Windows'ta Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

Bilgisayarınızda bulunan klasörlerin görünümünü içeriğe göre değiştirerek, daha hoş görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Windows'ta Klasör Simgesi Nasıl Değiştirilir?

Bilgisayarınızdaki klasörlerin simgelerini, klasör içeriğine göre değiştirip daha hoş ve farklı bir görünüm elde edebilmeniz için uygulamanız gereken adımları anlattık.

İlk adım olarak simgesini değiştirmek istediğiniz klasörün içeriğine göre Google Görseller’de arama yapmamız gerekiyor. Örnek olarak kullandığımız arama teriminin ilgili kısmını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Boyutları 512 x 512, 256 x 256 ya da 128 x 128 px olan görselleri kullanmanızı tavsiye ederim. (Çeşitli ikon arama sitelerinden de .ico formatlı görseller edinebilirsiniz.)

Edindiğimiz .ico formatlı görseli bilgisayarımıza kaydettikten sonra, simgesini değiştireceğimiz klasöre sağ tıklıyoruz ve sırayla Özellikler > Özelleştir > Simge Değiştir adımlarını izliyoruz. Bu adımdan sonra açılan pencereden Gözat butonuna basıyoruz ve indirmiş olduğumuz ikon dosyasını seçtikten sonra Tamam butonuna ve ardından da Uygula butonuna basarak klasörümüzün simgesini değiştiriyoruz.

Anlattığımız adımları takip ettiğinizde klasörleriniz yukarıdaki görseldekine benzer bir görünüm kazanacaktır. Biz seçtiğimiz örneklerde klasik olarak müzikler, oyunlar, programlar ve resimler klasörlerini değiştirdik. Sizler de istediğiniz klasörleri, uygun ikonlar bularak görsel anlamda daha da zenginleştirebilirsiniz.

Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur Tuzağı Nasıl Silinir?

Facebook Messenger'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 5 İpucu

YORUMLAR