Verimliliğinizi Artıracak Android Uygulamaları

Artık herkesin cebinde bir akıllı telefon ya da tablet var. Bu akıllı cihazlarımızı da nereye gidersek gidelim götürmüyoruz. Hatta bazen unutunca kendimizi çıplak gibi hissedebiliyoruz. Elimizin altında bu kadar gelişmiş imkanlara sahip cihazlar varken, b

Verimliliğinizi Artıracak Android Uygulamaları

Artık herkesin cebinde bir akıllı telefon ya da tablet var. Bu akıllı cihazlarımızı da nereye gidersek gidelim götürmüyoruz. Hatta bazen unutunca kendimizi çıplak gibi hissedebiliyoruz. Elimizin altında bu kadar gelişmiş imkanlara sahip cihazlar varken, bunları gündelik hayatımızı daha verimli ve düzenli hale getirmek için kullanmamak yanlış olur. Çünkü bu cihazlar için geliştirilmiş o kadar farklı ve faydalı uygulama var ki!

Günlük hayatta yapacağımız işleri unutmamak için kullanabileceğimiz uygulamalardan, zamanımızı daha iyi değerlendirmek için kullanabileceğimiz uygulamalara; not tutma uygulamalarından parola saklama uygulamalarına; gazeteleri kolayca okumak için geliştirilen uygulamalardan, verilerimizi yedekleme uygulamalarına; finansal durumumuzu yönetmek için kullanabileceğimiz uygulamalardan uyku düzenleme uygulamalarına bir çok farklı seçenek var. Bunları hayatınızı düzene sokmak ve veriminizi artırmak için kullanabilirsiniz.

Biz de bugün sizler için bu amaca yönelik geliştirilmiş uygulamaları inceledik. Bu listedeki tam 15 adet uygulama ile akıllı telefon ve tabletlerinizi çok daha etkili bir şekilde kullanıp, hem iş hem de gündelik hayatınızda çok daha düzenli ve mutlu olabilirsiniz. O yüzden listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Android Assistant

Android cihazınızın performansını artırmak ve böylece telefon veya tabletinizi çok daha faydalı bir şekilde kullanmak için denemeniz gereken uygulamalardan bir tanesi Android Assistant. Telefonunuza en çok ihtiyacınız olan batarya durumu ve RAM temizleme gibi özelliklere bir tıkla erişebileceksiniz.

Telefonunuzun daha hızlı çalışmasını ve bataryanızı daha uzun süre kullanmak istiyorsanız bu görev yöneticisi araç sayesinde bunlara sahip olabilirsiniz. Tarayıcı geçmişi, uygulama marketi geçmişi ve gmail geçmişi temizleme gibi özellikler ile telefonunuzun şişmesini önleyebilirsiniz.

Ayrıca uygulama yedekleme, geri yükleme, toplu uygulama kaldırma ve daha pek çok kullanışlı araç bu uygulamada sizleri bekliyor.

Any.do

Any.do, Android marketlerinde bulabileceğiniz en iyi yapılacaklar listesi hazırlama uygulamalarından bir tanesi diyebilirim. Unutmamanız gereken her şeyi hatırlamanızı sağlayacak çok kullanışlı bir uygulama.

Yapmanız gereken şeyler için hızlıca yapılacaklar listesi ve iş listesi hazırlayabilirsiniz. Hem iş hayatınızda hem de gündelik hayatınızda sizi rahat ettirecek bir uygulama olan Any.do ile sürükle bırak ile iş listesi hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca sesli olarak komut verebileceğiniz uygulamada kendi el yazınızla not alabilir, cihazınızı sallayarak biten işleri silebilirsiniz.

App Backup & Restore

Telefonunuzun başına bir şey gelme ihtimali her zaman için var. O yüzden de içerisindeki verileri ve uygulamalarınızı yedeklemeniz çok önemli. Bu tür bir durumda uygulamalarınızı geri getirmek için kullanabileceğiniz bir uygulama da App Backup & Restore.

Uygulamaların yedeklerini SD kartınıza kaydeden uygulama ile örneğin telefonunuza format attığınızda uygulamalarınızı geri getirebilirsiniz. Veya bir güncellemeyi beğenmediğinizde bu yedek ile eski haline getirebilirsiniz.

İçerisindeki uygulama  yöneticisi ile toplu silme yapabilir, uygulamaları tarih ve boyutlarına göre sıralayabilirsiniz.

Dropbox

Bulut depolama sistemleri dendiğinde ilk akla gelen servislerden biri olan Dropbox, verilerinizi, dosyalarınızı ve klasörlerinizi yedeklemek için kullanmanız gereken bir uygulama. Çünkü telefonunuz çalınırsa, kaybolursa ya da başına başka her hangi bir şey gelirse, dosyalarınızı ancak bu şekilde kurtarabilirsiniz.

Ayrıca yine birden çok platformda çalışması sayesinde örneğin bilgisayarınızdaki bir dosyaya telefonunuzdan ulaşmak istediğinizde bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Yine dosya ve klasörleri istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Fotoğraf, video, döküman aklınıza gelebilecek her şeyi burada saklayabilir, direk Dropbox üzerinden düzenleyebilir, nerede olursanız olun önemli dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.

Evernote

Evernote uygulamasını artık duymayan kalmamıştır diye düşünüyorum. Telefonunuzda her hangi bir not almanız gerektiğinde kullanabileceğiniz en kullanışlı ve kapsamlı uygulamalardan bir tanesi olan Evernote herkeste bulunması gereken bir uygulama.

Not alabileceğiniz, fotoğraf ekleyebileceğiniz, yapılacaklar listesi hazırlayabileceğiniz, hatırlatıcı sesler kaydedebileceğiniz bu uygulama yine birden çok platformda çalışıyor ve senkronize oluyor. Böylece önemli notlarınıza her yerden ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca sosyal medya entegrasyonu ile istediğiniz her hangi bir notunuzu istediğiniz kişilerle paylaşabilme şansına da sahipsiniz.

Expense Manager

Gündelik hayatımızı düzene sokmak için kullanmamız gereken uygulamalardan bir diğeri de finansal yönetim uygulaması. Expense Manager da bu konudaki ihtiyaçlarınızı fazlasıyla gideriyor diyebilirim.

Uygulama ile gelir ve giderlerinizi takip edebilir, bütçenizi de ona göre ayarlayabilirsiniz. Bunu ister günlük ister haftalık ister aylık ayarlayabilirsiniz, tamamen size kalmış.

Uygulamaya harcamalarınızın faturalarının fotoğraflarını da ekleyebilirsiniz. Yine gelir ve gider tablolarınızı grafiğe dönüştürebilir, bunları bulut sisteminizde saklayabilir, birden çok hesap açarak kullanabilirsiniz.

Gazeteler Manşetler

Eğer gündelik olarak gazete okumarı seven bir insansanız, fakat buna çok da vakit ayırmak istemiyorsanız, sadece manşetleri görmek ve günün en önemli gelişmelerinden haberdar olmak istiyorsanız bu uygulama tam size göre.

Gazete okumaya ve haberlere göz atmaya çok vakit ayırmadan her şeyden haberdar olmak için size gazetelerin manşetlerini gösteren bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim. 100'den fazla haber kaynağı içeren uygulamada neredeyse her gazete var.

Ayrıca köşe yazıları ve popüler haber sitelerine de bu uygulama ile erişebilirsiniz. Yine beğendiklerinizi favorilere ekleyip daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

K-9 Mail

Hem iş hem de özel hayatınızı kolaylaştıracak bir diğer uygulama da mail uygulaması olan K-9 Mail. Açık kaynak bir proje olan K-9 mail işle bütün maillerinizi tek bir noktada toplayabilirsiniz.

Pek çok özellik sunan bu kapsamlı uygulama  IMAP, POP3 ve Exchange 2003/2007'yi desteklemesinin yanında standart mail uygulamasına göre gelen kutusunda daha fazla mail gösterir.

Ayrıca  arama yapma, birden çok e-posta kullanma, otomatik senkronize etme, mail işaretleme, imza ekleme, e-posta geldiğinde bildirimde bulunma gibi bir çok  özelliği de sizlere sunuyor.

Keeper

Artık hayatımızda o kadar çok parola ve şifre var ki, bazılarını unutmamız işten bile değil. İşte bu noktada size yardımcı olması için geliştirilmiş olan Keeper uygulaması, Android cihazlarınızda olmazsa olmazlardan.

Hafızanızı parolaları hatırlamak yerine başka şeylere ayırmanızı sağlayan bu uygulama hem kullanımı kolay hem de güvenli. Kişisel verilerinizi ve parolalarınızı saklayabileceğiniz bu uygulama sadece bununla sınırlı da değil.

Önemli ve gizli dosya ve fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz uygulama 256 bit AES şifreleme sistemini kullanır ve çoklu platform olması sayesinde diğer cihazlarınızla senkronize olarak, verilerinize istediğiniz her yerden ulaşmanızı sağlar.

Microsoft Office Mobile

Yine her telefonda olması gereken ve iş veya öğrenim hayatınızda size en çok yardımcı olacak uygulamalardan bir tanesi Microsoft'un resmi ofis servisinin Android için geliştirilmiş uygulamasıdır.

Bu uygulama ile belgelerinize istediğiniz zaman Android cihazınızdan ulaşabilir, düzenleme yapabilir, notlar ekleyebilirsiniz. Yine e-maillerinizin içinde gelen Office belgelerini görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca telefonlarınız için özel olarak optimize edilmiş uygulama ile word ve excel dosyaları oluşturabilir, dökümanları e-mail yoluyla gönderebilir ya da SkyDrive'a kaydedebilirsiniz.

PDF Reader

Ofis programıyla aynı kategoride olan ve telefonunuzda olmazsa olmaz uygulamalardan birisi de PDF Reader. PDF dökümanlarınızı açmak için kullanabileceğiniz bir uygulama olan PDF Reader gerçekten kapsamlı.

Uygulama içinde arama yaparak metin veya kelime bulma, okuma modu ile ekran ışığını hızla ayarlama, gece modu gibi özelliklere sahip olan uygulama, şu anda en iyi PDF okuma uygulamalarından bir tanesi.

Yine PDF dökümanlarınızı şifreleyebileceğiniz uygulama kullanıcı dostu ve kolay kullanılabilen bir de arayüze sahip.

Sleep as Android

İş ve okul hayatından gündelik yaşama geçiş yaptığımız bu uygulama uykunuzu düzenlemek yoluyla hayatınızı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Akıllı bir alarm uygulaması diyebileceğimiz Sleep as Android ile günde zinde başlayabilirsiniz.

Gününüzü etkili ve verimli bir şekilde kullanmak için iyi bir gece uykusu şart. Bu yüzden de bu uygulamayı kullanmalısınız. Uygulama sizin normal uyku ve ağır uyku evrelerinizi hesaplayarak sabah sizi uyandırır.

Yine uyanmanızı sağlamak için basit ama ayılmanıza yardımcı olacak işlemler sunarak çabucak kendinize gelmenizi ve bir yerlere geç kalmamanızı sağlar.

Time Recording

Bir tür görev yönetim uygulaması diyebileceğimiz Time Recording ile işlerinizi ve görevlerinizi kolayca takip edebilir, neye ne kadar zaman harcadığınızın takibini tutabilirsiniz. Kolay arayüzü ile de her özelliğine kolayca ulaşabilirsiniz.

Uygulama içinde görevlerinize detaylı bilgiler girebilir ve notlar ekleyebilir, bunları özet halinde görebilir, hem geçmişte yaptıklarınızı hem de gelecekte yapmanız gerekenleri görebilirsiniz.

Daha çok zaman çizelgesi olarak kullanabileceğiniz uygulama ile hangi görevi ne kadar sürede tamamladığınız ile ilgili raporlar alabilir, bunları farklı formatlarda kaydedebilir, bulut servislerde yedekleyebilirsiniz.

Twilight

Bilgisayarlarımızda kullandığımız F.lux adlı programı biliyor, seviyor ve kullanıyorsanız bu uygulamayı da seveceğinizi düşünüyorum. Aynı işi yapan uygulama cihazınıza kırmızı bir filtre ekleyerek gözlerinizi korumanızı sağlar.

Özellikle uykunuz konusunda size yardımcı olacak uygulama günün saatlerine göre kırmızı filtreyi ayarlar ve optimize eder. Bu sayede gözlerinizi korur ve her hangi bir sağlık problemi yaşamanızı engelleyerek gece rahat uyumanızı sağlar.

Sonuç olarak hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi rahat ettirecek olan bu uygulamayı de indirip bir şans vermenizi tavsiye ederim.

Yahoo Aviate Launcher

Telefonunuzu kişiselleştirerek çok daha kullanışlı hale getirmeyi amaçlayan bir çok launcher uygulaması mevcut. Uzun bir süre arayıştan sonra benim de kullanmakta karar kıldığım ve çok memnun kaldığım Yahoo Aviate Launcher'ı kesinlikle denemelisiniz.

En çok kullandığınız uygulamaları otomatik bir şekilde bir araya getiren uygulama, sizin için bütün kişiselleştirmeleri düzenler. Benzerlerine oranla alışma süresi daha kısa ve kullanması daha kolay olduğunu da belirtmeliyim.

Uygulama sizin için 4 ana ekran oluşturur ve kategoriler altında uygulamalarınızı toplar. Kategorilerde bulamadığınız uygulamaları alfabetik listeden bulabilirsiniz. Yine widgetlarınızın bulunduğu bir ekran ile ayarlar olan bir ekran bulunmakta. Size çok zaman kazandıracak bu launcher uygulaması her Android cihaza lazım.

YORUMLAR