Bilgisayarın Güç Kaynağını Kullanamama Sorunu ve Çözümleri

Bu yazımıza göz atın ve bilgisayarınızın güç kaynağını kullanamama durumunda ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

bilgisayarin-guc-kaynagini-kullanamama-sorunu0

Bilgisayarın çalışmaması pek çok farklı sebebe dayanabilir ve bunlardan biri, güç kaynaklarına bağlanmasına rağmen cihazın bu gücü kullanamıyor olmasıdır. Bu durum, verilerin kaybolmasına sebep olmaz, ancak teknik bir sorunun işaretidir. Eğer böyle bir durumla karşılaşıldığında, adım adım inceleme ve problemin kaynağını bulma süreci oldukça önemlidir.

Bilgisayarın güç kaynağından yararlanamama durumu, çeşitli sebeplere dayanabilir ve bu sebepleri tek tek incelemek, sorunu çözme konusunda faydalı olabilir. İlk olarak, basit olasılıklardan başlayarak detaylı bir şekilde sorunu ele almak işleri kolaylaştırabilir.

Güç Kaynağını Kullanamama Sorununun Olası Çözümleri

  • 1- Kolay çözümleri deneyin
  • 2- Kablo kontrolü yapın
  • 3- Fazlalıkları ayırın
  • 4- Elektriği kontrol edin
  • 5- Voltaj ayarı 
  • 6- Pil kontrolü
  • 7- Prizi inceleyin
  • 8- Adaptörü inceleyin
  • 9- Kablo denemesi
  • 10- CMOS pil değişimi
  • 11- Ana kart kontrolü
  • 12- Güç kaynağı kontrolü
  • 13- Özel kontroller
  • 14- Son çare: Ana kart ya da güç kaynağı değişimi
  • 15- Profesyonel destek almak

bilgisayarin-guc-kaynagini-kullanamama-sorunu1

1- Bilgisayarın açılmamasının sebeplerinden biri basit bir hatadan kaynaklanabilir. Bu nedenle kasadaki güç düğmelerini kontrol etmek önemlidir. Özellikle masaüstü bilgisayarlarda, arka paneldeki ana güç düğmesinin doğru şekilde ayarlandığından emin olunmalıdır.

2- Güç taşıyan kabloların kasayla tam bir temas halinde olduğundan emin olun. Bağlantı noktalarında hafif bir darbe, kabloların bağlantısını zayıflatabilir. Bu nedenle bağlantı noktalarının stabil olduğundan emin olun.

3- Harici cihazlar, güçlendiriciler veya voltaj düzenleyiciler gibi ek cihazları cihazdan ayırıp doğrudan elektrik kaynağına bağlamayı deneyin. Dizüstü bilgisayarlarda pili çıkarıp doğrudan elektriğe bağlama seçeneğini de deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızın Güç Kaynağı Yeterince Güçlü mü? Hemen Hesaplayın
TEKNOLOJİ

Bilgisayarınızın Güç Kaynağı Yeterince Güçlü mü? Hemen Hesaplayın

Bu yazımızda bilgisayarlarımızdaki tüm bileşenlere güç sağlayan ve bu yüzden büyük önem taşıyan parçalardan güç kaynağı (power supply) ile ilgili bazı detaylara ve satın alırken dikkat edilmesi gerekenlere değineceğiz.

4- Elektrik kaynağının çalışır durumda olduğundan emin olun. Prizlerde veya bağlantı noktalarında herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

5- Bilgisayarın arkasında voltaj ayarı için düğmeler olabilir. Doğru voltajın gönderildiğinden emin olmak için bu düğmeleri kontrol edin.

6- Dizüstü bilgisayarların bataryasını çıkararak doğrudan elektrik kaynağına bağlama seçeneğini deneyebilirsiniz. Bu şekilde bataryada bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

bilgisayarin-guc-kaynagini-kullanamama-sorunu2

7- Elektrik prizlerinin içini kontrol edin ve elektrik akımının doğru şekilde geldiğinden emin olun. Çok kullanılan prizlerin aşınma veya temas problemleri yaşayabileceğini unutmayın.

8- Dizüstü bilgisayarın şarj adaptöründeki LED ışıklarını kontrol edin. Işıkların yanmaması durumunda, adaptörün değiştirilmesi gerekebilir.

9- CMOS pilini kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin. Eğer kullanım süresi uzunsa CMOS piller sorunlara yol açabilir.

Bilgisayar Güç Kaynağı Nasıl Takılır ve Sökülür?
TEKNOLOJİ

Bilgisayar Güç Kaynağı Nasıl Takılır ve Sökülür?

Merhaba Tamindir takipçileri. Bilgisayarlarımızı kullanırken farklı arızalarla karşılaşabiliyoruz. Yazılımsal arızalar genel olarak tek başınıza giderilebilecek arızalar olsa da donanımsal arızalar biraz teknik bilgi gerektirebiliyor.

10- Güç düğmelerinin anakart üzerindeki kontrollerini gözden geçirin. Anakart üzerinde güçle ilgili herhangi bir sorunun olup olmadığını kontrol edin.

11- Güç kaynağınızı kontrol edin. Özellikle masaüstü bilgisayarlar için önemlidir. Güç kaynağındaki arızalar bilgisayarın çalışmasını engelleyebilir.

12- Bilgisayarın ön tarafındaki güç düğmelerinin durumunu inceleyin. Bu düğmelerde herhangi bir aşınma veya hasar olup olmadığını kontrol edin.

bilgisayarin-guc-kaynagini-kullanamama-sorunu4

13- Ana kart üzerindeki güç düğmesini kontrol edin. Bazı anakartlar güç değişikliklerinde koruma sağlayabilir.

14- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse anakartın değiştirilmesi gerekebilir. Anakartlar yüksek voltaj değişikliklerinden etkilenebilir ve bu durumda bilgisayarın çalışması imkansız hale gelebilir.

15- Tüm bu adımları uygulamak yerine, eğer donanım ve elektrik konusunda bilginiz yoksa, bir servis merkezinden yardım almak en doğru seçenek olabilir. Bilgisayar kasasının içine müdahale etmek riskli olabilir. Bu nedenle uzman desteği almak mantıklı olabilir.

Bilgisayar Açılırken Kapanıyor, Çözümü Nedir?
NASIL YAPILIR

Bilgisayar Açılırken Kapanıyor, Çözümü Nedir?

Bilgisayar açılırken kapanıyor sorunu, çoğu bilgisayar kullanıcısının zaman zaman karşılaştığı fazlasıyla can sıkıcı problemlerden bir tanesi.

Bilgisayarın güç kaynağını kullanama sorunlarının çözümleri ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizin başınıza daha önce hiç böyle bir sorun geldi mi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR