Windows 8 Professional'ı Ücretsiz İndirin

Windows 8 henüz yayınlanmamış olmasına rağmen Microsoft, öğrencilerin, personelin ve öğretim görevlilerinin Windows 8'i ücretsiz olarak indirmelerine olanak sağlayacak gibi görünüyor. Windows 8'in final sürümü 26 Ekim'de piyasaya sürülecek olmasına rağmen

Windows 8 Professional'ı Ücretsiz İndirin

Windows 8 henüz yayınlanmamış olmasına rağmen Microsoft, öğrencilerin, personelin ve öğretim görevlilerinin Windows 8'i ücretsiz olarak indirmelerine olanak sağlayacak gibi görünüyor. Windows 8'in final sürümü 26 Ekim'de piyasaya sürülecek olmasına rağmen, şu an görünen o ki Microsoft yeni işletim sistemi için çok fazla değişikliğe uğramayacak gibi.

Microsoft teknik olarak final sürümü olarak adlandırabileceğimiz üreticiler için geliştirdiği Windows 8 Enterprise (RTM)'ın 90 günlük deneme sürümünü zaten yayınlamıştı. Microsoft'un programlarını öğrencilere ve eğitmenlere ücretsiz olarak indirme fırsatı tanıdığı web sitesi Dreamspark üzerinden Windows 8 Professional'ı da ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu.

Eğer Dreamspark üyeliğine sahipseniz, ücretsiz olarak Windows 8 Professional'ı nasıl indirebileceğinize bir göz atalım.

Öncelikle yapmanız gereken ilk şey Microsoft'un Dreamspark adlı sitesine giriş yapmak. Sayfaya giriş yaptıktan sonra sitenin nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olabilir ve halihazırda bir hesabınız varsa giriş yapabilirsiniz. Eğer bir Dreamspark hesabına sahip değilseniz sağ taraftaki menü üzerinde bulunan "Create an Account" bağlantısına tıklayarak hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

*Hesabınızı oluşturabilmeniz için üniversitenize bağlı olan .edu uzantılı bir e-posta adresine ihtiyacınız olacaktır. Hesap oluşturma sayfasında üniversite e-posta adresinizi ve okul adınızı arayarak girmeniz gerekmektedir. Okul adı yerine eğer sahipseniz aktivasyon kodunuzu veya ISIC kart numaranızı da girebilirsiniz.

Kayıt işlemini tamamlayıp, sisteme giriş yaptıktan sonra bu bağlantıya tıklayarak direkt olarak Dreamspark mağazası üzerinden Windows 8 Professional'ı ücretsiz olarak indirebileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Sonrasında yapmanız gereken tek şey ücretsiz Windows 8 Professional'ınızı indirmeye başlamak ve inmesini beklemek.

Windows 8 Professional'ın indirilmesi büyük boyutundan dolayı biraz zaman alabilir. Özellikle yavaş bir bağlantıya sahipseniz canınız baya sıkılabilir ama indirme işleminin sonunda ücretsiz olarak Windows 8 Professional'a sahip olmak sizi iyi hissettirecektir.

Konuyla ilgili sorularınızı, yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümümüz aracılığıyla bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR