Windows 10 Kullanırken Tüm Programlar İçin Klavye Kısayolları Nasıl Atanır?

Windows 10 kullanıcılarına kolaylık olarak tüm uygulamalar için birer kısayol tuşu hazırlamanıza da olanak tanıyor.

Windows 10 Kullanırken Tüm Programlar İçin Klavye Kısayolları Nasıl Atanır?

Windows 10 tüm programlarınızı zorunlu olarak masaüstünden ya da başlangıç menüsünden "Tüm Uygulamalar" seçeneği altından çalıştırmanızı zorunlu kılmıyor. Windows 10, tüm uygulamalarınız için birer kısayol tuşu hazırlamanıza da olanak tanıyor.

Windows 10 kullanacak olanlar; eğer hafızaları kuvvetliyse, sıklıkla kullandıkları uygulamalar için birer kısayol tuşu atayabilecekler. Üstelik bunu yapmak son derece kolay. İşte 4 adımda Windows 10’da kullanacağınız uygulamalar için bir kısayol tuşu hazırlamanın yöntemi.

1-Başlat menüsünü açın, bu menüde en altta bulunan Tüm uygulamalar sekmesine gidin. Bu sekmeyi tıkladığınızda uygulamalarınız alfabetik olarak karşınız çıkacak.

2-Tüm uygulamalar alfabetik menüsünden devamlı kullandığınız bir uygulamaya sağ tıklayın, size yeni bir menü açtığını göreceksiniz, bu menüden “Dosya Konumu Aç” sekmesini seçin.

3-Artık başlat menüsünde değilsiniz. Seçtiğiniz uygulamanın Windows uygulamalar klasöründe bulunduğu klasöre geçtiniz. Buradan kısayol yaratmak için programı çalıştıran ikonu seçin, ben örnek olarak Adobe Photoshop’u seçiyorum. Bu ikona sağ tıklayarak “Özellikler” seçeneğini bulun ve tıklayın.

4-Aşağıda da göreceğiniz gibi, seçtiğiniz programın detaylarını kontrol edebileceğiniz bir pencere açılacak. Bu pencerede “Kısayol Tuşu” adında bir yer var. Burada “Yok” ibaresini görebilirsiniz. Hem burayı tıklayarak benim örnekte gösterdiğim gibi bir kısayol adresi uygulayın. Bu işlem otomatik olarak tamamlanıyor. Sadece Ctrl ve seçtiğiniz kısayol harfine tıklamanız bu boşluğa “Ctrl + Alt” komutunu otomatik olarak ekliyor ve sonuna da seçtiğiniz kısayol harfini yerleştiriyor.

Hepsi bu kadar. Böylelikle seçebileceğiniz her uygulama için kolayca kısa yollar yaratmanız ya da unuttuğunuz kısayolları bu yöntemle görüntülemeniz mümkün. Eğer Windows 10 Teknik Önizleme sürümlerinden birini kulanıyorsanız, bu yöntemi hemen test edebilirsiniz

Windows 10'dan Tekrar Windows 8.1 ya da Windows 7'ye Nasıl Geri Dönüş Yapılır

Microsoft Edge Tarayıcıda Flash Player Nasıl Engellenir?

Windows Bildirimleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

YORUMLAR