Windows 8.1'deki Gizli Başlat Menüsü Nasıl Aktifleştirilir?

Windows 8.1’deki gizli başlat menüsünü nasıl aktif edeceğinizi anlattığımız bu makalemize göz atmak isteyebilirsiniz.

Windows 8.1'deki Gizli Başlat Menüsü Nasıl Aktifleştirilir?

Windows kullanıcılarının yıllardır alışkanlık haline getirdiği Başlat menüsünün Windows 8 ile birlikte yok olması bizi gerçekten zorlamıştı. Ancak herhangi bir program kurmadan, Windows 8.1’deki gizli başlat menüsünü ortaya çıkarabiliyoruz.

Microsoft, hazırlıklarına son sürat devam ettiği Windows 10 işletim sistemine özlediğimiz Başlat menüsünü modern haliyle yeniden eklemişti. Halihazırda Windows 8.1 işletim sistemini kullanan kullanıcılar için çok basit bir adımla, gizli başlat menüsünü ortaya nasıl çıkarabileceğinizi anlatacağız.

Öncelikle Görev Çubuğu’na sağ tıklayıp Araç Çubukları > Yeni araç çubuğu adımını izliyoruz.

Açılan pencerenin adres satırına C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs kısayolunu yazıp, Enter tuşuna basıyoruz. İlgili klasör açılınca ise Klasör Seç butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz.

Yukarıdaki adımları doğru bir şekilde uyguladıysanız, sistem saatinin bulunduğu bölümün sol tarafında Programlar adında bir menünün geldiğini göreceksiniz. Hemen yanındaki ok simgesine tıkladığınızda bilgisayarınızda kurulu olan programlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Not: Anlattığımız adımlar ne yazık ki Windows 8 sürümünde kullanılmıyor. Ancak bu işlemleri her ne kadar gerek olmasa da Windows 7 üzerinde de uygulayabilirsiniz.

Kişisel Bilgileriniz Bugün Kimlerin Elinde Hiç Düşündünüz mü?

Windows 10'a Yükseltmeli mi Yoksa Yükseltmemeli mi?

YORUMLAR