WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusunun cevabını arayan kullanıcılar için çeşitli yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. İşte detaylar!

Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bir kişinin sizi engellediğini düşünüyorsanız WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Bu rehberde çoğu kullanıcı tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

WhatsApp kullanıcılarının en büyük dertlerinden bir tanesi elbette engellenip engellenmediklerinden emin olamamak. Bunu anlamanın birden fazla yöntemi mevcut. Peki, WhatsApp'ta engellendiğini anlama yolları neler?

WhatsApp Engellendiğini Anlama Yöntemleri

  • Son görülmesine bakmak
  • Mesajların tik sayısı
  • Durum bilgisi
  • Başka bir kişinin WhatsApp'ından kontrol etmek
  • Arama özelliğini kullanmaya çalışmak
  • Kullanıcıyı WhatsApp grubuna eklemeye çalışmak

WhatsApp Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Mesaj Atılır?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Mesaj Atılır?

WhatsApp’ta rehberinizde kayıtlı olan kişilerle sohbet başlatmak oldukça kolay. Peki, biriyle WhatsApp üzerinden görüşmek istediğinizde ve o kişi rehberinizde kayıtlı değilse ne olacak? Eskiden, bu kişileri rehberimize kaydetmeden mesaj gönderemiyorduk ancak uygulamanın sunduğu yeni özellik kapsamında rehberimizde kayıtlı olmayan kişilere de mesaj atma şansımız olacak.

Son Görülmesine Bakmak

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta mesaj atmadan engellendiğini anlamak mümkün. Sizi engellemeyen kullanıcıların sohbet ekranında son görülme zamanını veya çevrim içi olup olmadığını görebilirsiniz.

Son görülme zamanını kapatan kullanıcıların bu bilgisinin görünmeyeceğini ve bunun her zaman engelleme anlamına gelmeyeceğini unutmamalısınız. Karşınızdaki kullanıcının profil fotoğrafının eski fotoğrafına dönüştüğünü ve ayrıca altında çevrimiçi bilgisinin yahut son görülme tarihinin olup olmadığına dikkat edin.

Mesajların Tik Sayısı

Ayrıca engel olmayan kullanıcılara bir mesaj gönderdiğinizde mesajlarınızın yanında iki tik işareti çıkacaktır fakat mesajlarınızı okumayan kullanıcılarda engel olmasa bile bu ikinci işaret çıkmayacaktır. Dolayısıyla durumu iyi değerlendirmeye dikkat edin.

Bu kullanıcıya bir mesaj gönderdiğimizde bir süre beklesek bile ikinci tik işaretinin ortaya çıkmaması da bir diğer belirti olarak görülüyor.

whatsappta-engellendigimi-nasil-anlarim

Durum Bilgisi

Kullanıcının profiline girdiğimizde profil fotoğrafı görünmüyor ve ayrıca durum bilgisi de yer almıyor. Bizi engelleyen kullanıcıların profil fotoğrafları, çevrimiçi bilgilerinin yanında durum bilgisi de gözükmez.

Whatsapp'daki özellikler nedeniyle bir kullanıcı bu bahsedilen tüm özellikleri sizi engellemese bile gizleyebiliyor. Bu nedenle bu yöntem de kesin olarak engellendiğiniz anlamına gelmez. 

Başka Bir Kişinin WhatsApp'ından Kontrol Etmek

Başka bir WhatsApp yüklü telefona kontrol etmek istediğiniz numarayı ekledikten sonra o kullanıcının sizin telefonunuzda ve o telefonda çıkan profil bilgilerine göz atarak engellenip engellenmediğinizi en net şekilde anlayabilirsiniz.

Arama Özelliğini Kullanmaya Çalışmak

WhatsApp'ta engelleyen kişiyi aramak mümkün değildir. Dolayısıyla eğer bir kişinin sizi engellediğini düşünüyorsanız arama özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Arama başarısızlık ile sonuçlanıyorsa engellenmiş olabilirsiniz.

Kullanıcıyı WhatsApp Grubuna Eklemeye Çalışmak

Anlık mesajlaşma hizmetinde sizi engelleyen kişiyi bir gruba ekleyemezsiniz. Bu nedenden ötürü kullanıcıyı gruba eklemeye çalışın. Eğer işlem başarısızlıkla sonuçlanıyorsa engellenme ihtimaliniz mevcut.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)
NASIL YAPILIR

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)

iPhone ve Android'de WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? Günümüzün en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması konumundaki WhatsApp, yediden yetmişe herkesin birbirleriyle iletişimde kalmak için kullandığı bir uygulama hâline geldi.

YORUMLAR