Web Tasarımcılar İçin En İyi 8 Web Uygulaması

Web tasarımı yapanların en çok işine yarayacak ve bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmeyen en iyi 5 web uygulamasını bir araya getirdik.

web-tasarim-uygulamalari

Web tasarımı yapanlar bilgisayarlarında ne kadar çok program kurulu olması gerektiğini bilirler. Kod düzenleyiciler, tasarım araçları, resim düzenleme programları ve çok daha fazlası derken özellikle hepsi için ücret ödemeniz gerekiyorsa bu bütçeye ağır bir hal alabilir.

Web uygulamaları son dönemlerin en gözde konularından bir tanesi ve gitgide daha iyi hale gelen internet bağlantıları sayesinde bilgisayarlarımıza hiçbir program yüklemeden gerçekleştirebildiğimiz işlemler daha da artıyor.

Elbette web tasarımcıların kullanabilecekleri web uygulamaları da internetteki yerini aldı. İrili ufaklı pek çok işinizi halledebileceğiniz bu web uygulamalarının en çok işinize yarayacak olanlarını sizin için seçtik ve beğeneceğine inanıyoruz.

En İyi Web Tasarım Uygulamaları

  • LogotypeMaker
  • Webputty
  • Dafont
  • Figma 
  • Canva 
  • Adobe Photoshop
  • Adobe XD
  • Dropbox

LogotypeMaker

web-tasarim-uygulamalari1

LogotypeMaker uygulaması kısa yoldan web siteleriniz ve tasarımlarınız için logolar üretmenizi sağlayan ve göze oldukça hoş gelecek ürünler ortaya koyabilen bir web uygulaması. Kolayca seçimlerinizi belirledikten sonra tek yapmanız gereken logonuzu bilgisayarınıza yüklemek.

Webputty

web-tasarim-uygulamalari2

Webputty uygulaması hazırladığınız web tasarımları için kolayca CSS dosyaları oluşturmanızı sağlayan bir web uygulaması. Hazırladığınız web sayfası üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabilir ve Firebug desteğini de kullanarak elde ettiğiniz kodların web sitenizde nereye denk geldiğini görebilirsiniz.

Dafont

web-tasarim-uygulamalari3

Web tasarımı yaparken en çok ihtiyaç duyulan elementlerden bir tanesi de elbette ki yazı karakterleri, yani fontlar. Başarılı logolar, butonlar ve diğer öğeler için kullanmak isteyeceğiniz pek çok fontu dafont web uygulamasını kullanarak inceleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Fontların pek çoğu ücretsiz olduğundan dolayı aradığınızı bulacağınıza inanıyorum.

Figma

web-tasarim-uygulamalari4

Oldukça yeni olan ve her geçen gün daha da popülerleşen Figma vektör bazlı bir tasarım programıdır. Figma’nın en önemli özelliklerinden biri bulut bazlı bir sisteme sahip olmasıdır. Bir proje üzerinde tüm ekip aynı anda ya da farklı zaman dilimlerinde beraber çalışabilirler. Kompleks projeler için oldukça faydalı bir özellik. Ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla hizmet vermekte.

Adobe, Figma'yı 20 Milyar Dolara Satın Almaktan Vazgeçti: Peki Neden?
İNTERNET

Adobe, Figma'yı 20 Milyar Dolara Satın Almaktan Vazgeçti: Peki Neden?

Adobe, Figma'yı satın almaktan vazgeçerek şaşırtan bir kararın altına imza attı. İngiltere'nin rekabet gözlemcisi Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), geçtiğimiz haftalarda söz konusu satın alma süreci ile ilgili endişelerini dile getirmişti.

Canva 

web-tasarim-uygulamalari5

Basit ve etkili bir uygulama arıyorsanız Canva en iyi seçeneklerden bir tanesi. Pek çok insanın Canva’ye tercih etme sebebi de bu. İçerisinde binlerce şablon ve yüzlerce farklı dizayn tipi bulunuyor. web tasarımı için Canva oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Adobe Photoshop

web-tasarim-uygulamalari6

Photoshop kullanmadan bir web tasarımı yapmak mümkün mü? Pek sanmıyoruz. İyi bir Photoshop kullanıcısı eşsiz ve etkileyici görüntüler oluşturabilir. Web tasarımcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Photoshop pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da oldukça etkili bir uygulama.

Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator Farkı Nedir?
KARŞILAŞTIRMA

Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator Farkı Nedir?

Binlerce tasarımcı işlemlerini gerçekleştirirken veya bir tasarım programı seçerken Photoshop ile illustrator  arasında kalır. Dünyanın en popüler ve kullanışlı tasarım programlarından olan Adobe Photoshop ve Adobe illustrator arasındaki fark nedir? Gelin birlikte bakalım.

Adobe XD

web-tasarim-uygulamalari7

Eğer Photoshop size yeterli gelmiyorsa Adobe’un yeni çıkardığı bir uygulama olan Adobe XD’ye bir şans verebilirsiniz. Genel olarak Adobe programları ile aranız iyiyse ve bir başka Adobe programını öğrenmekte zorluk çekmiyorsanız Adobe XD işinizi görebilir. Adobe’un tasarımcılar için özel olarak dizayn ettiği Adobe XD, web siteleri için etkileşimli prototipler oluşturur. UX/UI sektöründe çalışanlar için müthiş bir uygulama olan Adobe XD son derece faydalı bir uygulama. Gelecekte çok daha etkili bir araç olacak olan Adobe XD her web tasarımcısının bilmesi gereken bir program.

Kişisel Web Sitesi Oluşturmak İçin En Popüler Platformlar
İNTERNET

Kişisel Web Sitesi Oluşturmak İçin En Popüler Platformlar

Kişisel bir web sitesi oluşturmak istiyor fakat web sitenizin hangi platformda olacağına karar veremiyorsanız, bu rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.

Dropbox

web-tasarim-uygulamalari8

Web tasarımcıların ve pek çok kreatif iş ile uğraşanların kullanabileceği Dropbox, basit ve efektif bir dosya paylaşım uygulamasıdır. Bulut tabanlı olduğu için pek çok farklı kişiyle ve farklı cihazla kullanabilirsiniz. Sunucularda dosya tutmak, başka yerlere taşımak ve bu dosyaları farklı kişilerle paylaşmak için Dropbox oldukça faydalı bir uygulama.

Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Günümüzde artık fotoğraf, video ses kaydı gibi pek çok şeyi sevdiklerimizle paylaşmak için bir platform arıyoruz. Günlük hayatta konuşup iletişim kurduğumuz çoğu platform dosya göndermeye ya izin vermiyor.

Bizim belirlediğimiz en işe yarar web tasarımcı web uygulamaları bu şekildeydi. Eğer sizin de eklememizi istediğiniz web uygulamaları varsa yazımızın altındaki yorum kısmını kullanarak hem bizi hem de diğer kullanıcılarmızı bilgilendirebilirsiniz. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR