Windows 7/8/8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 10 Etkinleştirme

Windows 7/8/8.1 ürün anahtarı ile Windows 10 etkinleştirme adımları neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için oldukça ayrıntılı rehber hazırladık.

Windows 7/8/8.1 ürün anahtarı ile Windows 10 etkinleştirme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden bilgisayar kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve söz konusu işlemi gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un ilk büyük güncellemesi Threshold 2, geçtiğimiz günlerde herkesin indirilmesine sunulmuştu. Bizler de Windows 10  güncellemesiyle gelen özellikleri sizlerle paylaşmıştık.

Bu güncellemenin en can alıcı noktası Windows 7, 8 veya 8.1 ürün anahtarı ile Windows 10 PC'nizi etkinleştirmenize izin vermesi. Peki eski Windows ürün anahtarınızı kullanarak Windows 10 PC’nizi nasıl etkinleştireceğinizi biliyor musunuz?

Windows 10 işletim sisteminin en büyük sıkıntılarından biri eski Windows sürümlerinin ürün anahtarlarını kabul etmemesi, lisans için kullanıcıyı yükseltmeye zorlamasıydı. Sistemlerini sıfırdan kurmak isteyen kullanıcılar Windows 7 veya Windows 8.1 lisanslarını kullanarak Windows 10’u etkinleştiremiyorlardı.

Threshold 2 güncellemesiyle bu durum değişti. Son güncellemeyi aldıysanız artık Windows 10 temiz kurulumda eski ürün anahtarınızla sıkıntısız bir şekilde etkinleştirme yapabiliyorsunuz.

Bu noktada Windows 10’un son yapısının elinizde olması gerekiyor. Microsoft’un kendi sitesinden indirebileceğiniz medya oluşturma aracını kullanarak ISO dosyasını elde etmeniz mümkün. (Yükleme medyası oluşturmayı bilmiyorsanız, Windows 10 yükleme medyası oluşturma yazımıza göz atabilirsiniz.

Windows 7/8/8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 10 Etkinleştirme Adımları

  • Windows + I kısayolunu kullanın.
  • Ayarlar penceresi açılacak.
  • Güncelleştirme ve Güvenlik kategorisine girin.
  • Etkinleştirme sekmesini açın.
  • "Ürün Anahtarını Değiştir" butonuna basın.
  • Ürün anahtarını girin.

Windows 10 temiz kurulum esnasında ürün anahtarı gireceğiniz yeri atlayıp kurulumu tamamlayın. Daha sonra Windows 7 / Windows 8.1 ürün anahtarınızı girmek için ilk olarak Windows + I klavye kısayolunu kullanarak ayarlar sayfasını görüntüleyin. Bu kısayolu kullandıktan sonra ayarlar penceresi ile karşılaşacaksınız.

Ayarlar penceresi açıldıktan sonra çeşitli kategoriler göreceksiniz. Bu kategoriler içerisinden Güncelleştirme ve Güvenlik kategorisine girin. Bu işlemin ardından Etkinleştirme sekmesini görüntüleyin. Daha sonra "Ürün Anahtarımı Değiştir" butonuna tıklayın.

Ürün Anahtarımı Değiştir butonuna tıklamanız hâlinde mavi renge sahip yeni bir pencere açılacak. Açılan pencerede yer alan "Ürün anahtarı"  söz konusu lisans kodunu yazarak Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarınızı eski lisansınızla kolaylıkla ve de sorunsuzca etkinleştirmiş olacaksınız. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Windows + I klavye kısayolu ile ayarlar sayfasını açın ve hemen ardından Güncelleştirme ve Güvenlik kategorisine girin.

Güncelleştirme ve Güvenlik kategorisinin sol kısmında konumlanan Etkinleştirme sekmesine tıklayın. Daha sonra "Ürün Anahtarını Değiştir" butonuna basın.

"Ürün anahtarı" kısmına lisans kodunu girin.

Bu yazıda Windows 7/8/8.1 ürün anahtarını Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarda nasıl etkinleştirebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için hangi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor? Bu yazıda oldukça büyük bir popülerliğe olan işletim sisteminin lisans anahtarına nasıl erişebileceğinizi açıkladık.

YORUMLAR