Windows Phone Zil Sesi Ayarları Nasıl Yapılır?

Alışma safhasını tamamlamak kullanıcıya göre biraz daha fazla vakit alabiliyorken kişiselleştirme adına önemli bir adım olan zil sesi değişikliği ayarlarını kavramak konusunda gecikmemeniz için size hız kazandıracak yardımcı bir yazı hazırladık.

Windows Phone Zil Sesi Ayarları Nasıl Yapılır?

İlk akıllı telefon tecrübesini Windows Phone ile yaşayanlar veya platform değiştirip kendilerini Windows Phone cihazlarıyla başbaşa bulan kullanıcılarının ilk sendelemeye başladıkları durumlardan bir tanesi de yeni arayüzün getirdiği farklı ayarlar. Alışma safhasını tamamlamak kullanıcıya göre biraz daha fazla vakit alabiliyorken kişiselleştirme adına önemli bir adım olan zil sesi değişikliği ayarlarını kavramak konusunda gecikmemeniz için size hız kazandıracak yardımcı bir yazı hazırladık.

Resimli anlatımla işinizi daha da kolay hale getirdiğimiz bu blog iki farklı yöntem içeriyor. İlk yöntemde genel zil sesi ayarlarını nasıl değiştireceğinizi gösterirken ikinci aşamada dilediğiniz kişilerin zil seslerine ve mesajlarına atayabileceğiniz melodiler için izlemeniz gereken yöntemleri adım adım anlatıyoruz.

Zil Sesi Ayarlarını Değiştirme Ayarları

Öncelikle telefonunuzun uygulama listesi içerisinden Ayarlar yazılı kısayolu bulup seçmeniz gerekiyor.

Bunun sonrasında sıralı olan seçenekler içerisinde Zil Sesleri+Uyarılar isimli seçeneğe ulaşmanız gerekiyor.

Açılan yeni sayfa ile birlikte karşınıza çıkacak olan ilk seçenekler arasında Zil sesi yer alacak. Bu başlığın altında yer alan kutucuğu tıklayın.

Açılan açık gri tonda olan sayfa içerisinde telefonunuzda bulunun zil sesi ve uyarı tonları arasından seçim yapmanız mümkün. Buradan melodileri seçmeden önce dinlemek istiyorsanız sol kısımda yer alan oynat butonlarından her birini deneyin. Tercihinizi yaparken yazıyı tıklamanız gerekiyor.

Yapmış olduğunuz işlemden sonra seçmiş olduğunuz ses yeni zil sesiniz olarak kullanılabilir durumda olacaktır.

Ton Atama Ayarları

Ton atamak istediğiniz arkadaşınıza ulaşmak için telefon ikonu yerine Kişiler isimli uygulamaya girmeniz gerekiyor. Telefon listesinden bu işlemi denediğinizde işe yaramayacaktır. Bu nedenle diğer uygulamayı seçmiş olduğunuzdan emin olun.

Buradan dilediğiniz arkadaşı listeden bulmanız gerekiyor. Arkadaşınızın ikonu üzerinde parmağınızı basılı bırakın.

Hemen ardından çıkan seçenekler arasında Düzenle yazılı olanı seçtiğinizde gelişmiş ayarlara ulaşacaksınız.

Bu menü içerisinde arkadaşınızın ismini düzenleyebileceğiniz gibi zil sesi veya mesaj tonu dahi farklı bir ses seçeneğiyle kişiselleştirilebiliyor.

Her iki işlemi gerçekleştirirken daha pratik bir yöntem mi kullanıyorsunuz? Bu işlemleri yaparken bir sorun ile mi karşılaştınız? Yorum kutusundan fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR