üst sıralara çıkması da şaşırtıcı olmadı. Bu yazıda Need for Speed Most Wanted mobil incelemesi ile karşınızdayız.

2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları (PC)
OYUN

2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları (PC)

Bilgisayar platformu için geliştirilen çok sayıda yarış oyunu bulunuyor. İster Dirt Rally 2.0 oyununda çamurlu pistlerde mücadele edebilir ister Forza Horizon 5'te açık dünya yarış oyununun tadını çıkarabilisiniz.

Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan yarış serisinin Need for Speed Most Wanted isimli yapım, çok sayıda oyuncu tarafından çok beğenildi. Peki, başarılı yarış oyununun mobil versiyonu neler sunuyor?

Need for Speed Most Wanted Mobil İncelemesi

Oynanabilirliğin ve yüksek grafik kalitesinin bir araya gelmesiyle özellikle de araba yarışı ve Need for Speed tutkunlarını kendisine hemen bağlayabilen oyun, birçok oynama modunu sunuyor. 6 araçlı klasik yarış, bire bir yarış, zamana karşı yarış ve kontrol noktalarından geçiş, oyunda yer alan modlar.

Oyunu 1 GHz frekansında çalışan, çift çekirdekli işlemciye sahip NVidia Tegra 2 yongalı Galaxy Tab 10.1 üzerinde inceledik. Bu standartlarda bir Android cihaz ile oyunu sorunsuz ve herhangi bir kasma olmadan oynayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Oyunda kullanılan araçlar bir hayli çeşitli. Başlangıçta giriş seviyesi diyebileceğimiz araçlarla yarışmaya başlıyoruz. Kazandığımız yarışlar ve elde ettiğimiz başarılarla birlikte yeni araçlara erişim sağlanıyor. Tabii ki yarışlar sonucunda elde edilen para ödülleri karşılığında da satın alıma açık araçlardan istediğimizi seçebiliyoruz.

Yeterli paranın bulunmadığı durumlarda altın, gümüş ve bronz kazançlar üzerinden ödeme yapılabiliyor. Bunların yanı sıra gerçek ücret karşılığı satın alma işlemi de gerçekleşebiliyor. Satın alınan araçlar Need for Speed oyunlarından alıştığımız üzere boyanabiliyor ve kişisel istekler doğrultusunda birtakım değişimler ve iyileştirmelere maruz bırakılabiliyor.

Araç modellemelerinden yollardaki detaylara kadar grafik temelli öğelerin son derece başarılı olduğunun altını çizmek gerek. Kontroller kısmından oyun kamerasını, hız göstergesinin mil mi yoksa kilometre olarak mı göstereceğini, dili, ses düzeylerini seçebiliyorsunuz. Bunun için “settings” kısmına girmek yeterli.

Yine aynı bölüm üzerinden oyunun kontrolüne dair düzenlemeleri de gerçekleştirebilirsiniz. Mobil cihazdaki ivmeölçeri kullanarak mı yoksa dokunmatik üzerinden parmak hareketlerini kullanarak mı aracınızı kontrol edeceksiniz, bunu hangi hassaslık seviyesinde gerçekleştireceksiniz gibi sorunların cevapları bu bölümde.

Need for Speed Most Wanted bir mobil oyun olmasına rağmen büyük boyutuyla ayrıca dikkat çekiyor. Eğer mobil cihazınızın dâhili depolama kısmında ya da diğer bölümlerde yeter yoksa bu oyunu indirip yüklemeniz ve güncellemelerden faydalanabilmeniz sorun yaratabilir.

Diğer yandan oyundaki tek olumsuzluğun polis arabalarına zarar verme ve onları çalışamaz bırakma biçimde olduğunu söylemeliyiz. Öyle ki, bir polis aracı bizi durdurmak için aracımıza yandan çarptığında ya da biz ona yandan çarptığımızda hareket sürekliliğinin gerçek dışı bir şekilde o polis aracına takla attırdığını görebilirsiniz.

Sonuç olarak mobil cihazlar üzerindeki araba yarışlarının geldiği seviyeyi birkaç adım öne çıkaran bir oyun Need for Speed Most Wanted. Diğer mobil oyunlara göre birazcık pahalı gelebilir fakat bu ücreti sonuna kadar hak ediyor.

Bu yazıda dünyanın en popüler video oyunlarından bir tanesi olan Need for Speed Most Wanted'ın mobil sürümünü inceledik. Yarış türündeki mobil oyun ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR