Yurtdışını Ücretsiz Arayabileceğiniz En İyi 5 Uygulama

Merhaba Tamindir ziyaretçileri. Bugünkü yazımda aslında teknolojiyi az da olsa takip kullanıcıların çok iyi bildiği bir konuya değineceğim. Yurtdışında yaşayan arkadaşlarınız yada akrabalarınız ile nasıl iletişim kuruyorsunuz? Çoğunuzun sesini duyar gibi

Yurtdışını Ücretsiz Arayabileceğiniz En İyi 5 Uygulama

Merhaba Tamindir ziyaretçileri. Bugünkü yazımda aslında teknolojiyi az da olsa takip kullanıcıların çok iyi bildiği bir konuya değineceğim. Yurtdışında yaşayan arkadaşlarınız yada akrabalarınız ile nasıl iletişim kuruyorsunuz? Çoğunuzun sesini duyar gibiyim fakat bilmeyen kullanıcılarımızı aydınlatmak adına ücretsiz olarak yurtdışı görüşmeleri yapabileceğiniz en iyi mobil uygulamaları sizlerle payaşacağım.

Bildiğiniz üzere çoğumuzun ev ve cep telefonları standart ayarlarında uluslararası aramalara kapalıdır. Uluslararası aramalar yapmadan önce servisi satın aldığınız şirketi firmayı arayarak açtırmanız gerekiyor. Burası işin kolay kısmı aslında. Bu aşamadan sonra istediğiniz gibi uluslararası görüşme yapabilseniz bile ay sonu faturanıza yansıyacak olan rakam oldukça yüksek olacaktır. Kullandığımız GSM operatörlerinin son zamanlarda uluslararası görüşmeler için çıkarmış olduğu avantajlı paketler bile normal şehir içi ve şehir dışı konuşmalar ile kıyaslandığında pahalı kalıyor. Peki bu durumda ne yapabiliriz diyorsanız, aşağıda sizler için sunacağaım uygulamaları akıllı telefon yada tabletinize ve bilgisayarınıza kurarak akraba ve arkadaşlarınız ile rahat rahat saatlerce ücretsiz olarak görüşme yapabilirsiniz.

Günümüzde özellikle orta yaş üzerindeki akıllı mobil cihaz ve bilgisayar kullanıcılarının bu tür uygulamalardan haberi olmuyor ve yurtdışı ile görüşme yapabilmek için telefon hattını kullanıyor. Bun en yakın örnek olarak, iş arkadaşlarımdan bir tanesinin dedesi ve anneannesinin tableti olmasına rağmen yurtdışındaki torunlarını arayabilmek için telefon kullanması. Tabiki telefon faturası önemli değil yeterki seslerini duyayım yeter şeklinde düşünüyorsanız bir problem yok. Fakat ortada tamamen ücretsiz ve kaliteli hizmet varken, teknolojinin nimetlerinden yararlanmamak da komik olur.

Aşağıda sizler için önereceğim Android, iOS ve Windows uygulama ve programlarını kullanarak akrabalarınız yada arkadaşlarınız ile dilediğiniz zaman ister sesli, ister görüntülü, isterseniz de yazılı olarak iletişim kurabilirsiniz.

1) Skype

MSN gibi Dünya çapında popüler olan ve milyonlarca kullanıcıya sahip bir programın kapanması ile birlikte kullanıcı sayısında büyük patlama yaşayan ve istediğiniz her platformda kullanabileceğiniz Skype, çok özellikli ve geniş çaplı bir iletişim programıdır.

Windows, Mac, Android, iOS ve Windows Phone versiyonları bulunan Skype, temel olarak arkadaş olarak eklediğiniz kişiler ile ücretsiz olarak ister yazılı ister sesli ve görüntülü iletişime geçmenizi sağlıyor. Bununla sınırlı kalmayan program üzerinden grup görüşmeleri ve dosya aktarımı da yapabiliyorsunuz. Programın en güzel yanlarından bir tanesi ise kontör yükleyerek istediğiniz numarayı da arayabilmeniz. Bilgisayar üzerinde programı kullanmak için bir mikrofon ve hoparlörünüzün olması gerekmektedir.

Son zamanlarda mobil versiyonlarını güncelleyerek hem tasarımlarını hem de sahip olduğu özellikleri geliştiren Microsoft, Skype programına oldukça güveniyor. Uygulamanın neredeyse tüm özelliklerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz fakat bazı özellikleri kullanabilmek için ücretli üyelik satın almanız gerekebilir. Standart bir bilgisayar yada mobil cihaz kullanıcısı iseniz ve sadece aramalar ile mesajlaşmalar için bir program arıyorsanız Skype size ücretsiz olarak hepsini sunmaktadır. Ücretsiz olarak yararlanmak için programı aşağıdaki bağlantı adresini kullanarak indirmeniz ve kurmanız gerekiyor. Daha sonra iletişime geçmek istediğiniz kişileri arkadaş listenize ekleyerek tadını çıkarabilirsiniz.

Programın masaüstü versiyonunda bulunan ekran paylaşımı özelliği sayesinde, bilgisayarı ile sorun yaşayan tanıdıklarınıza anında görüntülü olarak yardım etmeniz de mümkün. Bu alandaki en detaylı programlardan biri olan Skype, yurtdışındaki akrabalarınız yada arkadaşlarınız ile ücretsiz iletişim kurmak için yararlanabileceğiniz en iyi alternatiflerden bir tanesidir.

2) Viber

Dünya üzerindeki herkesin nerede yaşıyor olursa olsun birbirine bağlanarak iletişim kurabileceği bir program olan Viber'ın Windows, Mac, Android, iOS ve Windows Mobil versiyonları bulunmaktadır. Toplamda 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan iletişim programının arayüzü de kolay kullanımı ve şık tasarımı ile öne çıkıyor.

Uygulamanın güzel özelliklerinden bir tanesi de Android tabletlerde de çalışabilmesidir. Ayrıca Viber hesabı olmayan kullanıcıların cep telefonlarını düşük ücretlerle de arayabilirsiniz. Fakat Viber hesabı olan ve arkadaş listenizde bulunan tüm kullanıcıları ücretsiz ve limitsiz olarak arayarak görüşebilirsiniz.

Arama dışında mesajlaşma özelliği de bulunduran Viber, tıpkı Skype gibi grup görüşmelerine de izin vermektedir. Ayrıca tanıdıklarınıza program üzerinden resimler ve videolar da gönderebiliyorsunuz. Gelen mesaj ve aramaları kaçırmamanız için bulunan bildirim sistemi sayesinde önemli görüşme saatlerinizi asla kaçırmazsınız.

Uygulamanın tamamen ücretsiz olmasına rağmen herhangi bir reklam bulundurmaması ise en büyük artılarından bir tanesi diyebilirim. Ayrıca türkçe dil desteği bulunması da Türk kullanıcılar içiniyi bir özellik diyebilirim. Kullanırken herhangi bir problem yaşamamanız için yardımcı olabilir.

Mesajlaşmalarınızda kullanabileceğiniz birbirinden güzel ve etkileyici stickerlara ek olarak market üzerinden daha fazlasını satın alabiliyorsunuz. Viber üzerinde yapacağınız sesli ve videolu görüşmelerin hepsinde HD ses kalitesi bulunuyor. Bu nedenle telefon aramalarında yaşlayacağınız cızırtı yada ses duyamama gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız.

Eğer yurtdışında yaşayan tanıdık akrabalarınız yada arkadaşlarınız varsa yada yurtiçinde çok fazla görüştüğünüz kişiler varsa Viber sizin için en iyi alternatiflerden bir tanesidir. Programın farklı sürümlerini aşağıdaki bağlantı adreslerini kullanarak indirebilirsiniz.

3) Tango

Tango'da yurtdışı yada yurtiçinde istediğiniz kişiler ile yazılı veya sesli(görüntülü) iletişime geçebileceğiniz en başarılı programlar arasında yer alıyor. Sade bir iletişim dışında sosyalleşmenizi ve eğlenmenizi sağlayan Tango tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu sayede yüksek telefon faturaları ödemek istemiyorsanız, Tango'yu da tercih edebilirsiniz.

Turuncu renginin ağırlıkta olduğu bir tasarıma sahip olan Tango, son derece modern ve şık bir arayüze sahip. Ayrıca kullanılabilirliği de son derece basit diyebilirim.

Peki Tango ile neler yapabilirim derseniz, sesli ve görüntülü konuşmalar, mesajlaşma, grup mesajlaşma ve dosya gönderme gibi özelliklerin hepsi mevcut. Aslında bu özellikler günümüzde tüm popüler iletişim uygulamalarında yer alıyor diyebilirim. Tango'dan nasıl faydanalabilirim diye merak ediyorsanız, çok kısa süren bir hesap oluşturma işleminden hemen sonra arkadaşlarınızı yada tanıdıklarınızı aramaya başlayabilirsiniz. ayrıca hesabınızı ilk açtığınızda Tango size tüm arkadaşlarınızı bulabilmeniz için yardımcı olmaktadır. Böylelikle listeniz de bir anda tüm Tango kullanan arkadaşlarınızı görebilirsiniz.

Tango ile yapacağınız sesli ve görüntülü konuşmaların kalitesi oldukça yüksek. Bu sayede bulanık yada kötü görme gibi, ses duyamama gibi sorunlar yaşamazsınız. Fakat internet bağlantınız çok kötü durumda ise bazı problemler olabilir. Neredeyse tüm akıllı telefon ve tabletler üzerinde sorunsuz çalışan Tango, isminin de eklediği etki ile en iyi iletişim programları arasında yer alıyor.

Dünya çağında çok arkadaşınız varsa yada yurtdışında yaşayan tanıdıklarınız varsa Tango sayesinde ücretsiz olarak sınırsız konuşma yapabilirsiniz. Uygulamayı indirip kurduktan sonra kendi profilinizi oluşturarak fotoğraflarınızı yüklemenizi tavsiye ederim. Bu sayede diğer kullanılar ile etkileşime girerek sosyalleşebilirsiniz.

Bir iletişim programından çok daha falzasını sunan Tango'da en iyi 5 uygulama listemizdeki yerini alıyor. İhtiyacınız varsa denemenizi tavsiye ederim.

4) Line

Sadece mesajlaşma uygulaması olarak bile milyonlarca kullanıcıya sahip olan LINE'a sesli ve görüntülü konuşma eklenmesi ile birlikte kullanıcı sayısındaki artış oldukça büyüktü. Hem ülkemizde hem de Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan LINE, mesajlarınızı hızlı bir şekilde teslim eder ve kaliteli bir şekilde sesli ve görüntülü görüşmeler yapmanızı sağlar.

Uygulama ile mesajlaşırken eğlenceli ikonlar ve stickerlar kullanarak duygularınızı daha iyi ifade edebiliyorsunuz. Ayrıca standart olarak bulunan stickerlara ek olarak marketten çok daha fazlasını satın alabilirsiniz. LINE üzerinde oluşturacağınız profilinizin zaman tüneline ne yaptığınız yada yapacağınız hakkında bilgiler girerek arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz.

bir çok ülkenin ilk sırasında yer alan iletişim uygulaması LINE'da diğer iletişim uygulamaları gibi oldukça hoş bir görünüme sahip. Renk olarak diğerlerinden farklı olmayı tercih eden LINE yeşil renk ağırlığında. Ücretsiz olarak mesajlaşma, grup mesjalaşma, sesli ve görüntülü konuşma imkanı sunan LINE'da gönül rahatlığı ve güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz uygulamalar arasında yer alıyor.

Platform desteği olarak Windows, Mac, Android, iOS ve Windows Phone gibi geniş çaplı bir desteğe sahip olan uygulamayı çapraz platformlar arasında herhangi bir problem yaşamadan kullanabilirsiniz.

Yazımızın başlığında dediği gibi yurtdışında yaşayan akrabalarınız ile ücretsiz konuşmak isterseniz, LINE'da kullanabileceğiniz en iyi uygulamalar arasında yer alıyor. Ücretsiz ve gelişmiş olması tercih nedenlerinizin başında yer alabilir. İndirmek istediğiniz cihazınıza göre aşağıdaki bağlantı adreslerini kullanabilirsiniz.

5) WeChat

Masaüstü uygulaması, Android, iOS ve Windows Mobil versiyonları ile geniş bir platform desteğine sahip olan Dünya çapında popüler mesjalaşma ve sesli görüşme uygulamalarından bir tanesi de WeChat. Tema ve grafik renklerinden dolayı LINE'a benzettiğim WeChat'de ister yurtiçi ister yurtdışı görüşmeleriniz için ücretsiz için kullanabileceğiniz başarılı servislerden bir tanesidir. İlk 5'de yer alan diğer 4 uygulamanın sahip olduğu özelliklerin neredeyse tümüne WeChat'de sahip fakat ben yinede kısaca WeChat ile neler yapabileceğiniz açıklayacağım.

WeChat'i kullanarak neler yapabilirim diye merak ediyorsanız hemen teker teker söylemekte fayda var.

  • Ücretsiz sesli ve videolu görüşmeler
  • Grup mesajlaşma
  • Sesli ve videolu mesajlar gönderebilme
  • Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yüzlerce sticker
  • Fotoğraf paylaşımı
  • Yüksek güvenlik önlemleri sayesinde mesaj ve aramalarınızın güvende olması
  • Yeni arkadaşlar ile tanışma fırsatı
  • Uygulama içi oynayabileceğiniz ufak oyunlar
  • 20 Farklı dil desteği
  • Çapraz platform desteği

Görmüş olduğunuz üzere WeChat'de kullanıcılarına pek çok farklı özellik sunarak onların uygulamayı kullanarak hem ihtiyaçlarını karşılamalarını hem de eğlenmesini sağlıyor. Üstelik tamamen ücretsiz olarak sunulan uygulama için hiç bir ödemeden hayat boyu kullanabilirsiniz.

Kaliteli sesli ve görüntülü konuşmalar yapabilmek için tercih edebileceğiniz servisler arasında yer alan WeChat, yazmış olduğunuz mesajları da 20 farklı dile çevirebiliyor. Yabancı diliniz olmasa bile yabancı dil bilen kişiler ile konuşma fırsatı sunan WeChat'i ücretsiz olarak uluslararası konuşmalar yapmak yada arkadaşlarınız ile dilediğiniz şekilde rahatça mesajlaşmak için tercih edebilirsiniz.

Genel Değerlendirme

Sizler için seçmiş olduğumuz en iyi ücretsiz görüşme programlarından herhangi birini seçerek indirebilir ve isteklerinizi karşılaması durumunda kullanmaya devam edebilirsiniz. Yazıda farkettiyseniz uygulamalar arasında çok ufak farklar bulunuyor ve genel anlamda kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu mesajlaşma, sesli ve videolaru görüşmeler, grup mesajlaşmaları ve dosya gönderimi gibi özelliklere hepsi sahip. Bu nedenle seçeceğiniz uygulamaların hepsinde temel özellikler bulunmaktadır.

Kişisel olarak ben bilgisayarımda ve mobil cihazımda Skype'ı kullanıyorum fakat bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Nedeni ise sahip olduğunuz arkadaş grubunun büyük çoğunluğu farklı bir uygulama kullanıyorsa sizde tercihinizi yaparken buna dikkat etmelisiniz.

Dünyanın en popüler iletişime geçme programlarının ilk 5'i olarak da söyleyebileceğim Skype, Viber, Tango, LINE ve WeChat programlarından hangini seçerseniz seçin memnun kalacağınızı düşünüyorum. Bu nedenle tercih hakkını da size bırakıyorum. Bu servisler ile alakalı edindiğiniz tecrübeleri, sorunları, artı ve eksi yönlerini bizlerle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Akıllı Telefon Güvenliği İçin İpuçları

YORUMLAR