VLC Media Player ile Video Kırpma

VLC Media Player ile video kırpma işlemlerini yapmak mümkün. Peki, dünya genelinde oldukça popüler olan medya oynatıcısı üzerinden videolar nasıl kırpılır?

VLC Media Player, video kırpma dahil olmak üzere pek çok işlemin gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Böylelikle kırpma işlem için ekstra bir programa ihtiyaç kalmıyor. Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan program üzerinden videoları nasıl kırpabileceğinizi açıkladık.

VLC Media Player'ı pek çoğumuz sadece video izlemek ya da müzik dinlemek için kullanıyoruz ancak aslında programın çok daha fazla potansiyeli olduğu da bir gerçek zira videolar üzerinde çeşitli düzenleme işlemlerini de VLC Media Player ile gerçekleştirebiliyor ve böylece ek video düzenleme programlarına ihtiyaç duymuyorsunuz.

Bu özelliklerden bir tanesi de VLC Media Player ile Video Kırpma ve bunu en kolay yoldan gerçekleştirmek için gereken adımları sizin için bir araya getirdik. Dilerseniz ilk olarak aşağıdaki bağlantıyı kullanarak VLC'yi bilgisayarınıza indirebilir ve kurabilirsiniz.

VLC Media Player Video Kırpma Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • Araçlar menüsüne tıklayın.
  • Ayarlar kategorisine girin.
  • "Giriş ya da Kodlayıcı/Çözücü" sekmesine tıklayın.
  • "Kayıt klasörü ya da dosya adı" bölümündeki "Gözat" butonuna basın.
  • Videonun kaydedileceği yeri belirleyin.
  • "Görünüm" menüsüne tıklayın.
  • "Gelişmiş Denetimler" özelliğini etkinleştirin.
  • Kırmızı butona bastığınızda o bölümden itibaren kayıt başlayacak.
  • Yeniden kırmızı butona bastığınızda kayıt sona erecek.
  • Kırpılmış video, belirlediğiniz klasöre kaydedilecek.

Bir medya oynatıcısından çok daha fazlasını sunan VLC video formatı dönüştürme, videoları kırpma gibi çeşitli özelliklere sahip. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanıma sahip olan program üzerinden bir videoyu kırpmak istiyorsanız bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor.

Dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan medya oynatıcısını açın. Programı açtıktan sonra üst kısımda konumlanan menüler arasından Araçlar menüsünün üzerine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Ayarlar" kategorisine girin.

Ayarlar kategorisine girdiğiniz yeni bir pencere ile karşı karşıya kalacaksınız. Pencerenin sol kısmında konumlanan "Giriş ya da Kodlayıcı/Çözücü" sekmesine tıklayın. Daha sonra "Kayıt klasörü ya da dosya adı" bölümündeki "Gözat" butonuna basın. Bu butona tıkladıktan sonra videonun kaydedileceği klasörü belirlemelisiniz.

Bir sonraki aşamada programın üst kısmında yer alan "Görünüm" menüsüne tıklamanız ve hemen ardından "Gelişmiş Denetimler" özelliğini aktif hâle getirmeniz gerekiyor. Bu adımı uygulamanız durumunda video oynatma kısmında yeni araçlar çıkacak. Kırmızı butona bastığınızda o bölümden itibaren kayıt başlayacak.

Yeniden kırmızı butona bastığınızda kayıt durdurulacak. Kırpılmış video ise belirlediğiniz klasöre kaydedilecek. Bu süreçte sorun yaşayan bilgisayar kullanıcıları için adımları görsellerle daha detaylı bir şekilde açıkladık.

Video kırpma işlemine başlarken ilk olarak kırpmak istediğimiz videoyu VLC ile açıyoruz ve daha sonra yukarıda bulunan "Araçlar" butonuna bastığımızda karşımıza çıkan menünün altında bulunan "Ayarlar" butonuyla devam ediyoruz.

Ayarlar menüsü açıldığında hemen sol tarafta yer alan "Giriş ya da Kodlayıcı/Çözücü" bölümüne geliyor ve buradaki "Kayıt klasörü ya da dosya adı" seçeneğinin yanında yer alan "Gözatın..." butonuna basıyoruz. Butona bastıktan sonra kırpılan videolarımızın kayıt edileceği klasörü de seçiyoruz.

Ayarlar menülerinden çıkış yaptıktan sonra bu defa yine üst kısımdaki "Görünüm" butonuna basıyoruz ve açılan menüden "Gelişmiş Denetimler" özelliğini aktif hale getiriyoruz.

Gelişmiş denetimler bölümünü aktif hale getirdiğimizde video kontrol kısmının hemen üzerinde yeni dört buton olduğunu göreceksiniz. Burada yer alan kırmızı renkli kayıt butonuna bastığınız anda videonuz o bölümden itibaren kayıt edilmeye başlanacaktır ve yeniden bastığınızda kayıt durdurulacaktır.

Ancak kayıt durduğunda herhangi bir kaydetme yeri menüsü çıkmıyor ve video direkt olarak başta belirlediğimiz klasöre kaydediliyor. Bu nedenle hiçbir işlem olmaması sizi korkutmasın. Kayıt klasörünüzü açarsanız videonun sadece o bölümünün alındığını görebilir ve isterseniz orijinal uzun videoyu da kendiniz silebilirsiniz.

Video Boyutu Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Video Boyutu Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?

Video boyutu küçültme işlemini ister programlar ile isterseniz online yani programsız bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen medya oynatıcısı üzerinden videoları nasıl kırpabileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR