2016'da YouTube'da En Çok İzlenen 10 Oyun Videosu

YouTube'da en çok izlenen oyun videoları belli oldu, listeyi görmek ve videoları seyretmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

2016'da YouTube'da En Çok İzlenen 10 Oyun Videosu

YouTube yüksek ilgi gören oyun içeriklerinin potansiyelini görerek geçtiğimiz yıl YouTube Gaming kanalını hizmete açtı. YouTube Gaming kanalına her gün binlerce yeni video ekleniyor. Peki 2016 yılında en çok hangi oyunların videoları seyredildi? İşte 2016'ya genel bir bakış yapan Google, YouTube'da en çok izlenen oyun videoları için özel bir liste oluşturdu.

2005 yılında üç kafadar tarafından kurulan YouTube, 2006 yılında Google tarafından satın alınmış ve dünyanın en yaygın olarak kullanılan video platformu haline gelmjişti. YouTube'un el değiştirmesinin ardından YouTube videolarına duyulan ilginin artmasına bağlı olarak birçok firma ürünlerinin tanıtımı için YouTube platformunu tercih etmeye başlamıştı. Oyunlar için de aynı durum söz konusuydu. Günümüzde çıkış yapacak yeni oyunların duyuru videoları YouTube üzerinden paylaşılıyor, bunun yanında çıkış yapmış oyunların oynanış videoları ilk olarak YouTube üzerinde görüntülenebiliyor. YouTube bu anlamda hem bir reklam/pazarlama aracı hem de kullanıcılara oyunlar hakkında doğru bilgi sunma işlevini yürüten önemli bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

Oyuncuların dünyasında vazgeçilmez bir yer edinen YouTube üzerinde 2016 yılında en çok seyredilmiş olan 10 oyun videosuna kısaca göz atalım:

10 - DOOM - Fight Like Hell

Koltuklarınıza Yaslanın, Bilgisayarınızın Sesini Açın ve Bu Muhteşem Doom Videosunun Keyfini Çıkarın
OYUN

Koltuklarınıza Yaslanın, Bilgisayarınızın Sesini Açın ve Bu Muhteşem Doom Videosunun Keyfini Çıkarın

FPS türünün babası DOOM yeni oyunuyla gümbür gümbür geliyor. Serinin son oyunu bize yüksek kaliteli grafikler sunmanın yanısıra artırılan dozda kanlı sahneler de sunacak.

31 Mart 2016 tarihinde yayınlanan yeni DOOM oyununun bu sinematik videosu oyun için heyecanı doruğa çıkaracak nitelikteydi. Doğru müzik seçimi, aksiyon dolu sahnelerle zenginleştirilen görsellik videoyu başarılı bir tanıtım aracı yapmıştı. DOOM - Fight Like Hell videosu toplamda 9.654.175 izleyiciye ulaştı ve 45.102 beğeni aldı. Eğer videoyu seyredecekseniz bilgisayarınızın sesini açmanızı tavsiye ediyoruz.

Neyse ki DOOM, fragmanları bomba olan ama kendisi fos çıkan oyunlardan olmadı. DOOM, oynanışı ile de bu fragmanı aratmayacak bir kalitede FPS oyunuydu. Eğer bu adrenalin dolu oyunu halen oynamadıysanız çok şey kaybediyorsunuz.

9 - Watch Dogs 2 - E3 2016 Sinematik Duyuru Videosu

Watch Dogs 2 için E3 2016 etkinliğinde yayınlanan bu duyuru videosu toplamda 10.104.362 izleyiciye ulaştı ve 62.168 beğeni kazandı.

Ubisoft, genel olarak oyunlarını iyi pazarlayan bir firma. Fakat bu durum firmanın itibarının sarsılmasına da neden olmuştu. Harika videolarla oyunları için büyük beklentiler oluşmasına neden olan Ubisoft, oyunları çıkınca bu beklentilerin karşılanamamasından ötürü sertçe eleştiriliyordu. İlk Watch Dogs oyunu bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Neyse ki Watch Dogs 2'de ilk oyundaki hatalardan ders alınmış ve ortaya iyi bir sonuç çıkmış. 

8 - FIFA 17 - The Journey

2016'nın en başarılı futbol oyunu olmaya aday FIFA 17 içinde yer alacak yeni hikaye modunu tanıtmak üzere paylaşılan bu video yayına girdiği 12 Haizran 2016 tarihinden itibaren 10.646.805 izleyiciye ulaştı ve 154.070 gibi rekor bir beğeni sayısı kazandı.

Electronic Arts, FIFA 17'de daha önceden Battlefield serisi, Dragon Age: Inquisition ve Need for Speed gibi oyunlarda kullandığı Frostbite oyun motoruna geçerek riskli bir karar almıştı. Fakat bu tercih ortaya başarılı bir sonuç çıkmasını sağlamıştı. FIFA 17'nin demosunu indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: 

Bu videonun türkçesini ise buradan izleyebilirsiniz:

FIFA 17 Hikaye Moduna Yakından Bakış
OYUN

FIFA 17 Hikaye Moduna Yakından Bakış

FIFA serisinin yeni oyunu FIFA 17 köklü değişikliklerle birlikte geliyor. Electronic Arts, FIFA 17'de oyunu tamamen baştan yaratacak.

7 - Starter Pokémon for Pokémon Sun and Pokémon Moon Revealed!

2016, adeta Pokemon efsanesinin yeniden doğduğu bir yıl oldu. Mobil cihazlar için çıkış yapan Pokemon GO büyük ses getirirken sadece Nintendo 3DS için geliştirilen Pokemon Sun and Moon başarılı bir çıkış yaptı. Bu oyunun yukarıda izleyebileceğiniz videosu 10 Mayıs tarihinde yayınlandı ve günümüze kadar 10.769.726 izleyiciye ulaştı ve 131.835 beğeni kazandı. Pokemon Sun and Moon'un videosunun birçok farklı PC ve oyun konsolu oyununun videoları arasında üst sıralara tırmanmış olması küçümsenemeyecek bir başarı.

6 - Overwatch - Dragons

Blizzard'ın ilk FPS tecrübesi olan Overwatch beklenenin üzerinde bir başarı gösterdi ve farklı ödüller kazandı. Oyunun çıkışından çok kısa bir süre önce, 16 Mayıs tarihinde yayınlanan oyunun 3. kısa animasyon videosu Dragons, toplamda 14.070.814 izleyiciye ulaştı ve 280.474 beğeni kazandı. 

5 - Clash of Kings

Listenin beşinci sırasında olan Clash of Kings tanıtım videosu 17.103.588 izlenme sayısına ve 4.631 beğeniye sahip. Fakat videoya verilen 4.927 dislike sayısının beğeni sayısından  fazla olması kafalara bu video hakkında soru işaretleri düşürüyor.

Clash of Kings'in bir mobil oyun olmasına, izlenme saysına göre bir hayli düşük beğeni kazanmış olmasına rağmen tanıtım videosu listede birçok önemli oyunu geride bırakmış durumda.

4 - Gears of War 4 - Tomorrow

Daha önceki oyunları sadece Xbox'a özel olan Gears of War 4, Xbox One'ın yanısıra Windows 10 kullanan PC'ler için de çıkış yaptı. Oyun için 10 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan ve oyunun hikayesini aktaran sinematik tanıtım videosu toplamda 17.093.108 izleyiciye ulaştı ve 73.845 beğeni kazandı.

3 - Clash of Clans: Hog Rider 360°

Clash of Clans eski bir oyun olsa da bu oyun için geçtiğimiz ay, 19 Kasım tarihinde yayınlanan 360 derecelik video oldukça eğlenceli bir içeriğe sahipti. Videoda domuza binerek yolculuk eden bir savaşçının gözünden Clash of Clans dünyasına göz atabiliyorduk.

Clash of Clans'ın oyuncu sayısı göz önünde tutulduğunda bu videonun tutması kaçınılmazdı; fakat 32.543.650 görüntülenme sayısı beklenenin de üzerinde bir rakamdı. Clash of Kings'in tanıtım videosunun aksine Clash of Clans videosu tutarlı bir izlenme/beğeni oranına sahip. Video 439.181 beğeniye ve 18.699 dislike sayısına sahip.

2 - Call of Duty: Infinite Warfare Duyuru Videosu

Call of Duty: Infinite Warfare resmi duyuru videosu, YouTube üzerinde kırılması oldukça güç olan bir rekor elde etmiş bir video. Bunun sebebi ise yüksek izlenme sayısı değil, videonun elde etmiş olduğu inanılmaz dislike sayısı. Call of Duty: Infinite Warfare duyuru videosu şu an için resmi olarak YouTube'un en nefret edilen videosu. Bunun sebebi ise videonun kalitesizliği değil; oyuncuların serinin köklerinden kopmuş Call of Duty: Infinite Warfare'den hoşlanmamaları.

Yine de Call of Duty: Infinite Warfare duyuru videosu 2016'nın en çok seyredilen 2. oyun videosu oldu. Video toplamda 35.947.578 izlenme, 559.942 beğeni ve 3.388.142 dislike sayısı elde etti.

Call Of Duty: Infinite Warfare İncelemesi

1 - Battlefield 1 Duyuru Videosu

2016'nın en çok izlenen videosu Battlefield 1 için yayınlanan resmi duyuru videosu oldu. Call of Duty: Infinite Warfare'in aksine, Battlefield 1'in duyuru videosunu oyuncular dislike yağmuruna tutmak yerine beğeni yağmuruna tuttular.

6 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanan Battlefield 1 resmi duyuru videosu 49.883.814 izlenme sayısına ulaştı, 2.072.647 beğeni ve 39.608 dislike topladı.

Battlefield 1 İncelemesi

Apple, 2016'nın En İyi 10 Mobil Oyununu Seçti

2016'nın En İyi Anti-Virüs Programları Açıklandı

YORUMLAR