Windows 8 Güvenli Modda Nasıl Başlatılır?

Windows 8 kullanıcıları için 2 farklı yöntem ile güvenli modda yeniden başlamak mümkün.

Windows 8 Güvenli Modda Nasıl Başlatılır?

“Windows 8 mi daha iyi yoksa Windows 7 mi” tartışması şöyle bir kenarda dursun, yeni işletim sistemini kullanan herkesin yüzleşmek zorunda kaldığı gerçek, bazı alışılagelmiş ayarların değişmiş olması. Microsoft belki bizlere daha kullanıcı dostu bir deneyim sundu ve masaüstü bilgisayara yeni geçenler için yatırım yaptı, ama yıllardır belli başlı menü ve tuş kombinasyonuna alışık olan bünyeler de kendilerini yenilemek zorunda kaldılar. Eskiden F8 butonuna basarak güvenli moda girip bilgisayarınızı onarabiliyordunuz.


Windows 8’i Güvenli Modda Başlatmak için 2 seçeneğiniz var:

1. Yeniden Başlatarak ulaşılan Güvenli Mod.
2. Windows'un içinden ulaşılan Güvenli Mod.


1. Windows 8’i yeniden başlatarak ulaşılan Güvenli Mod:

Windows 8, otomatik onarma seçenekleri yüzünden güvenli modu devre dışı bırakmadıysa bile, ulaşımını zorlaştırdı. Bu sebepten ötürü sizin gönlünüzü ferah tutmak adına kollarımızı sıvadık ve Windows 8’de Güvenli Modda Başlangıç rehberini hazırladık.


Yeni Windows açılışında yapmanız gereken şey, bu sefer shift butonunu basılı tutarak F8’e basmak. Bu eylem sizi nadir de olsa yeni onarma moduna sürükleyebilir. Buradan Gelişmiş Onarma Seçenekleri’ne ulaşabilirsiniz.


Açılan yeni seçenekler arasından Sorun Giderme’ye gelin. Hemen arkasından Gelişmiş Ayarlar kısmını seçmeniz gerekiyor.



Gelişmiş Ayarlar menüsüne ulaştığınızda sağ-alt kısımda Windows Başlangıç Ayarları butonuna tıklamanız gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz ki, buradan güvenli modu bulmak saçma olmuş. Belki de Windows, arka kapıdan girmemizi hiç istemedi, ne dersiniz? Sakın panik yapmayın, yanlış bir eylemde bulunmuyorsunuz ve suç işlemiyorsunuz. Size yeni yolun biraz alengirli olduğunu tarif ettik sadece.



Sonunda yapmanız gereken tek şey Yeniden Başlat butonuna tıklamak ve arkanıza yaslanmak.


2. Windows’un içinden ulaşılan güvenli mod:

Önceki seçenek size biraz zahmetli geldiyse sizin için daha kolay bir opsiyonumuz da mevcut. Ne var ki bu işlemi ugulayabilmek için Windows’un açılması gerekiyor. Windows butonuna basılı tutarak “R” tuşunu tıklarsanız Çalıştır isimli ufak bir pencerenin açıldığını göreceksiniz. Buraya yazmanız gereken komut şudur:

• msconfig

Ardından Tamam butonunu tıklayarak Sistem Yapılandırmasına ulaşacaksınız.



Sistem Yapılandırması menüsünde Önyükleme yazan sekmeyi seçtikten sonra sol alttan Güvenli Önyükleme kısmını tıklayın.


Bu seçenekler arasında dilediğiniz seviyeyi seçebilirsiniz.

En az: Normal güvenlik modudur.
Diğer kabuk: Komut istemi olan güvenlik modudur.
Ağ: Ağ bağlantılı güvenlik modudur.

Active Directory onarımı isimli seçenek, ağınızı yöneten sunucuyu onarmak için mevcut. Bu seçeneklerden birini onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.


Bu işlemden sonra bilgisayarınızın her açılışı güvenli modda olacaktır. Bunu engellemek için yapmanız gereken şey aynı menüye ulaşıp güvenli Mod’u kapatmak olacaktır.
Bu vesileyle Windows 8 hakkında en çok merak edilen sorunsallardan birine de çözüm getirdik. Faydasını görmeniz dileğiyle.

YORUMLAR