Windows 10 Güvenli Mod Nasıl Açılır?

Windows 11 çıkmasına rağmen Windows 10 kullanıcılarının sayısı da oldukça fazla. Peki, Windows 10 güvenli mod nasıl açılır?

windows-10-acilmiyorsa-guvenli-mod-nasil-acilir

Microsoft daha önceden Windows 7 veya 8 satın alanlara ücretsiz olarak Windows 10 yükleme seçeneği sundu. Hal böyle olunca da Windows 10 kullanıcılarının sayısı çığ gibi büyüdü. Günümüzde Windows 11 çıkmış olmasına rağmen, Windows 10 kullanıcıları da oldukça fazla. Windows 10 sürümünde en çok karşılaşılan hatalardan birisi Windows 10 kurulurken bir sorundan dolayı kurulumun kesilip bilgisayarı açılmaz hale getirmesiydi. Aşağıda bu durumla karşılaşanlar için çözümü anlatacağız.

Windows 10 Güvenli Mod Nedir?

Önceleri ‘başarısız güvenlik modu’ olarak bilinen Güvenli Mod, işletim sistemini temel sürücülerle ve standart Microsoft yapılandırmasıyla çalıştırmamamıza izin veren ve üçüncü taraf sürücü ve programların yüklenmesini önleyen bir Windows önyüklemesi yapılması anlamına geliyor. Güvenli Mod sayesinde herhangi bir şey bilgisayarımızda sorunlara neden oluyorsa -örneğin; Windows başlangıcında yürütülen bir program- program biçimlendirmeye gerek olmadan kaldırılabilir hale geliyor ve bilgisayarın daha doğru çalışmasını sağlıyor. 

Bilgisayarınızı geleneksel bir şekilde başlattığınızda, Windows başlangıçta çalışmak için yapılandırılmış tüm programları başlatır. Bu da Windows’un hizmetlerini ve bilgisayar donanımız için çok sayıda sürücüyü içerir. Ancak bazen bu programların veya sürücülerin bazıları başlatma aşamasını engelleyen bir hataya sebebiyet verebilir. İşte bu noktada, Windows’u Güvenli Mod ile başlatmak, her şey yanlış gittiğinde problemlerin çözümü için tasarlanmıştır.

windows-10-acilmiyorsa-guvenli-mod-nasil-acilir

Windows 10 Güvenli Mod Ne İşe Yarar?

Windows Güvenli Mod, bilgisayarınızın çalışması için yalnızca gerekli olan bileşenleri kullanarak başlatır. Bunun yanında yalnızca video sürücüleri kullanıldığından ekran daha düşük çözünürlükte görünür ve donanım sürücülerinizin geri kalanını yüklemez.

Bilgisayarınızın çalışmasına engel olan kötü amaçlı yazılım veya sürücünüz varsa, güvenli mod onları çalıştırmadığınız için bunları onarmaya yardımcı olur. Bu nedenle, karşılaşabileceğiniz sorunları Güvenli Mod ile daha kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

windows-10-acilmiyorsa-guvenli-mod-nasil-acilir

Windows 10 Güvenli Mod Nasıl Açılır?

  • Öncelikle içinde Windows 10 kurulum dizini olan önyükleme yapabilen bir USB ya da DVD'ye ihtiyacınız var. 
  • Bu adımın ardından Windows 10 kurulum medyanızı bilgisayarınıza takıp, bilgisayarınızı buradan başlatacaksınız.
  • Buradan bilgisayarınızı başlattıktan sonra karşınıza dil seçim ekranı çıkacak.
  • Bu ekrandan size uygun olan seçeneği seçip ileri butonuna basacaksınız.
  • Bu menüyü geçince artık Windows 10 yükleme sayfasına geleceksiniz.
  • Ortadaki büyük Yükle butonuna basmadan sol altta muhtemelen daha önce dikkatiniz hiç çekmemiş olan Bilgisayarınızı onarın butonuna basacaksınız.
  • Buradan sonra kurtarma seçenekleri çıkacak karşınıza.
  • Bu seçenekler normalde Windows 8, 8.1 ve 10 içinde olan seçenekler. Yani bilgisayarınızı çalıştırabilseydiniz Güvenli Mod gibi seçeneklere bu panel üzerinden ulaşacaktınız.
  • Buradan Sorun Gider seçeneğini seçiyorsunuz.
  • Buradan sonra karşınıza iki seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden üstteki Bilgisayarınızı Sıfırdan kurmanıza yarayacak olan seçenek, ikincisi ise daha deneyimli kullanıcılar için gereken Güvenli Mod, Komut İstemi, Onaylı Açılış gibi seçeneklere gidiyor.

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için hangi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor? Bu yazıda oldukça büyük bir popülerliğe olan işletim sisteminin lisans anahtarına nasıl erişebileceğinizi açıkladık.

YORUMLAR