Yandex.Mail ile Kendi Alan Adınıza Ücretsiz E-posta Servisi

Yandex.Mail servisini kullanarak kurumsal veya kişisel alan adınızı kullanacağınız e-posta adresini ücretsiz olarak nasıl alabileceğinizi gösterdiğimiz blogumuzu kaçırmayın.

Yandex.Mail ile Kendi Alan Adınıza Ücretsiz E-posta Servisi

Yandex.Mail hizmeti kurumsal olarak veya kendi kişisel alan adınız için özel e-posta adresi almanıza imkan sağlıyor ve tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleşen bu servisi kullanmak da bir o kadar kolay. Bildiğiniz gibi Google Apps geçtiğimiz günlerde yeni kullanıcılara bu servisi ücretsiz olarak sunmayacağını açıkladı ve kurumsal veya kişisel alan adlarını Gmail üzerinde barındırmak isteyenler bu durumdan hiç memnun olmadılar.

Alternatif olarak Yandex.Mail hizmetini kullanarak bu açığı kapatmanız Yandex tarafından mümkün hale getirildi. Yandex Mail'i Kendi Alan Adınızla Kullanabilirsiniz yazımızda Yandex.Mail ile kurumsal alan adınızı kullanmanın avantajlarını kolaylıkla görebilirsiniz.

Dilerseniz sözü fazla uzatmadan nasıl bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi görelim.

İlk olarak Yandex hesabınız varsa giriş yapmalı, yoksa Yandex Ana Sayfası üzerinden üyelik işlemlerinizi tamamlamalısınız.

Daha sonra Yandex Kurumsal internet sayfasını açtıktan sonra “web siteniz” bölümüne kullanmak istediğiniz alan adını girmeniz gerekiyor. Daha sonra “Alan adı ekle” butonunu kullanarak gerçekleştirmeniz gereken ayarlara dair ekrana geçiş yapmalısınız.

Ardından alan adınızın sahibi olduğunuzu Yandex’e kanıtlamanız gerekmekte. Bunun için gerçekleştirebileceğiniz bir kaç yöntemi size hazır olarak Yandex sunmakta.

A. Yandex Alan Adı Doğrulama

Bunlardan ilki Yandex’in sizin için hazırladığı özel HTML dosyasını hosting servisinizde bulunan alana yüklemek.

İkincisi alan adınıza bağlı olan ve Yandex’in belirteceği alt alan adı için CNAME kaydını mail.yandex.com.tr olarak ayarlamak

Üçüncü yöntem ise alan adınızın iletişim e-posta bilgileri için ayrılan kısmını yine Yandex’in size belirteceği özel kodla doldurmanız. Bu işlemlerden bir tanesini gerçekleştirmek doğrulamanın tamamlanması için yeterli oluyor.

B. MX Kaydı Değişikliği

Daha sonra aşağıdaki paramemetreleri içeren bir MX kayıtları değişikliği gerçekleştirmelisiniz.

• Alt alan adı — @
• Kayıt tipi — MX
• Veriler — mx.yandex.net.
• Öncelik — 10

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra yeniden Yandex Kurumsal sayfasına gelerek alan adınızı “Alan adı ekle” butonunu kullanarak eklediğinizde aşağıda görebileceğiniz gibi alan adınıza “E-posta hesabı ekle” menüsü gelecek ve bundan sonra dilediğiniz kadar Yandex servisleriyle sağlanan ancak kendi alan adınızı içeren e-posta adresi oluşturabileceksiniz.

Yandex'in bu servisinin yanında Yandex web tarayıcısını da kullanmak için Yandex Browser İndir sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

YORUMLAR