Ücretsiz Alt Yazı Hazırlama Programları

Ücretsiz alt yazı hazırlama programları neler? Bu yazıda videoya altyazı ekleme işlemini gerçekleştirebilmenizi sağlayan başarılı hizmetleri sıraladık.

Ücretsiz alt yazı hazırlama programları, herhangi bir videoya herhangi bir ücret ödemeden alt yazı ekleyebilmenize imkân tanıyor. Peki, alanında en başarılı hizmetler hangileri? Bu yazıda alt  yazı hazırlayabilmenizi sağlayan birbirinden başarılı programları bir arada topladık.

Eğer alt yazıları yalnızca dizilerde ve filmlerde değil, kendi hazırladığınız videolarda da kullanmak istiyorsanız ancak bunun için uygun bir program arıyorsanız, hangisini kullanmanız gerektiğinden emin olmayabilirsiniz. Bu yazımızda merak ettiğiniz detaylara daha yakından göz atacağız.

Ücretsiz Alt Yazı Hazırlama Programları Listesi

  • Subtitle Workshop
  • Subtitle Edit
  • Open Subtitle Editor
  • 3D Subtitler
  • Aegisub
  • VisualSubSync
  • Jubler Subtitle Εditor
  • SubEdit Player
  • POP Subtitle Editor

Yukarıda videolara alt yazı ekleyebilmenize imkân tanıyan başarılı hizmetler bulunuyor. Listede yer alan programların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca videoların formatını değiştirmek istiyorsanız en iyi video dönüştürücüler listesine göz atabilirsiniz. 

Bilgisayardaki Dosyalar Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Subtitle Workshop

Subtitle Workshop bütün altyazı formatlarını destekleyen ve bir altyazı düzenleme yazılımından isteyebileceğiniz tüm özellikleri içerir. Ücretsiz, kullanımı basit ve hem yeni hemde gelişmiş kullanıcılara hitap edebilen sade arayüzü ile bu altyazı aracı dünya üzerinde kullanılan en popüler yazılımlardan biri.

Subtitle Edit

Subtitle Edit, popüler bir altyazı düzenleme programıdır. Altyazı eklemek istediğiniz film dosyası veya herhangi bir video dosyasını gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilmektesiniz. Google çeviri desteği sayesinde altyazınızı istediğiniz dile yada kendi dilinize çevirebilir ve üzerinde düzenleme yapabilirsiniz.

75 farklı altyazı formatını desteklemesi, gerçek zamanlı olarak hazırladığınız altyazı dosyasını incelebilmenize olanak vermesi ve iyi düşünülmüş bir arayüze sahip olması nedeniyle altyazı düzenleme programları arasında mutlaka tercih etmeniz gerekenler arasında.

Open Subtitle Editor

Açık kaynak kodlu ve ücretsiz programlar sektörü son yıllarda bilgi paylaşımına daha yatkın bir internete kavuşmamızın ardından büyük gelişim gösterdi. Her dalda üretilen ücretsiz kaliteli yazılımlara rastlanan sektörde video altyazı işlerimizi de halletmek için hazırlanmış programlara rastlamak artık çok kolay.

Bu programlardan bir tanesi Open Subtitle Editor ve yapması gereken işi ekstra özellikler sunmadan sade bir şekilde yapıyor diyebilirim. Video dosyanızı ve altyazılarınızı aynı anda görüntüleyerek hızlıca hazırlayabilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz.

3D Subtitler

Günümüzde popülaritesi günden güne artmakta olan 3D filmler için kullanıcıların güçlü bir altyazı dönüştürücü aramaları hiç de sürpriz değildir. Şüphesiz ki 3D-Subtitler bu konuda piyasadaki en iyi programlardan birisidir.

Özünde bir altyazı dönüştürücü olan 3D-Subtitler kullanıcı dostu arayüzü sayesinde her kesimden bilgisayar kullanıcısının kolaylıkla kullanabileceği başarılı bir programdır.

Aegisub

Film ve dizilere altyazı hazırlamak isteyenlerin veya ellerindeki altyazıların üzerinde çeşitli sebeplerle değişiklikler yapmak isteyenlerin kullanabilecekleri ücretsiz programlardan bir tanesi Aegisub.

Aynı anda hem video dosyanızı hem de altyazınızı aynı ekran üzerinde kolayca görmenizi ve oynatmanızı sağlayan Aegisub’ın kullanımı yeni başlayanların bile kolayca kavrayabilecekleri şekilde düzenlenmiş.

Bu noktada iyi bir alt yazı programında olması gereken özellikleri günümüzde kullanılan popüler alt yazı formatlarını desteklemek, alt yazı eklerken kodlama türünü seçmeye olanak sunmak, aynı arayüz içerisinde aynı anda videoyu ve alt yazıyı göstermek ve çoklu platform desteği sunmak olarak özetleyebiliriz.

VisualSubSync

SRT ve SSA / ASS alt yazı biçimlerini destekleyen VisualSubSync, alt yazı hazırlanabilmesine imkân tanıyan başarılı bir hizmettir. Sade bir arayüze sahip olan program, alt yazı ekleme işleminin kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Jubler Subtitle Εditor

Açık kaynak kodlu olan Jubler Subtitle Εditor Windows, Mac ve Linux platformları üzerinden kullanılabiliyor. Çeviri modunu içeren programda alt yazıların rengini değiştirebilmeniz mümkün. Basit bir kullanıma sahip olan hizmet popüler alt yazı formatlarını destekliyor.

SubEdit Player

SubEdit Player'ı kullanarak çok pratik bir şekilde alt yazı ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Başarılı bir arayüze sahip olan ve bu sayede kolay kullanım imkânı sunan program WAV, WMA, WMV, AC3 ve ASF olmak üzere pek çok video formatını destekliyor

POP Subtitle Editor

Listenin son sırasında ise POP Subtitle Editor yer alıyor. Videoya altyazı ekleme işleminin yapılabilmesini sağlayan POP Subtitle Editor programında VMW, AVI, QT ve MP4 format desteği bulunuyor. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için geliştirilen hizmette yazı tipi, renk, boyut gibi düzenlemeler de yapabilirsiniz.

En İyi Video Birleştirme ve Bölme Programları
YAZILIM

En İyi Video Birleştirme ve Bölme Programları

Video birleştirme ve video bölme programları, bilgisayarınızda yer alan videolar üzerinde istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirmenize olanak tanır.

Bu yazıda en iyi ücretsiz alt yazı hazırlama Peki sizin buradaki programlar arasında tercihiniz hangisi oldu ve bu programı seçerken hangi özelliği göz önünde bulundurdunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca herhangi bir videonun boyutunu küçültmek istiyorsanız video boyutu küçültme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR