iPad Hızlandırma Yolları

iPad hızlandırma nasıl yapılır? İşte son zamanlarda performans konusunda sorun yaşadığınız tabletinizi hızlandırmak için kullanabileceğiniz yöntemlerin listesi!

iPad hızlandırma işlemi sayesinde son zamanlarda yavaşladığını hissettiğiniz cihazın performansını arttırabilirsiniz. Bu işlem için uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yazıda iPad yavaşladı problemini nasıl çözebileceğinizi öğreneceksiniz.

Tabletler, donanım bileşenlerinin gelişmesi ile birlikte çok yaygın hale gelmiştir. Kullanıcıların hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen tabletler içerisinde iPad serisi ön plana çıkmaktadır. iPad'ler tıpkı diğer elektronik cihazlar gibi kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra yavaşlayabilmektedir.

Mac'te iPhone ve iPad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır?
YAZILIM

Mac'te iPhone ve iPad Uygulamaları Nasıl Çalıştırılır?

Mac'te iPhone ve iPad uygulamalarını çalıştırma işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden Mac kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

iPadOS işletim sistemine sahip olan cihaz, artık ilk günkü gibi performans sergilemiyorsa uygulayabileceğiniz pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yazıda yer alan yöntemleri uygulayarak cihazınızın performansını arttırabilirsiniz.

iPad Hızlandırma Yöntemleri Neler?

  • Kullanılmayan uygulamaları kaldırma
  • Dosyaları temizleme
  • iPad'i yeniden başlatma
  • iPad’i güncelleme
  • Animasyonları kapatma

1. Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırma

Depolama kapasitesi düşük bir iPad kullanıyorsanız, kullanılabilir alan konusunda birtakım sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. Cihazınızın depolama alanı doldukça yavaşlama probleminin meydana gelebileceğini unutmayın.

Kullanmadığınız uygulamaları ve oyunları silerek cihazınızın depolama tarafında yer açabilir ve performans artışı sağlayabilirsiniz.

2. Dosyaları Temizleme

Özellikle GarageBand gibi uygulamaların geride bıraktığı dosyaları takip etmeniz faydalı olabilir. Bir üstteki maddeden yola çıkarak depolama alanını yalnızca uygulamalar ve oyunlar bazında değil, dosyalar bazında da temizlemeniz faydalı bir adım olacaktır.

3. iPad'i Yeniden Başlatma

Pek çoğumuz gündelik yaşantıda akıllı telefonumuzu ya da tabletimizi açıp kapamayı gereksiz buluruz ancak bu, belleği yenilemek ve ön belleği temizlemek adına iyi bir yöntemdir. Cihazı ara sıra normal yollardan kapatıp açmak saçma gibi görünse de işinize yarayacaktır.

4. iPad’i güncelleme

Cihazınızda meydana gelen yavaşlama probleminin kaynağı eski sürüm olabilir. Bu ve bunun gibi durumların önüne geçebilmek için cihazınızın güncel olduğundan emin olmalısınız. Elbette her güncelleme daha iyi performans anlamına gelmez.

Bazen cihazın aldığı son güncellemeler bazı sorunlara yol açabilmektedir. Eğer güncelleme sonrasında farklı bir hata ile karşı karşıya kalırsanız önceki sürümlere geri dönmeyi düşünebilirsiniz.

5. Animasyonları Kapatma

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Genel kategorisine dokunun.
  • Erişebilirlik menüsünü açın.
  • "Hareketi Azalt" seçeneğini aktif hale getirin.

Görsel anlamda deneyimi üst seviyeye taşıyan animasyonlar hem genel hem de pil performansına olumsuz etkisi olabilir. Göze hoş gelen animasyonları kapatmak için ilk olarak ayarlar sayfasını açmalısınız. Daha sonra Genel kategorisini görüntüleyin.

Erişilebilirlik menüsünü açın. Açılan sayfa üzerinden "Hareketi Azalt" seçeneğini açık konuma getirin. Bu işlem, cihazınızın bir nebze de olsa hızlanmasını sağlayacaktır.

iPad'in performansını arttırma rehberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer verdiğimiz yöntemler sorununuzu çözdü mü? Bu konuya ilişkin düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR