Akıllı Telefon Nasıl Hızlı Şarj Olur?

Akıllı telefon nasıl hızlı şarj olur? Bu yazıda yavaş şarj sorunu yaşıyorsanız neler yapabileceklerinizi açıkladık. İşte telefonu hızlı şarj etme yöntemleri!

Android Telefonu Daha Hızlı Şarj Etme

Telefon nasıl hızlı şarj olur sorusu, çok sayıda kullanıcı tarafından en fazla sorulan soruların başında geliyor. Cihazınız yavaş şarj oluyorsa bazı yöntemler uygulayarak daha hızlı şarj olmasını mümkün hale getirebilirsiniz. Bu yazıda telefonu daha hızlı şarj etme yöntemlerini sıraladık.

Telefonunuzu ortalamanın biraz üzerinde kullanıyorsanız şarjın gün bitmeden sona ermemesi pek olası değil. Bu, cihazların gün içerisinde birden fazla şarj edilmesine yol açar. Akıllı telefonları sürekli şarj etmek zorunda kalmak oldukça sinir bozucu bir durum.

Akıllı Telefon için Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
MOBİL

Akıllı Telefon için Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullandığınız akıllı telefon için yeni bir şarj aleti satın almanız gerekiyorsa, tercih yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Birçok akıllı telefonda bataryanın hızlı bitmesinin yanı sıra yavaş şarj olma problemi de mevcut. Bu durum, telefonların uzun süre boyunca şarja bağlı kalması gerektiğini gösterir. Söz konusu sorun ile karşı karşıya kalan kullanıcılar, daha hızlı şarj etmenin mümkün olup olmadığını araştırıyor.

Akıllı telefonlarda meydana gelen yavaş şarj problemini çözmek için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler yer alıyor. Bu yöntemleri uygulamak için herhangi bir uygulama kurmanıza gerek yok. Bu yöntemler, özellikle telefonuna uygulama yüklemekten hoşlanmayan kullanıcılar için harika.

Telefon Nasıl Hızlı Şarj Olur?

  • Uçak modunu etkinleştirin.
  • Kablosuz şarjı tercih etmeyin.
  • Telefonunuzu kılıftan çıkarın.
  • Hızlı şarj adaptörü kullanın.
  • Prizden şarj edin.
  • Bağlantıları kapatın.
  • Akıllı telefonu kullanmayın.

Yukarıda cihazınızı daha hızlı şarj etmenize olanak tanıyan yöntemler yer alıyor. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınıza aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Uçak Modunu Etkinleştirin

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • "Kablosuz bağlantı ve ağlar" kategorisine girin.
  • "Uçak modu" seçeneğini aktif hale getirin.

Pilinizin hızlı tükenmesine neden olan faktörlerden bir tanesi ağ sinyali. Sinyal ne kadar kötüyse piliniz o kadar hızlı tükenir. Dolayısıyla sinyalin zayıf olduğu bir konumda yer alıyorken telefonun şarj olması daha uzun sürer. Bu sebepten ötürü şarj esnasında cihazınızı uçak moduna alın.

Söz konusu yöntemi uygulayabilmek için ilk önce akıllı telefonunuzun ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor. Ayarlar sayfasını açtıktan sonra "Kablosuz bağlantı ve ağlar" kategorisine girin. Son olarak "Uçak modu" seçeneğini aktif hale getirin. Bu modu, bildirim paneli üzerinden de etkinleştirebilmeniz mümkün.

2. Kablosuz Şarjı Tercih Etmeyin

Kablosuz şarj, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan akıllı telefonları şarj eder. Bu durum her ne kadar kulağa hoş gelse de cihazların daha yavaş şarj olmasına yol açar çünkü enerjiyi basit bir temastan ziyade kablo üzerinden aktarmak çok daha verimli. Bu nedenden dolayı önceliğiniz hızlı şarj ise kablosuz yerine kablolu şarjı tercih etmelisiniz.

3. Telefonunuzu Kılıftan Çıkarın

Tüm akıllı telefonlarda şu anda lityum iyon piller mevcut. Pil sıcaklığı belirli derece aralığındayken şarj işlemi çok daha verimli olur. Telefon kılıfları, cihazın şarj esnasında ısınmasına yol açabilir. Bu, verimliliğin olumsuz yönde etkilenmesine sebep olur. Dolayısıyla telefonunuzu şarj ederken kılıfı çıkarabilirsiniz.

4. Hızlı Şarj Adaptörü Kullanın

Eğer son birkaç sene içerisinde tanıtılan bir modele sahipseniz, akıllı telefonunuz muhtemelen 15W ya da 18W hızlı şarj desteği sunuyordur. Bu noktada kullandığınız akıllı telefonunun tam gücü alabildiğinden emin olun. Öncelikli olarak yapmanız gereken şey akılı telefonunuzun kaç W şarj desteği sunduğunu öğrenmektir. Sonra, bu akımı destekleyecek bir şarj adaptörü kullandığınızdan emin olun.

Kullandığınız adaptörde V ve A olarak iki farklı değer göreceksiniz. Bunlar Voltaj (V) ve Amper (A) olarak bilinen enerji değerleridir. Eğer adaptörde 5V 2A değerlerini görüyorsanız bu, 10W akım sağlayabildiği anlamına gelir. Diğer değerlerde de sonuca ulaşabilmek için bu iki değeri çarpmanız yeterli olacaktır.

Yani 18W'lık bir akıllı telefonda 10W'lık adaptör kullanmanız, alabileceğiniz maksimum akımı alamadığınız anlamına gelir. Bu durumda eğer adaptörünüz, akıllı telefonunuzun alabileceği akımı sunmuyorsa yeni bir adaptör satın almayı düşünebilirsiniz.

5. Prizden Şarj Edin

Yine bir üstteki maddeden yola çıkarak USB portları, genellikle 5W çıkış gücü sunarlar. Bu da akıllı telefonunuzun daha yavaş şarj olmasına neden olur ki, bu gibi durumlardan kaçınabilmek adına her zaman adaptör kullanmayı tercih edin. Bu arada bazı özel USB'lerin (sırf şarj odaklı olanlar) hızlı şarj desteğine sahip olabildiğini vurgulayalım.

6. Şarj Sırasında Bağlantıları Kapatın

Özellikle akıllı saat ve akıllı bilekliklerin yaygınlaşması ile beraber akıllı telefonlarda yer alan Bluetooth bağlantısının açık kalma süresinde çok ciddi bir artış yaşandı. Şarj sırasında Bluetooth dahil tüm bağlantıları devre dışı almayı deneyebilirsiniz. Peki, şarj sırasında bağlantılar neden kapatılmalı?

Akıllı telefonunuzu şarj ederken Wi-Fi, LTE ve Bluetooth gibi bağlantıları kapalı tutmak, cihazın ihtiyaç duyduğu enerji miktarını en aza indireceği için daha hızlı bir şarj sunar. Bu sebepten dolayı cihazınızda aktif olan bağlantıları kapatın.

7. Akıllı Telefonu Kullanmayın

Şarj esnasında akıllı telefonu kullanmak, yaygın olarak yapılan hatalar arasında yer alıyor. Çoğu kullanıcı, şarj sırasında sosyal medyada gezinmeye, video izlemeye veya mesajlaşmaya devam eder. Telefonu şarja taktıktan sonra kullanmaya devam etmek, enerji ihtiyacını önemli ölçüde arttırır. Bu durum, şarj olma süresini de doğru orantılı bir şekilde yükseltir.

Söz konusu nedenden ötürü telefonunuzu şarja taktıktan sonra kullanmaya devam etmeyin. Bu yöntem, telefonun biraz daha hızlı şarj olmasını sağlar.

Sizler için hazırladığımız bu rehberin de sonuna geldik. Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Buradaki bilgiler işinize yaradı mı ve cihazınızın daha hızlı şarj olmasına yardımcı oldu mu? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR