uTorrent ile Internetten Büyük Boyutlu Dosya Gönderme

Popüler program uTorrent ile büyük boyutlu dosya gönderme işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda çok fazla sayıda kişi tarafından merak edilen soruyu cevaplayacağız.

uTorrent, büyük boyutlu dosya gönderme işleminin gerçekleşmesine imkân tanıyor. Peki, dünyanın en popüler torrent programlarından bir tanesi olan uTorrent üzerinden yüksek boyutlu dosyalar nasıl gönderilir? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Büyük boyutlu dosyaları internet üzerinden arkadaşlarımıza veya aile fertlerimize göndermek istediğimiz zamanlar genellikle sıkıntı yaşarız. Öncelikle göndermek istediğimiz dosyaları büyük boyutlarından dolayı e-posta ile gönderemeyiz.

Dropbox ve benzeri dosya depolama servislerinde de dosyayı gönderirken geçen zamanın dışında, dosyayı indirecek olan arkadaşlarımızın veya aile fertlerimizin dosyayı indirme süreleri hatta dosyayı indirirken oluşabilecek bir bağlantı kaybı her şeye en baştan başlamaya sebebiyet verebilir.

uTorrent Hızlandırma Ayarları Nelerdir?
YAZILIM

uTorrent Hızlandırma Ayarları Nelerdir?

uTorrent hızlandırma işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan torrent programına ilişkin merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Neyse ki Windows ve Mac kullanıcıları, uTorrent kullanarak internet üzerinden büyük dosyaları gönderebilecekleri kolay bir çözüm yoluna sahip. Torrent dosyaları gerçekten de büyük boyutlu dosyaları arkadaşlarımız ve aile fertlerimizle paylaşmak için geçerli bir çözüm yoludur.

Bilgisayarınız üzerinde bulunan herhangi bir dosyayı, internet bağlantınızın izin verdiği maksimum hızlarda istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Üstelik sizden dosyayı alan arkadaşlarınızın internet bağlantıları kesilse bile daha sonra kaldıkları yerden dosyayı almaya devam edebilirler.

Birden çok kişi de aynı anda bilgisayarınız üzerinde paylaştığınız dosyaları kolaylıkla ve hızlı bir şekilde indirme şansına sahiptir. Bu yazımızda uTorrent ile büyük boyutlu dosyalarınızı internet üzerinden nasıl gönderebileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız.

uTorrent ile Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

  • Programı açın.
  • Dosyayı sürükleyip program penceresinin içerisine bırakın.
  • Dosyanın adını belirleyin.
  • "Bağlantıyı oluştur" butonuna basın.
  • "Kopyala" butonuna basarak bağlantıyı kopyalayın.
  • Kopyaladığınız bağlantıyı diğer kişilere gönderebilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey uTorrent programının hem gönderici hem de alıcılarda yüklü olduğundan emin olmak. Eğer uTorrent yüklü olmayan birine bir indirme linki gönderirseniz doğal olarak göndermek istediğiniz dosyayı alamayacaktır.

Sonrasında uTorrent'i açarak program penceresi üzerine göndermek istediğiniz dosya veya klasörü sürükleyerek bırakın. Göndermek istediğiniz dosya veya klasörü sıkıştırarak göndermek sizin için çok daha pratik bir çözüm olacaktır. Böylelikle hem yerden hem de zamandan tasarruf etmiş olacaksınız.

Program içerisine göndermek istediğiniz dosya veya klasörü sürükleyip bıraktığınız zaman karşınıza yeni bir pencere çıkacaktır. İsterseniz bu pencere üzerinde göndermek istediğiniz dosyanın veya klasörün adını değiştirebilirsiniz. Hazır olduğunuz zaman "bağlantıyı oluştur" linkine tıklayarak programın sizin için dosya paylaşım linkini oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer göndereceğiniz dosyanın boyutu fazla büyük ise bu işlem biraz zamanınızı alabilir.

Torrent oluşturma işlemi tamamlandığında karşınıza tinyurl bağlantısı içeren yeni bir pencere gelecektir. Bu bağlantıyı kopyalayarak dosyayı alacak kişilere gönderebilirsiniz.

Göndereceğiniz link sayesinde dosyayı bilgisayarına indirmek isteyen arkadaşlarınız veya aile fertleriniz uTorrent tarafından oluşturulan özel bir sayfa üzerinden dosyayı indirmeye başlayabilirler.

Yeni açılan sayfa üzerinde eğer bilgisayarınızda uTorrent yüklü değilse indirebileceğiniz bir bağlantı bulunmaktadır. Eğer bilgisayarınızda uTorrent programı yüklü ise "Download Now" butonuna tıklayarak paylaşılan dosyayı indirmeye başlayabilirsiniz.

Şimdi gönderici ve alıcı internet bağlantıları kesilse bile daha sonra kaldıkları yerden dosya transferine rahatlıkla devam edebilirler. Sadece dosyayı paylaşan yani hosting sağlayan bilgisayarın açık olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Son olarak unutulmaması gereken bir şeyden bahsetmek istiyorum. Dosyalarınızı göndermek için paylaştığınız tinyurl bağlantısı farklı kişilerin eline geçerse, doğal olarak onlar da dosyalarınızı indirme iznine otomatik olarak sahip olacaklar. Bu nedenle çok hassas bilgilerinizi bu yollarla paylaşmamaya gayret gösterirseniz sizin açınızdan daha güvenli olacaktır.

Konuyla ilgili soru, düşünce ve görüşlerinizi yazımızın altında bulunan yorum bölümlerimiz aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz.

YORUMLAR