Windows Phone Mağazalarındaki Büyük Problem: Korsancılık!

Microsoft, uygulamalardaki standartları aşağıya çeken mağaza ile belli bir kalite kriteri olmadan mümkün olabilecek her uygulamaya kapılarını açmış vaziyette.

Windows Phone Mağazalarındaki Büyük Problem: Korsancılık!

Windows Phone mağazası, herkesin bildiği gibi, göreceli olarak az bulunan uygulama sayısı ile eleştiri alıyor. Uygulama mağazalarında günümüzün kalite ölçümü nedense var olan uygulama sayısı üzerinden değerlendiriliyor. Ancak Google Play ve iTunes yakından incelendiğinde bu kalabalıklar içerisinde de işe yarayan uygulamaların sayısının oldukça az olduğunu gözlemlemek mümkün. 

Microsoft, uygulama sayısının az olmasıyla birlikte bu işi değiştirmek için uzun zamandır gaza basıyor. Bu nispeten yanlış yönelim sonrası uygulamalardaki standartları aşağıya çeken mağaza, belli bir kalite kriteri olmadan mümkün olabilecek her uygulamaya kapılarını açmış vaziyette. Bunun açmış olduğu en büyük sorunlardan bir tanesi de fırsatçı uygulama üreticilerinin onlarca ürün ile mağazaları tıkabasa doldurmaları ve kaliteli ama zaman isteyen işleri üreten yazılımcıların bu akım yüzünden gölgede kalmaları. Microsoft'un sağlamış olduğu serbestliği istismar eden birçok üreticiye rastlamanız mümkün. Bunların arasında bazı üreticiler, paralı olan uygulamaların ücretsiz versiyonlarını XAP dosyası olarak kendi oyunuymuş gibi ekliyor. Bunların arasında örnek olarak gösterilebilecek Swot Gose Games var.

Şu an mağazada bu üreticinin bağlantısı kesilmiş durumda ancak burada ücretsiz olarak indirilebilen oyunların orjinal üreticileri durumdan mağdur oldular.

İşin bir diğer boyutu da bu hesabın bloklanmasından sonra aynı yayıncının başka bir hesap üzerinden bu taklit uygulamaları dağıtmaya devam edebiliyor olması. Birçok kullanıcı paralı uygulamaları ücretsiz olarak elde edebildiği için mutlu oluyor ama uzun vadede herkesi tehdit edebilecek bir problem de baş gösteriyor.

Öncelikle, korsan uygulama paylaşımında bulunan hesap bilginin ücretsiz paylaşımını desteklediği için bu işi yapabiliyor olabilir. Bu çaba kendi başına değerlendirilecek olursa oldukça asil bir hareket. Ne var ki, bu uygulamayı hazırlayanlar saatlerini, belki aylarını vererek büyük riskleri göze alarak bu ürünleri bize sunuyorlar. Ve kullananlar da bunun karşılığı olarak iyi vakit geçirme şansına nail oluyorlar. Üretici karşılığını alamazsa bu zincir çok hızlı bir şekilde dağılma riskiyle karşı karşıya kalır.

Windows Phone mağazasının hayatta kalabilmesi için kaliteli üreticilerin ciddi bir teminata da ihtiyaçları var ve Microsoft şu an üreticileri memnun etmeyi başaramıyor. Kaliteli ve paralı olan işler derhal korsana çevirilip başka yayıncılar tarafından ücretsiz olarak sunulabiliyor. Microsoft da önlemler alırken herşeyin olup bitmesinden sonra inisiyatif alması nedeniyle treni kaçırmış oluyor.

Korsancılık dışında ise Windows Phone mağazası spam sayılabilecek birçok uygulamaya sahip. Buna örnek olabilecek bir durum aşağıdaki görselde mevcut.

Boşu boşuna meraktan indirme zahmetinde bulunmayın. Yukarıda yer alan uygulamaların tümü var olan başlığı temsil eden bir fotoğraf ve resim ile geliyor. Amaç, uygulamanın içerisinde yer alan anahtar kelimeleri ele geçirmiş olup bu şekilde trafik yakalamaya çalışmak. Bunları deneyip sinirden dişlerinizi gıcırdatmak zorunda kalmayınız.

Microsoft, uygulama sayısını yüksek göstermek için açık tuttuğu bu kapıyı artık bir an önce kapatmak zorunda. Aksi takdirde kaliteli üreticiler zorunda kalmadıkça bu platforma el sürmeyecekler ve emek hırsızlığıyla mağazayı dolduran spam uygulamalar yığını Windows Phone kullanıcılarına seçim şansı bırakmayacak. İşin sayıdan kaynaklanan reklam boyutu göz önüne alınacak olursa Windows Phone artık birçok kullanıcıyı doyurabilecek bir çeşitlilik sunuyor ve mağazayı pisleten uygunsuz işlerin temizleme çalışmaları bir an evvel başlamalı. Sizin bu konu hakkındaki fikriniz nedir? Yorum kutusundan sohbete katılabilirsiniz.

Korsancılığın olumlu ve olumsuz yanlarını incelediğimiz videolara da göz atmanızı öneririz.

Korsan Oyunların Zararları
Tamindir TV

Korsan Oyunların Zararları

Korsan oyunlar hakkında açmış olduğumuz dosyamızın geçen seferki başlığı Korsan Oyunların Faydaları isimli bir video çalışması oldu. Ne var ki, işin tek bir taraftan yakalamamak ve daha geniş kapsamlı bir inceleme yapabilmek için bu sefer de Korsan Oyunların Zararları konusunu ele aldık.


Korsan Oyunların Faydaları
Tamindir TV

Korsan Oyunların Faydaları

Korsan Oyunlar günümüzde sektör içerisinde yer alan en büyük hadiselerden biri olsa da sıra işin detaylarını anlatmaya geldiğinde, ağızlara fermuar çekiliyor.

 

YORUMLAR