Windows'ta ve Android'de PDF Dosyalarını Nasıl İmzalarım?

Android ve Windows'ta PDF imza ekleme işlemi nasıl gerçekleştirilir sorusunun yanıtını merak eden kullanıcılar için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Windows ve Android'de PDF imza ekleme nasıl yapılır? Bu yazıda Windows işletim sistemine sahip bilgisayar ve Android işletim sistemli cihaz üzerinden PDF dosyalarına imzanın nasıl ekleneceğini açıkladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve söz konusu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

PDF formatındaki bir belgeyi imzalayıp karşı tarafa göndermek istiyorsanız, uygulamanız gereken bazı adımlar gerekiyor. Söz konusu işlemi oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Islak imza gerektiren bazı belgeleri yazdır, imzala ve tekrar tara derken uzunca bir zaman geçebiliyor. Peki ya bu işlemi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz desek? Evet doğru duydunuz. Adobe Reader programını kullanarak, saniyeler içerisinde imzanızı ekleyebilir ve dakikalar içerisinde karşı tarafa gönderebilirsiniz. İlk olarak masaüstü uygulaması üzerinden anlatalım.

PC'de PDF İmza Ekleme Adımları Neler?

  • Adobe Reader programını indirip yükleyin.
  • Programı açın.
  • İmzalanacak belgeyi görüntüleyin.
  • Sağ üst kısımdaki "Doldur ve İmzala" bölümüne girin.
  • "İmza" seçeneğini seçin.
  • "İmzamı yaz" seçeneğiyle çeşitli imza formatlarıyla imza atabilirsiniz.
  • "İmzamı çizeceğim" seçeneğiyle mouse ile imza atabilirsiniz.
  • "Görüntü kullan" seçeneğiyle imza ekleyebilirsiniz.
  • İmza ekledikten sonra "Kabul" butonuna basın.

Dünya genelinde çok popüler bir program olan Adobe Reader, sahip olduğu özellikler sayesinde kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor. Bu özellikler arasında PDF dosyalarının üzerine imza ekleyebilme işlevi de mevcut. Bu özellik, kullanıcılara çok büyük bir kolaylık sunuyor.

Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen programda imza ekleyebilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımları doğru bir şekilde uygulamanız hâlinde istediğiniz dosyalara imzanızı kolayca ekleyebilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk olarak Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda yüklü olan Adobe Reader programını açın. Programı açtıktan sonra imzalanacak belgeyi görüntülemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından sağ üst kısımda bulunan "Doldur ve İmzala" bölümüne girin.

"Doldur ve İmzala" bölümüne girdikten sonra çeşitli seçenekler ile karşılaşacaksınız. "İmzamı yaz" seçeneğiyle çeşitli imza formatlarıyla imza atabilirsiniz. "İmzamı çizeceğim" seçeneğiyle mouse ile imza atabilmeniz mümkün. Ayrıca "Görüntü kullan" seçeneğiyle imza ekleyebilirsiniz.

İmza ekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra "Kabul" butonuna basın. Bu süreçte sorun yaşayan bilgisayar kullanıcıları için adımları görsellerle daha detaylı bir şekilde açıkladık.

İmzalanacak belgeyi açıyoruz.

Sağ üst kısımda bulunan Doldur ve İmzala bölümüne tıklıyoruz ve İmza seçeneğine gidiyoruz.

İmzamı yaz seçeneğini kullanarak, hazırda bulunan imza formatlarıyla istediğiniz şekilde imza atabiliyorsunuz.

İmzamı çizeceğim seçeneğiyle boş alana istediğiniz gibi imzanızı atabiliyorsunuz, ancak mouse ile iyi bir çalışma çıkaramayabilirsiniz. Elbette grafik tablet gibi donanımınız varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İmzanızın büyük ve net bir görüntüsü bilgisayarınızda bulunuyorsa, Görüntü kullan seçeneğini kullanarak imzanızı belgeye ekleyebiliyorsunuz. Bu özelliği daha sonra sürekli kullanmak isterim derseniz, boş bir A4 kağıdına büyük ve net bir şekilde imza attıktan sonra taratabilir ve daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerden uygun olanı işaretledikten sonra, Kabul butonuna basarak imzanın ekleneceği alanı seçebilir ve boyutlandırma, opaklık, renk gibi özelleştirme seçeneklerini kullanarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Android’de PDF İmza Atma Nasıl Yapılır?

  • Adobe Acrobat Reader'ı indirip yükleyin.
  • Uygulamayı açın.
  • Sağ alt kısımdaki butona basın.
  • İmza eklenecek dosyayı seçin.
  • İmza ekleyeceğiniz boş alana basılı tutun.
  • Açılan seçeneklerden "İmza"yı seçin.
  • İmzanızı çizin.
  • "Bitti" butonuna basın.

Adobe Acrobat Reader'ın Android işletim sistemine sahip olan sürümü üzerinden de istediğiniz PDF dosyasına imzanızı atabilirsiniz. Bu işlem de tıpkı Windows bilgisayarlardaki gibi oldukça pratiktir. Bazı adımları sırası ile uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle akıllı telefonunuzda bulunan dosyaya imzanızı ekleyebilirsiniz.

İlk olarak Adobe Acrobat Reader uygulaması yüklü değilse indirip yükleyin. Daha sonra uygulamayı açın. Sağ alt kısımda yer alan butona basın ve hemen ardından imza eklenecek dosyayı seçin.

Dosya seçme işlemini gerçekleştirdikten sonra imza ekleyeceğiniz boş alana basılı tutmanız gerekiyor. Kısa süre içerisinde çeşitli seçenekler çıkacak. Açılan seçenekler arasından "İmza" seçeneğini seçin. İmzanızı çizin ve "Bitti" butonuna dokunun. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Adobe Acrobat Reader uygulamasını başlattıktan sonra sağ alt kısımdaki butona basarak, açılacak dosyayı seçmemiz gerekiyor.

İmzayı ekleyeceğimiz boş alana basılı tutuyoruz ve açılan seçeneklerden İmza’yı seçiyoruz.

Bu alanda imzamızı çizmemiz gerekiyor, tamamladıktan sonra Bitti butonuyla devam ediyoruz.

Gördüğünüz gibi imzamızı ekledik, üzerine basılı tutarak konumunu değiştirebilirsiniz.

İmzanızı özelleştirmek isterseniz, imzanın üzerine basılı tutarak Kalınlık, Renk, Opaklık gibi ayarlamaları yapabilirsiniz.

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları
YAZILIM

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları

PDF'i Word'e çevirme işlemi sayesinde bir PDF dosyasını Word ya da DOC formatında görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli programlar yer alıyor.

Bu yazıda PDF dosyalarına nasıl kolayca imza atabileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Adobe Reader nedir, nasıl kullanılır sorularını yanıtladığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR