Yeni Başlayanlar İçin Instagram İpuçları

Instgram'a yeni başlayanlar için kısa zamanda takipçi kazanmanızı sağlayabilecek çok önemli ipuçlarını derledik.

Yeni Başlayanlar İçin Instagram İpuçları

Instagram'da yeni olmak kendinizi yalnız hissetmenize neden olmasın. İnsanlar resimlere bakmayı çok severler. Bundan dolayı uzun süre zaten yalnız kalmazsınız ancak vereceğimiz ipuçları daha hızlı adapte olmanızı sağlayabilir.

Instagram yeni kullanıcılar için çok bereketli bir sosyal ağ. Eski kullanıcılar ve pro-Instagramcılar arasında yitip gitmemek için yapmanız gereken birkaç küçük stratejiden bahsetmek istiyoruz. Nasıl fotoğraflar paylaşmalısınız, daha çok takipçi nasıl kazanabilirsiniz birkaç tavsiye almak işinize yarayabilir. 

Yapmamanız gerekenler

Aslında neler yapmanızı değil de, yapmamanız gerekenleri söylemek daha yararlı olacak. Bunları yapmadığınız sürece zaten Instagram’da sağlam bir yer edinmeniz kuvvetle muhtemel. 

Çalıp çırpmayın

Her sosyal ağın kuralları olduğu gibi Instagram'ın da bir etiği var. Asla başkalarının fotoğraflarını kullanmamak da bu kuralların birincisi ve en önemlisi. Bir başka profilden beğendiğiniz fotoğrafı alıp, kesip biçerek ya da filtreleri ile oynayarak sakın kullanmayın. Bu yaptığınız meydana çıkarsa Instagram'da barınmanız mümkün olmaz.

Klişe olmayın

Biraz yaratıcı olmakta fayda var. Kedi, araba, bebek, yemek menüsü resimleri artık sizi bile canınızdan bezdirmedi mi? Başka daha ilginç ve etkili kareler aramak ve bunları paylaşmak yaratıcı bir kişiliğiniz olduğunun kanıtı olacak. Biraz hayal gücünüzü zorlayın.

Kimse çirkin görüntü sevmez

Kendi görmek istemediğiniz fotoğrafları paylaşmayın. Şiddet, kan, açık saçık resimler ve benzeri görüntüler takipçi kazandırmaz. Aksine sizi potansiyel takipçilerden de uzaklaştırır. 

Spamlamayın

Bir hafta Instagram kullanmayıp bir anda, bir saat içinde onlarca fotoğrafla takipçilerinize bombardıman yapmayın. Tamam, belki çok güzel bir durum yakaladınız ama bunu daha akıllıca ve aralıklı paylaşmak daha mantıklı olacaktır. 

Hashtag kullanırken özenli olun

Hashtag çöplüğü yaratmamalısınız. Hashtag sistemi fotoğrafları belli kategoriler altında toparlamanıza yardımcı olur. Kategorilerinizi mantıklı isimlendirirseniz bu kategorilere kullanıcılarınızın da dhil olması daha kolay olur. Örneğin; #heykel yerine #taştanbirşey gibi bir isimlendirme son derece yararsız olur.

Özçekime öz eleştiri getirmelisiniz

Instagram hesabınızı özçekim (selfie) ile doldurmayın. Kimse sizi sonsuza kadar karakaşınız kara gözünüz için takip etmez. Belki egonuz biraz yükselir ama zamanla takipçi sayınız azalır.

Kimseye yalvarmayın

Sosyal medya elbette takipçi olmadan olmuyor. Ama Instagram'da profil sayfanıza sadece 'beni takip edin' yazarsanız hüsrana uğrarsınız. Kendinizi biraz kalabalıklara sunmanız, tanıtmanız ve çok farklı bir içerik yaratmanız takipçi sayınızı hızla artırır.

Dikkat Instagram’da bebek var

Yeni bir bebeğiniz olmuş, ne kadar mutlusunuz. Allah bağışlasın, elbette bu durumu herkesle paylaşmak son derece doğal. Paylaşmazsanız darılırlar. Ancak aşırı paylaşırsanız daha çok darılırlar. Bir gün boyunca onlarca bebek fotoğrafı paylaşmayın. Belki bunu zaman dilimleri ile paylaşmak daha çok heyecan yatabilir. Bebeğimin ilk adımı, ilk yüzdüğü an, ilk maması vb gibi. 

Karşılıksız sevmeyi öğrenin

Bir kullanıcının fotoğrafını beğenmenin, size karşılığında bir beğeni getireceği diye bir kural yok. Birini takip etmenin de öyle. Fotoğraflarınızı ve tanıtımınızı beğenirlerse ederler zaten. Karşılık bekleyerek beğeni ve takip yapmayın. 

Fotoğraf çekin resim çizmeyin

Çok güzel tablolar yaparsınız bunları paylaşırsınız bu tamam, ama çöpten adamlarınızla kimseyi meşgul etmeyin. Doodle işini Google’a bırakın siz içinizdeki sanatçıyı fotoğraflarınızla ortaya çıkarın.

Bu basit kurallar Instagram'da insanların sizi takip etmesini ve kısa zamanda daha fazla beğeni toplamanız için yeterli olacaktır. 

Instagram Video Özelliği Tanıtımı

Instagram Fotoğraflarında Kişi Etiketleme Özelliği

 Instagram'a Direkt Mesaj Özelliği Geldi

Dünyanın İlk Instagram Oteli: 1888 Hotel

Instagram Gerçek Hayatta Olsaydı

YORUMLAR