Windows'ta İşlerinizi Otomatik Olarak Kaydedecek Destek Yazılım ve Metotlar

Çeşitli aksilik durumlarında üzerinde çalıştığınız işleri kaybetmek istemiyorsanız, Windows'ta işlerinizi otomatik olarak nasıl kaydedebileceğinizi anlatıyoruz.

Windows'ta İşlerinizi Otomatik Olarak Kaydedecek Destek Yazılım ve Metotlar

Bilgisayarda bir işinizi hallederken, çeşitli aksilikler sonucunda işinizi kaybetmek gerçekten sinir bozucu bir durum. Bunun önüne geçmek için açık belgeleri sürekli kaydetmek gerekiyor. Yine de işinizi garantiye almak istiyorsanız, Windows’ta işlerinizi otomatik olarak kaydedecek destek yazılım ve metotları anlatacağız.

İnternet Tarayıcısı

Tarayıcınızın çökmesi sonucunda bir felaket ile karşı karşıya kaldınız mı? Umarım kalmazsınız! Bu tür aksiliklerin önüne geçmek için verilerinizi otomatik olarak kaydedecek bir eklenti kurabilirsiniz. Firefox tarayıcısı için Form History Control, Chrome için Text Input Recover eklentisini kurmanızı tavsiye ediyoruz.

Birden fazla sekme açık durumdayken tarayıcı çöktüğünde yine çeşitli sıkıntılar yaşamamanız için sekmelerinizi otomatik kaydedebilen eklentiler de yükleyebilirsiniz. Firefox için Session Manager, Chrome için Session Buddy eklentilerini kurabilirsiniz.

Microsoft Office

Office uygulamalarında çalışırken işinizi kaydetmek için Ctrl + S komutunu kullanabilirsiniz. Fakat bunu her zaman garantiye almak gerektiğini düşünüyorum. Office’in çevrimiçi sürümünü kullanıyorsanız, yaptığınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir.

Office uygulamalarında bulunan ve hayat kurtaran Otomatik Kurtarma adlı özellik de mutlaka aktif konumda olması gereken ayarlardan bir tanesi diyebilirim. Seçenekler > Kaydet adımlarını izledikten sonra Otomatik Kurtarma bilgilerini kaydetme sıklığı bölümünü aktifleştirdikten sonra hemen yanındaki süreyi ayarlayabilirsiniz. Bilgisayarınız birden kapandığında, Office uygulaması çöktüğünde ya da diğer aksilik senaryolarında belgenizi otomatik olarak kurtarabileceksiniz.

Outlook

Outlook uygulamasında da Otomatik Kaydetme özelliği sunuluyor. Bir e-posta oluştururken, mesajın bir kopyasının kaç dakika sonra kaydedileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Bu özelliği aktif hale getirerek, göndereceğiniz e-postanın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

Outlook’ta bu özelliği etkinleştirmek için Seçenekler > Posta > Gönderilmemiş ögeleri otomatik olarak kaydet seçeneğini etkinleştirin ve kaydetme sıklığını ayarlayın. Kaydedilecek klasörü Taslaklar olarak belirleyebilirsiniz.

Not Defteri

Windows’ta bulunan ve yıllardır hiç değişmeyen Not Defteri uygulaması, basit ve hafif bir araç olarak halen amacına hizmet etmeye devam ediyor. Bu nedenle otomatik kaydetme yeteneği arıyorsanız, alternatif bir uygulama aramanızı tavsiye ediyoruz.

Not Defteri’nin hızlı ve basit nitelikteki alternatifleri, ek olarak otomatik kaydetme işlevi de sunuyor. Bu alternatifleri aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Ekran Görüntüleri

Klavyenizdeki Print Screen tuşuna bastığınızda, ekranınızın tamamının ekran görüntüsünü alabiliyorsunuz. Herhangi bir fotoğraf düzenleme aracına ya da sohbet uygulamasına yapıştırarak görüntüyü kullanabilirsiniz. Ancak, ekran görüntüsü aldığınızda bunu sadece panoya kaydedebiliyorsunuz ve bu geçici olarak orada tutuluyor.

Ekran görüntüsünü bilgisayarınıza otomatik olarak kaydetmek istiyorsanız, Windows tuşu + Print Screen tuşuna basın. Bu komut, Resimler klasöründe Ekran Görüntüleri adında bir klasör oluşturacak ve bundan sonra ekran görüntüsü almak için tuşa bastığınızda bu klasöre otomatik olarak kaydetmiş olacaksınız.

Üçüncü Taraf Çözümü

AutoSaver adlı küçük bir uygulama, işinizi otomatik olarak kaydedebilen oldukça faydalı bir uygulama diyebilirim. Temel olarak, seçtiğiniz aralıklarla otomatik olarak Ctrl + S komutunu uygulayan AutoSaver, otomatik kaydetme özelliğini hangi programlarda kullanmak istediğinizi de ayarlayabilmenizi sağlıyor.

Çeşitli Windows uygulamalarında çalışmalarınızı otomatik olarak nasıl kaydedebileceğiniz ile ilgili bazı ipuçları vermeye çalıştık. Aksilik durumlarında başınızın ağrımamasını istiyorsanız, bu anlattıklarımızı dikkate almanızı tavsiye ediyoruz.

Windows 10'da Aile Hesabı Ayarları Nasıl Yapılır?

Windows 10'da Reklamlar Nasıl Kapatılır?

YORUMLAR