Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Yapılır?

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden WhatsApp kullanıcıları için özelliğin nasıl aktif hâle getirileceğini açıkladık.

Whatsapp, iki adımlı doğrulama özelliğinin kullanılabilmesine olanak tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasının güvenliği üst düzeye çıkaran özelliğini aktif hâle getirebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor. Bu yazıda çoğu kişinin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

İsteğe bağlı olarak kullanılabilen söz konusu güvenlik özelliği, insanların hesaplarına fazladan bir güvenlik katmanı eklemesine olanak tanıyor. Bu blogda da Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz. 

Whatsapp iki adımlı doğrulama özelliği etkinleştirme, çok basit adımları takip ederek güvenliğinizi iki katına çıkarmanıza olanak tanıyor. İki adımlı doğrulamayı etkinleştirdiğinizde, WhatsApp'daki telefon numaranızı doğrulama girişiminde, bu özelliği daha önce kullandıysanız oluşturduğunuz altı basamaklı şifreyi girmeniz gerekiyor.

Oldu ki bu altı basamaklı şifreyi unuttunuz, WhatsApp çift adımlı doğrulamayı devre dışı bırakmak için e-posta adresinize bir bağlantı alabilirsiniz. Bu söylediklerim, az sonra anlatacaklarımdan sonra anlamlı hale gelecek. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden başlayalım.

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Adımları Neler?

  • WhatsApp'ı açın.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • Ayarlar sayfasına girin.
  • Hesap bölümünü görüntüleyin.
  • "İki Adımlı Doğrulama" kategorisini açın.
  • "Etkinleştir" butonuna basın.
  • Altı basamaklı şifre oluşturun.
  • E-posta adresinizi yazın.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde sık sık kullanılan WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma platformunda iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği bulunuyor. Bu özellik, hesap güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor. Böylelikle hesap çok daha güvenli hâle geliyor.

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktif hâle getirebilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Adımların tamamını doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde söz konusu özellik etkinleştirilecektir.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından bir tanesi olan WhatsApp Messenger'da iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktif hâle getirebilmek için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan uygulamayı açmanız gerekiyor.

Uygulamayı açtıktan sonra sohbet pencerelerinin yer aldığı bir sayfa ile karşı karşıya kalacaksınız. Uygulama sayfasının sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine basın. Bu işlemin hemen ardından bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden ayarlar sayfasını görüntüleyin.

Ayarlar sayfasında yer alan "Hesap" bölümüne girin. Daha sonra "İki Adımlı Doğrulama" kategorisini açın ve hemen ardından "Etkinleştir" butonuna basın. Bir sonraki aşamada altı basamaklı şifre oluşturmanız gerekiyor. Şifreyi girdikten sonra e-posta adresinizi yazmalısınız. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Telefonunuzda yüklü olan Whatsapp uygulamasını açıyoruz ve Ayarlar kısmına geliyoruz. Ayarlar kısmına geldikten sonra Hesap bölümüne dokunuyoruz.

Burada İki Adımlı Doğrulama seçeneğine dokunuyoruz.

İki adımlı doğrulamayı Etkinleştir kısmına tıklıyoruz.

Oluşturmamız gereken altı basamaklı şifremizi oluşturup, onaylamak için tekrar giriyoruz.

Altı haneli şifrenizi unutmanız durumunda bağlantı gönderilecek e-posta adresini giriyoruz. 

Bu işlemden sonra Whatsapp iki adımlı doğrulama sistemini aktif hale getirmiş oluyorsunuz. Kişisel güvenliğine önem veren kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek bir özellik olduğunu söylemeliyim. Ayrıca, e-posta adresinizi isteğe bağlı olarak ekleyebildiğinizi de tekrardan hatırlatalım.

WhatsApp Çevrimiçi Durumunu Kapatma Nasıl Yapılır? - 2024
NASIL YAPILIR

WhatsApp Çevrimiçi Durumunu Kapatma Nasıl Yapılır? - 2024

Eğer herhangi bir sebepten ötürü WhatsApp’ın özelliklerinden biri olan çevrimiçi özelliğini devre dışı bırakmak istiyorsanız, bu yazımızı okuduktan sonra WhatsApp’da çevrimiçi olarak gözükmeden mesajlaşmaya devam edebileceksiniz.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından sık sık kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin nasıl aktif hâle getirilebileceğini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusunu yanıtladığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR