Windows 10 Oturum Açma Seçenekleri Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 oturum açma seçenekleri nasıl değiştirilir? Bu rehberimizde pek çok kullanıcının merak ettiği bu detaylara daha yakından göz atacağız.

Windows 10 Oturum Açma Seçenekleri Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 kullanıcıları bilgisayarlarının güvenliğini sağlayabilmek adına birden fazla oturum açma seçeneğine sahiptir. Bu rehberimizde Windows 10 oturum açma seçenekleri ve bunların nasıl değiştirileceği ile karşınızdayız. Peki ama Windows 10 oturum açma yöntemi nasıl değiştirilir?

Windows 10 Oturum Açma Seçenekleri Neler?

  • Windows Hello Yüz
  • Windows Hello Parmak İzi
  • Windows Hello PIN
  • Güvenlik Anahtarı
  • Parola
  • Resimli Parola

Windows 10 Bilgisayarı Zaman Ayarlı Kapatma Nasıl Yapılır?

Windows Hello Yüz Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Windows Hello Yüz, yüz tanıma sistemi ile oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede tanımladığınız kişiler, sadece yüzünü okutarak bilgisayarda oturum açabilirler. Bu yöntemi kullanmak için uyumlu bileşenlere ihtiyacınız vardır.

Windows Hello Parmak İzi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Windows Hello Parmak İzi, parmak iziniz ile oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede tanımladığınız kişiler, sadece parmak izlerini okutarak bilgisayarınızda oturum açabilirler. Bu yöntemi kullanmak için parmak izi sensörüne sahip bir bilgisayara ya da harici parmak izi sensörüne ihtiyacınız vardır.

Windows Hello PIN Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Windows Hello PIN, tanımladığınız nümerik parola ile oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede tanımladığınız parolaya sahip olan kişiler, sadece bu parolayı girerek bilgisayarınızda oturum açabilirler. Bu yöntemi kullanmak için öncelikle bir parola belirlemeniz gerekir.

Güvenlik Anahtarı Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Güvenlik Anahtarı, tanımladığınız harici sürücü ile oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede tanımladığınız harici sürücüyü bilgisayarınıza takarak bilgisayarınızda oturum açabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için harici bir sürücüye ihtiyacınız vardır.

Parola Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Parola, tanımladığınız şifre ile oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede tanımladığınız parolaya sahip olan kişiler, sadece bu parolayı girerek bilgisayarınızda oturum açabilirler ve cihazınıza erişebilirler. Bu yöntemi ikincil güvenlik yöntemleri ile desteklemek daha doğru olacaktır.

Resimli Parola Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Resimli Parola, bir görselin ya da resmin üzerindeki noktalarla etkileşim kurarak oturum açmanızı sağlayan bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu sayede görselin belirli noktalarına, belirli sıralarda basarak şifre girmeksizin bilgisayarınızda oturum açabilirsiniz.

Dinamik Kilit Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Dinamik Kilit, bilgisayarınızla eşleştirilen cihazları izleyen bir güvenlik doğrulama yöntemidir. Bu ayar etkinleştirildiğinde eşleştirilmiş cihazların bağlantısı izlenir ve bu cihazlar bilgisayarınızdan uzaklaştığında bilgisayarınız sistem tarafından otomatik olarak kilitlenir. 

Windows 10 21H1 Güncellemesi ile Gelecek Yenilikler

Windows 10 Oturum Açma Yöntemi Nasıl Değiştirilir?

  • Başlat menüsüne tıklayın.
  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Hesaplar sekmesine basın.
  • Soldaki menüden Oturum Açma Seçenekleri sekmesine tıklayın.
  • Gelen ekrandan oturum açma yöntemini seçin.

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma
NASIL YAPILIR

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

Microsoft, Windows 10 sürümünde kullanıcıların veri güvenliği sağlayabilmesi adına çeşitli koruma yöntemleri sunuyor. Bu sayede belirlediğiniz şifre ile bilgisayarınızı açabiliyor ve bu şifreye sahip olmayan kişileri bilgisayarınızdan ve dolayısı ile verilerinizden uzak tutabiliyorsunuz.

Peki siz bu rehberde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve istediğiniz detaylara ulaşabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR