Ücretsiz Müzik Dinleyip İndirebileceğiniz 8 Site

Yasal olarak ücretsiz müzik dinleyip, indirebileceğiniz 8 siteden bahsettiğimiz yazımızı okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Müzik Dinleyip İndirebileceğiniz 8 Site

Yeni müzikler keşfetmek benim için her zaman heyecan verici olmuştur. Eskiye kıyasla artık yeni müzikler bulmak oldukça kolaylaştı. Bunun en iyi yolu da tabii ki İnternet. Bu yazımda sizlere yeni müzikler keşfedebileceğiniz birkaç web sitesinden bahsedeceğim. Bazılarını mutlaka duymuşsunuzdur ama çoğunu duymadığınıza eminim.



Radio Reddit
Radio Reddit yeni müzikleri keşfetmek için bağımsız sanatçılar tarafından yapılan bir websitesidir. Eğer siz de bağımsız bir müzisyenseniz kendi müziğinizi buraya yükleyebilir diğer insanlara sesinizi duyurabilirsiniz.




MadeLoud
MadeLoud bir müzik blogudur ve sizlere bağımsız sanatç?lar hakkında bilgiler verir. Bunun yanı sıra beğendiğiniz sanatçıların müziklerini indirebilirsiniz. İndirmek bu sitede tamamen ücretsiz ve yasaldır.



Hype Machine
HypeMachine diğer müzik blogları gibi sanatçılar hakkında bilgiler verir ancak, bu site Amazon, iTunes gibi müzik marketlerle bağlantı içindedir bu yüzden müzikleri indirmek için satın almak zorundasınız. Bunun yanı sıra e?er isterseniz site üzerinden müzikleri dinleyebilirsiniz.



SoundCloud
SoundCloud'dan daha önce sizlere bahsetmiştik ama böyle bir liste hazırlarken SoundCloud'u eklememek olmazdı. SoundCloud yeni çıkış yapmak isteyen sanatçılar için harika bir site olmakla beraber, hali hazırda popüler olan müzisyenlerin de yaptıklarını yakından takip edebilir ve ücretsiz olarak site üzerinden dinleyebilirsiniz. Sitede ücretsiz indirme yapılabildiğiz gibi bazı müziklerin ücretli olduğu için ödeme yapmak gerektiğini belirtmekte fayda var.


RCRD LBL
RCRD LBL ücretsiz şarkı indirilebilen bir müzik blogudur. Site düzenli olarak güncellenir ve sizin de güncel haberlerden, yeni çıkan müziklerden  haberdar olmanızı sağlar.



Vimeo Music Store
Vimeo Music Store'da bulunan çoğu müzik gerçekten dinlemeye değer kalitede. Sitede bedava indirebileceğiniz şarkılar olmasının yanı sıra, bazıları için para ödemeniz gerekebilir. Eğer bir şarkıyı satın alırsanız da onu videonuzda kullanma hakkına sahip olabiliyorsunuz.


Absolute Punk

Absolute Punk genelde müzik paylaşmaktan çok yeni çıkan müzik haberleriyle ilgilenir. Ayrıca duyulmamış kaliteli müzik yapan sanatçıları keşfetmek ve dinlemek için oldukça faydalı gibi gözüküyor. Site diğer müzik bloglarıyla da bağlantılı bu sebeple keşif bu sitedekilerle sınırlı kalmıyor.




FNoob
Gerçekten iyi müzik yaptığınızı mı düşünüyorsunuz, o zaman bu site tam size göre. Fnoob sayesinde bir radyo ortamındaymış gibi hissedeceksiniz. Sitede başkalarının şovunu dinleyebilir ya da kendi şovunuzu hazırlayabilirsiniz. Ayrıca diğer üyelerle bağlantıda olup yeni müzisyenler tanıyabilirsiniz.



Sonuç olarak, müzik internetin heryerinde ve insanlar yollardan müzik dinlemek için artık belirle bir kaç yere muhtaç değil. Legal olarak müzik dinleyebilecekleri çok fazla yer var. Bu yazımda ben de buna örnek olan sadece birkaç siteden bahsettim. Umarım hoşunuza gitmiştir.

YORUMLAR