Google Chrome Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlama

Google Chrome, sıfırlama özelliği sayesinde ana sayfa değiştirme ve varsayılan arama motoru değiştirme ayarlarının ilk günkü haline getirilmesini sağlıyor.

Google Chrome, sıfırlama işleminin çok kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor. Yalnızca birkaç adım uygulayarak tarayıcıyı sıfırlayabilmeniz mümkün. Bu yazıda sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için hangı adımları sırası ile uygulamanız gerektiğini açıkladık.

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome'a gelen yeni güncellemeyle birlikte tarayıcının kararlı sürümü Google Chrome 29 olarak güncellendi. Eğer güncellemeye henüz sahip değilseniz, en kısa zamanda tarayıcınız kendisini güncelleyecektir ya da doğrudan son sürümü elle indirerek bilgisayarınıza kurabilir veya tarayıcınız üzerinden güncelleme seçeneklerini kontrol edebilirsiniz.

Google Chrome 29 güncellemesiyle birlikte gelen enteresan ve kullanışlı özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman tarayıcılarının ayarlarını sıfırlayarak, fabrika ayarlarına geri dönüş yapma şansına sahip olabiliyorlar. Firefox üzerinde neredeyse bir yıldan uzun zamandır kullanılan bu özelliği Chrome üzerinde de görmek gerçekten güzel.

Google Chrome Nasıl Güncellenir?
NASIL YAPILIR

Google Chrome Nasıl Güncellenir?

İnternet tarayıcıları arasında en popüler olanlardan birisi olan Google Chrome, hızlı ve hafif olmasından dolayı milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor.

Tarayıcınızla asla boşa zaman harcamayın konseptiyle yola çıkan Google Chrome, bu konseptin hakkını sonuna kadar vermeyi başarıyor gibi görünüyor. Öyle ki şu an piyasada bulunan tarayıcılar içerisinde içeriğe en çok değer veren, kullanıcılara kusursuz bir web deneyimi sağlamasının dışında hızlı ve stabil olarak çalışan yegane tarayıcının Chrome olduğunu söyleyebiliriz.

Otomatik olarak karşıdan yüklenen güncelleştirmeler sayesinde tarayıcının hangi versiyonunu kullandığınızla ilgili asla endişe etmenize gerek kalmıyor çünkü sürekli olarak en kararlı ve en stabil olarak çalışan sürümü kullandığınıza emin oluyorsunuz.

Aynı zamanda tüm ayarlarınız ve kullanmakta olduğunuz özellikler bulut sunucular aracılığıyla senkronize ediliyor. Böylece yeni bir makineye geçtiğiniz zaman herhangi bir şekilde tarayıcınızın ayarları için boşa zaman harcamanıza gerek kalmıyor.

Google Chrome Sıfırlama Adımları Neler?

  • Tarayıcıyı açın.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.
  • Açılan pencereden Ayarlar menüsüne girin.
  • Sol kısımdaki "Gelişmiş" sekmesini açın.
  • "Sıfırla ve temizle" kategorisini görüntüleyin.
  • "Ayarları Orijinal Varsayılan Değerlerine Geri Yükleyin" butonuna basın.
  • Talimatları izleyin.

Gerçekten mükemmel bir dünyada yaşıyor olsaydık, herhangi bir tarayıcıyı bilgisayarımıza kurabilir ve ardından tekrar tarayıcımızın ayarları, güncellemeleri veya güvenliğiyle ilgili dönüp arkamıza bakmamıza gerek kalmazdı ama gelin görün ki mükemmel bir dünyada yaşamıyoruz ve internet üzerinde bizleri bekleyen birçok tehdit ve zararlı yazılımlar bulunmakta.

Bu noktada Google Chrome 29 ile birlikte gelen tarayıcı ayarlarını sıfırlama özelliği eminim ki birçok kullanıcının işine yarayacaktır. Sonuç olarak tarayıcınızın başına herhangi bir şey gelebilir. Örneğin nedenini bilmediğiniz hata, ayarlardan kaynaklanan bir problem, bozuk bir eklentiden dolayı ortaya çıkan sorunlar ve çok daha fazlası.

Eğer kullanmakta olduğunuz tarayıcı Google Chrome ise az önce bahsettiğim durumlarla karşı karşıya kaldığınız zaman, tarayıcı ayarlarını sıfırlama seçeneği sizin için adeta bir hayat kurtarıcı olabilir.

Dünya çapında milyonlarca internet kullanıcısı tarafından kullanılan Google Chrome isimli popüler internet tarayıcısını sıfırlayabilmek için ilk olarak tarayıcıyı açın ve sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden Ayarlar menüsüne girin. Ayarlar sayfasının sol kısmında konumlanan "Gelişmiş" sekmesini açın. Daha sonra "Sıfırla ve temizle" kategorisini görüntüleyin. Bu kategoriyi açtıktan sonra "Ayarları Orijinal Varsayılan Değerlerine Geri Yükleyin" butonuna tıkalyın ve talimatları izleyin.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra tarayıcınız tekrar ilk günkü haline dönmüş olacak. Özellikle anasayfaları veya varsayılan arama motoru ayarları üçüncü parti uygulamalar veya programlar tarafından değiştirilen kullanıcıların çok ama çok işine yarayacağını düşündüğümüz bu özellik, bahsettiğimiz durumlarla karşı karşıya kalan kullanıcılara uygulaması kolay bir çözüm sunacaktır.

Bu yazıda dünya genelinde çok sayıda internet kullanıcısı tarafından kullanılan internet tarayıcısını nasıl sıfırlayacağınızı açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR