Windows 10 Oturumunu Parola Olmadan Daha Farklı Yöntemlerle Nasıl Açabilirsiniz?

Windows 10 için mutlaka bir parola gerekmiyor, daha farklı yöntemler kullanmanız da mümkün olabiliyor.

Windows 10 Oturumunu Parola Olmadan Daha Farklı Yöntemlerle Nasıl Açabilirsiniz?

Windows 10 için illa bir parolanız olması gerekmiyor. Farklı yöntemlerle de Windows 10 girişleri yapmanız mümkün olabiliyor.

Windows 10’da  bir Microsoft hesabıyla oturum açarsanız, parola kullanmanız gerekiyor. Parolanız, hangi bilgisayarda oturum açtığınızdan veya oturum açtıktan sonra hangi uygulama, ayar ve hizmetleri kullandığınızdan bağımsız olarak hesabınızın güvenliğini korumaya yarıyor. Ancak Windows 10’da seçenekler farklı.

Her oturum açışınızda parolanızı girmek istemeyebilirsiniz, Windows 10 üzerinde hesabınızla kullanmak üzere resimli bir parola veya PIN gibi başka oturum açma seçenekler de oluşturmanız mümkün. Yalnız resimli parola dokunmatik ekranlar için tasarlanmış bir yöntem. Öte yandan bilgisayarınızda parmak izi tarayıcısı varsa, parmak iziyle de oturum açabiliyorsunuz. Yalnız şunu unutmayın, hangi oturum açma seçeneğini kullanırsanız kullanın, yine de Microsoft hesabını kullanmak için "normal" bir parolanız olmak zorunda. Gerekli değişiklikleri yapabilmek için buna ihtiyacınız oluyor. Değişikliklerden sonra bir daha kullanmayabilirsiniz. İşte paroladan kurtulmanın kolay yöntemi.

Windows 10 Arama kutusu ya da simgesine “Oturum” yazın. Buradan “oturum açma gereksinimlerini değiştir” seçeneğini tıklayın. Bu seçenek size yeni yeni şifreleme yöntemleri sunacak. Tek yapmanız gereken ekranda beliren yönergeleri takip etmek.

Oturum açma seçenekleri aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Windows oturum açma seçeneklerini çeşitlendirebilen bir dizi seçenekler sunuyor. Bu seçenekler oturum güvenliğinizi parola, PIN (personal identity number) numarası ve resimli parola ile korumanıza yarıyor. Bu seçeneklerden size uygun olanı seçebilirsiniz.

Parola ve PIN numarası oluşturmak son derece kolay ancak Windows 10’da yeni olarak yer alan resimli parola biraz değişik. 

Resimli parola dokunmatik ekranlar için daha işlevsel bir seçenek. Bu seçenek önceden belirleyeceğiniz bir resmin üzerinde parmak hareketlerinizle bir giriş simgesi oluşturmanıza izin veriyor. Resmin üzerinde yapacağınız hareketler sizin şifreniz olarak kabul ediliyor.

 

Windows 10 Uyumlu Antivirüs Programları

Windows 10'da Size Özel Bir Başlat Menüsü Kurgulamak İçin İpuçları

YORUMLAR