DualShock 4 PC'ye Nasıl Bağlanır?

DualShock 4 PC'ye bağlama (kullanma) yazımıza göz atarak DualShock 4 deneyimini PC oyunlarında yaşayabilirsiniz.

DualShock 4 PC'ye Nasıl Bağlanır?

Microsoft’un Xbox oyun kumandasını hiçbir ek programa gerek duymadan bilgisayarınıza takıp oynama şansına sahipken, PlayStation’ın oyun kontrolcüsünü ne Bluetooth ne de kablolu olarak bağlayıp Windows PC’nize tanıtamazsınız ki bunu zaten biliyorsunuzdur. DualShock 4’ü PC oyunlarında deneyimlemek için can atıyor ancak şimdiye kadar çalışır hiçbir programla karşılaşmadıysanız bu rehber yazımıza göz atmanızı öneririz.

PC oyuncusu olarak bazı oyunlarda “DualShock 4 olsaydı daha iyi oynardım” diye içinizden geçiriyor ancak sadece Microsoft’un Xbox kontrolcüsünün işletim sisteminden ötürü doğrudan kullanabileceğiniz, DualShoch 4’ü PC kullanmanın, PC’ye bağlamanın hayal olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. DualShock 4’ü deneyimlemek için ille de PlayStation 4 sahibi olmanız gerekiyor. Test edip onayladığımız DS4Windows adlı ufak yazılım sayesinde DualShock 4’ü Windows PC’nize tanıtıp “Bu oyun klavye ve fare ile oynanmaz” dediğiniz oyunlarda elinize ergonomik yeni DualShock’u alıp oyununuzun keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.

  • DualShock 4’ü Bluetooth veya kablolu olarak bilgisayarınıza bağlamadan önce DS4Windows yazılımını aşağıdaki bağlantıdan güvenli şekilde indiriyorsunuz.

  • Yazılımın kurulma aşaması çok basit. Zipli dosyayı klasöre çıkarıyorsunuz ve DS4Windows.exe dosyasına çift tıklıyorsunuz. DS4Windows’u ilk başlattığınızda ayarlarınızın ve profillerinizin nereye kaydedileceği soruluyor. Appdata’yı seçmenizi öneririm.

  • Bu noktada eğer Windows 10 işletim sistemli bir PC’niz varsa “Install the DS4 Driver” butonuna, Windows 7 ve altı işletim sistemi kullanıcısı iseniz “Install 360 Driver” butonuna tıklıyorsunuz. Eğer bilgisayarınızda hali hazırda Xbox 360 kontrolcüsünü kullanıyorsanız sürücü yükleme işlemlerini geçebilirsiniz.

  • Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra DualShock 4’ü ister kabloyla (PC’ye bağlantı için herhangi bir micro USB kablosu kullanabilirsiniz.) isterseniz de Bluetooth bağlantısıyla Windows PC’nize tanıtabilirsiniz.
  • DualShock 4’ü Bluetooth üzerinden eşleştirmek için DualShock 4’ün PS ve Paylaş butonuna aynı anda üç saniye basılı tutuyorsunuz ve üstte ışığın yanıp söndüğünü gördüğünüzde Ayarlar – Cihazlar – Bluetooth menüsü altında “Wireless Controller”a ardından “Eşleştir”e tıklıyorsunuz. (Eşleştirme kodu sorulursa 0000 girin.)

YORUMLAR