Windows 10'un Kullanıcılarına Saç Baş Yoldurtan 7 Özelliği

Windows 10 ne kadar kullanımı kolay, hızlı ve daha pratik bir altyapıyla donatılmış olsa da hala sinirlerimizi zıplatan bazı özellikleri var.

Windows 10'un Kullanıcılarına Saç Baş Yoldurtan 7 Özelliği

Windows 10 iyi hoş da, “her gülün bir dikeni olur” atasözünü her daim bize anımsatmadan da duramıyor. Her ne kadar kullanımı kolay, hızlı ve daha pratik bir altyapıyla donanmış olsa da hala sinirlerimizi zıplatan bazı özellikleri yok değil.

Windows 95’ten bu yana Microsoft Windows işletim sistemi ne kadar yeni ve gelişmiş olursa olsun, her sürümünde hep "gıcık" olunabilecek özelliklere sahip olmasıyla da tanınıyor. Windows 10’da diğerlerinden geri kalmıyor. İşte Windows 10’un sinir zıplatan bazı özellikleri.

Cortana, ne kadar nazlı çıktın sen

Microsoft Cortana sanal asistanını öve öve bitiremedi ancak bu asistanı öveceği kadar hizmet alanını genişletseydi sanki daha iyi olabilirdi. Cortana maalesef pek çok dilde ve ülkede henüz hizmet veremediğinden ve ne zaman verebileceği de belli olmadığından, çoğu kullanıcı için sıkıntılı bir özellikten ibaret. Umarız 2016’da artık Cortana kullanabilecek ülkeler arasına girebiliriz.

Zorla güzellik olmaz ama Windows 10 güncellemesi olur

Biliyoruz, biliyoruz Windows 10 güncellemeleri son derece önemli ve mutlaka yapılması gerekiyor. Tamam da bunu her dakika, son derece önemli işler yaparken gözümüze sokup duruyor olması hiç de centilmence bir turum değil. Gerçi Microsoft EULA’sında (son kullanıcı lisans anlaşması) bu durumu kendince açıklamış gibi görünüyor ama hem kural koyucu, hem de zorba olmanın manası yok.

Ayarlar menüsüne alışmak mümkün mü?

Windows 10 işlem merkezi sol tarafta görev çubuğunda yer alan son derece şık İşlem Merkezi sayesinde Ayarları bir menü altında toparlamış. Ancak bu toparlama ne kadar işleri kolaylaştırdı bunu söylemek biraz zor. Alışılagelmiş yöntemin birden modernleşmesi ve kendi içinde farklı kategorilerde kullanıcıya sunumu herkesin çok da hoşuna gitmedi.

Sürücüler nerede?

Windows 10 ile beraber Microsoft tüm sürücülerin en güncel olanlarını yükleyeceğini vaat ettiyse de bu çok gerçeği yansıtmıyor. Windows 10 sürümü sürekli yenilense de, bazı cihazlarda hala sürücü sıkıntıları devam edebiliyor. Her ne kadar son sürücüleri yüklediğin iddia eden Microsoft Windows 10 kullanıcılar tarafından bu konuda sıkça eleştiriliyor.

Yeniden yükleme noktası karmaşası

Yeniden yükleme noktası bundan 15 yıl önce Windows ME ile kullanıcıların hayatına girmişti. Yüklenen yazılımları, sürücüleri ve işletim sisteminin en son halini takip ederek kayıt altına alan bu sistem, sıkıntılı durumlarda en son "sağlıklı" noktaya dönmemize olanak veriyor. Ancak bunu artık Windows 10’da bulmak çok da kolay olmayabiliyor. Çok dolaşmak istemiyorsanız hemen Görev Çubuğundaki Arama sekmesinden "Geri yükleme" yazarak bu özelliğe ulaşabilirsiniz. Bu bir kolaylık mı, yoksa yeni bir alışkanlık mı olacak bilemiyoruz.

Programlara ulaşamamak

Windows 10 Başlat menüsü çok hoş ve yakışıklı, bunu kabul etmek lazım. Ancak eskisi gibi program ve uygulamalara ulaşmak da bu şatafat arasında çok da kolay değil. Fakat imkansız da değil. Sadece birkaç adımda tüm uygulamalara ulaşmak mümkün. Artık bunun içinde sıkıntı yapmaya gerek yok canım abartmayalım. Ama menün olmayanlar da yok değil.

Klasörler bir garip görünüyor

Windows 10 klasör yapısı tamamen olmasa da kısmen yenilenmiş durumda. Yani tasarımları artık o alıştığımız klasör ikonlarından çok başka. Daha net ve daha güzeller ancak gelin görün ki bundan da şikayet edenler yok değil. 

Son Söz

Aslında Windows 10 ne kadar kullanışlı ya da ne kadar karmaşık bu konuda kullanıcıların ikiye ayrılmaları çok doğal. Microsft ne yaparsa yapsın, 200 milyona ulaşmış Windows 10 kullanıcısının hep bir ağızdan "işte şimdi oldu, teşekkürler Microsoft" demesini beklemek de büyük bir hayal tabii. Bu yüzden kullanıcıya optimum fayda sağlayabilmek adına ufak tefek güncellemelerle belki Windows 10 tecrübesini biraz daha kullanılabilir kılabilir. Ama tabii bu şimdilik “iyi bir dilek” sadece.

YORUMLAR