Windows 10'da Web Sitelerini Başlat Menüsüne Nasıl Eklersiniz?

Sıkça ziyaret ettiğimiz web sitelerini Windows 10 işletim sisteminde Başlat menüsüne eklemek için uygulanması gereken adımları anlattık.

Windows 10'da Web Sitelerini Başlat Menüsüne Nasıl Eklersiniz?

Sıkça ziyaret ettiğimiz web sitelerini Windows 10 işletim sisteminde Başlat menüsüne eklemek için uygulanması gereken adımları anlattık.

İnternet üzerinde günlük ziyaret ettiğimiz çeşitli web siteleri bulunuyor. Bu web siterine hızlı erişim için tarayıcılarımızda yer imlerine ekleme seçeneğimiz bulunuyor ancak, Windows 10’da bunu Başlat menüsüne de ekleyebiliyoruz. Hem fazla bilgiden zarar gelmez değil mi?

Bu yöntemde 2 farklı aşama bulunuyor. Windows 10 ile gelen Edge tarayıcısında ve Chrome, Firefox ya da Internet Explorer tarayıcılarında bu işlemler farklı olduğundan, biz her iki adımı da ayrı ayrı anlatacağız. İlk olarak Edge tarayıcısıyla başlayalım.

Tarayıcıyı açtıktan sonra Başlat menüsüne eklemek istediğimiz web sitesine gidiyoruz.

Sağ üstte bulunan üç noktalı butona tıklıyoruz ve Bu sayfayı Başlangıç ekranına sabitle seçeneğine tıklıyoruz.

Bu işlem için onay vermeniz gereken ekranda Evet diyerek bu bölümü tamamlıyoruz.

Başlat menüsüne giderek, sağdaki kutucukların olduğu bölümü inceliyoruz. Genellikle en alt bölümde web sitesinin kısayolunu bulabilirsiniz. Üzerine tıklayıp sürükleyerek daha yukarılara taşıyabilirsiniz.

Şimdi de Chrome, Firefox ve Internet Explorer için ortak yönteme geçelim. Yine web sitesini ziyaret ediyoruz ve klavyemizden Ctrl + S kısayolunu kullanarak web sitesini masaüstüne kaydediyoruz.

Windows + R komutunu kullanarak Çalıştır konsolunu açıyor ve kutuya shell:programs yazarak Enter tuşuna basıyoruz. Bu komut ile Başlat menüsündeki uygulamaların yer aldığı klasör açılacaktır.

İlk adımda kaydettiğimiz web sitesinin kısayolunu, Çalıştır konsolu aracılığıyla açtığımız klasörün ana dizinine gönderiyoruz.

İşlemlerimizi tamamladık. Şimdi Başlat menüsüne tıklayıp Tüm Uygulamalar listesinden web sitesinin kısayolunu arayabilirsiniz. Başlat menüsünün sağındaki menüye taşıma yapmak için de kısayolu sürükleyip bırakabilirsiniz.



Windows 10'da Varsayılan Dil Nasıl Değiştirilir?

YORUMLAR