WordPress'e Tema Nasıl Yüklenir?

En çok tercih edilen blog sistemlerinden WordPress'e nasıl tema kuracağınızı bilmiyorsanız, bu rehber yazımızı okumanızda fayda var.

WordPress'e Tema Nasıl Yüklenir?

Popüler blog sistemi WordPress’e farklı görünüm kazandırmak istiyorsanız, seçtiğiniz temayı nasıl yükleyeceğinizi adım adım anlattığımız bu makalemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Bildiğiniz gibi WordPress, dünyada en çok tercih edilen blog sistemlerinden birisi. Neredeyse her tür siteye uyarlanabilen yapısıyla tercih sebebi olan WordPress’in, çeşitli görünümlere sahip birçok temaları bulunuyor. Peki beğendiğimiz temaları WordPress’e nasıl yükleyeceğiz? Lafı fazla uzatmadan hemen konuya girelim.

İlk yöntem olarak WordPress’in yönetici panelinden tema yüklemeyi inceleyelim. Öncelikle sitenizin admin paneline giriş yapmanız gerekiyor. (Örnek: www.siteismi.com/wp-admin şeklinde.)

Sol taraftaki menüden Görünüm’ü ve ardından Temalar’ı seçiyoruz.

Üst kısımda bulunan Yeni Ekle bağlantısına tıklayarak devam edelim.

Burada yer alan temaları inceleyebilir, istediğiniz özellikleri filtreleyerek uygun temaları listeleyebilirsiniz. İndirdiğiniz bir temayı kurmak istiyorsanız yine üst kısımdaki Tema Yükle butonuna basmanız gerekiyor.

İndirmiş olduğunuz tema dosyaları .zip arşivi şeklinde olması gerekiyor. Eğer değilse dosyaları klasöre çıkartarak, .zip arşivine sıkıştırabilirsiniz. Bu işlemin ardından Dosya Seç butonuna basarak tema dosyasını seçin ve ardından Şimdi kur butonuna basarak dosyaların yüklenmesini bekleyin. Eğer daha önceden FTP bilgilerinizi girmediyseniz, sizden bu bilgileri isteyen bir sayfa açılacaktır. Boş alanlara yazmanız gereken bilgiler ise taslak olarak şu şekilde olmalıdır:

Sunucu adı: ftp.siteismi.com
FTP kullanıcı adı: FTP’ye erişim için verilen kullanıcı adınız.
FTP Parolası: FTP parolanız.
Bağlantı Türü: FTP olmalı.

Önceki adımda anlattığımız aşamaları geçtikten sonra artık tek yapmanız gereken temayı etkinleştirmek oluyor. Temayı etkinleştirdikten sonra sitenizi ziyaret ederek nasıl göründüğünü inceleyebilir, temanın kontrol panelinden düzenlenmesi gereken kısımları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

İkinci yöntemde de FTP’yi kullanacağız. FileZilla gibi programları kullanarak sitenizin giriş bilgileriyle giriş yapıyoruz ve sırasıyla public_html ya da www> wp-content > themes adımlarını izliyoruz. Bu kez indirdiğiniz temayı klasöre çıkartarak bu klasörü themes klasörüne sürükleyip bırakıyoruz. FileZilla’nın alt kısmında bulunan Kuyruktakiler sekmesini takip ediyoruz ve işlem tamamlandığında WordPress yönetici paneline giriyoruz. Yine Görünüm > Temalar adımlarını izliyoruz ve yüklemiş olduğunuz temayı bularak etkinleştir seçeneğine tıklıyoruz. Artık temanız yüklenmiştir.

Diğer yöntemde anlattığımız gibi artık temayı kendinize göre uyarlayabilirsiniz. Bir başka rehber yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.



WordPress kurulumunu anlattığımız makalemize de göz atmak isterseniz:

Localhost'ta WordPress Kurulumu 

2015'in En İyi WordPress Eklentileri

YORUMLAR