Videolarda Ağır Çekim ve Hızlı Geçiş Efekti Nasıl Yapılır?

Videolarda ağır çekim ve hızlı geçiş efekti uygulamak sanıldığı kadar zor değil. Cyberlink Powerdirector programını kullanarak kolayca efekt uygulayabilirsiniz.

Videolarda ağır çekim ve hızlı geçiş efekti nasıl yapılır? Cyberlink Powerdirector sayesinde söz konusu işlemleri çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu yazıda Cyberlink Powerdirector üzerinden ağır çekim ve hızlı geçiş efektlerini nasıl uygulayabileceğinizi açıkladık.

Video hazırlamakla uğraşan arkadaşlarımızın pek çoğu, çektikleri görüntülerde dramatik bir etki oluşturmak veya muhtelif diğer sebeplerden dolayı ağır çekim efekti uygulamak isteyebilmektedir.

Yahut dolgu niteliğindeki görüntülerin izleyenleri çok fazla sıkmaması adına hızlı geçişli görüntülemenin pratik bir yolunu aramaktadır.Video kurgulama, düzenleme alanında basit pratik arayüzü ile pek çok kullanıcının vazgeçilmezi olan Powerdirector ile bu işlemleri yapmak çok zamanımızı almayacak.

Söz konusu efektleri farklı bir video düzenleme programı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz fakat bu rehberde biz Powerdirector'ı seçtik. Programın deneme sürümünü indirebilir ve rutin kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra söz konusu işlemleri uygulamaya başlayabilirsiniz.

Videolarda Ağır Çekim ve Hızlı Geçiş Efekti Yapma Adımları Neler?

  • Cyberlink Powerdirector'ı indirin.
  • Yükleme işlemini tamamlayın.
  • Programı açın.
  • Videoyu film şeridine sürükleyip bırakın.
  • Efekt uygulamak istediğiniz kısmı seçin.
  • Split simgesine basın.
  • Efekt uygulayacağınız kısım seçiliyken Power Tools'a tıklayın.
  • Video Speed seçeneğini etkinleştirin.
  • Ağır çekim için Slow Motion'ı seçin.
  • Bir kat sayı belirleyin.
  • Hızlı geçiş için video speed adjustment seçeneğini etkinleştirin.
  • Produce sekmesine girin.
  • Çıktı formatını seçin.
  • Start butonuna basın.

Bu rehberde ağır çekim ve hızlı geçiş efektleri için Cyberlink Powerdirector isimli programı seçtik. Söz konusu programı bilgisayarınıza indirebilmek için yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemin ardından bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın.

"İndir" butonuna tıklamanız hâlinde indirme işlemi başlayacak. İndirme süresi, internet bağlantı kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınıza inen kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın.

Açılan pencere üzerinden talimatları izleyerek kurulum işlemini tamamlayın. Daha sonra programın simgesinin üzerine çift tıklayarak açın. Bu aşamada efekt uygulamak istediğiniz videoyu programa aktarmanız gerekiyor. Bunun için videoyu sürükleyip film şerinin üzerine bırakmanız yeterli olacaktır.

Efekt uygulamak istediğiniz kısmı seçin ve hemen ardından Split simgesine tıklayın. Efekt uygulayacağınız kısım seçiliyken Power Tools'a basmanız ve Video Speed seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Ağır çekim için Slow Motion'ı seçebilir ve bir kat sayı belirleyebilirsiniz.

Hızlı geçiş için video speed adjustment seçeneğini aktif hâle getirin. Efektleri uyguladıktan sonra videoyu bilgisayarınıza indirmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bunun için ilk olarak Produce sekmesine girin ve hemen ardından çıktı formatını seçin. Son olarak start butonuna basarak render sürecini başlatın. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Çalışmak istediğimiz videoyu film şeridine sürükleyelim.

Efekt uygulamak istediğimiz kısmı seçip “Split” ikonunu tıklayalım.

Efekt uygulayacağımız parçacık seçili durumda iken Power Tools ikonuna tıklayalım.

Açılan pencerede Video Speed seçeneğini aktif edelim.

Ağır çekim için Slow Motion’u seçerek istediğiniz bir kat sayıyı seçelim. Ön izleme yapıp kontrol ettikten sonra X’ basıp kapatalım.

Hızlı Geçiş için ise Video speed adjustment seçeneğini aktif etmemiz gerekiyor.

Üzerinde düzenleme yaptığınız video materyalinin kullanabilir hale gelmesi için “render” işlemi yapmanız gerekiyor. Bu işlemi Powerdirector’de “Produce” kısmında yapmaktayız.

Çıktı formatını seçtikten sonra Start ikonuna tıklayarak render işlemini başlatabiliriz.

Video uzunluğu, çıktı türü ve de bilgisayarınızın konfigürasyonuna göre işlemin bitiş süresi değişecektir. Bu tür programlarla sağlıklı bir biçimde çalışabilmek için çizgi üzeri bir sisteme sahip olmak gerektiğini de unutmayalım.

En İyi Video Yükleme Siteleri
İNTERNET

En İyi Video Yükleme Siteleri

Günümüzde çok sayıda video paylaşım siteleri / platformları yer alıyor. Peki, en iyi video yükleme siteleri neler? Bu yazıda video yükleyebileceğiniz ve diğer kullanıcıların videolarını izleyebileceğiniz hizmetleri bir arada topladık.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Cyberlink Powerdirector üzerinden ağır çekim ve hızlı geçiş efektlerinin nasıl uygulanacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR