Twitter'da DM Nasıl Kapatılır?

Twitter'da DM'yi kapatarak tanımadığınız kişilerin size direkt mesajlar göndermelerini engelleyebilirsiniz.

Twitter'da DM Nasıl Kapatılır?

Twitter'a en son gelen herkese DM gönderme özelliğinden Twitter'da Artık Herkesle DM Üzerinden Mesajlaşabileceksiniz haberimizde sizlere bahsetmiştik. Bu yeni özellik sayesinde birisini takip etmeden ve onun tarafından takip edilmeden özel mesajlaşmalar gerçekleştirebiliyorsunuz ancak tabii ki herkesin kendisine özel mesajlar göndermesini tercih etmeyen kullanıcılar da mevcut.

Rehberimizde Twitter'da DM nasıl kapatılır konusuna eğileceğiz ve dilerseniz hemen tamamlamanız gereken adımlara geçiş yapalım.

İlk olarak http://twitter.com adresinden Twitter hesabımıza giriş yapıyoruz ve daha sonra karşımıza çıkan ana ekran üzerinde kendi profil fotoğrafımızın üzerine basarak menünün açılmasını sağlıyoruz. Menüde yer alan "Ayarlar" seçeneğine tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.

Ayarlar bölümüne geldiğimizde sol tarafta yer alan pek çok seçenek içerisinden "Güvenlik ve gizlilik" sekmesine gelmemiz gerekiyor. Buna da tıklayarak devam ediyoruz.

Güvenlik ve gizlilik ekranının en altında yer alan seçenek direkt mesaj almayı açıp kapatıyor. Biz bu rehberi yazarken bu bölüm henüz Türkçeleştirilmemişti ancak ilerleyen zamanlarda Türkçe desteğinin de geleceğini düşünüyorum.

Bu seçenek seçili değilken zaten rastgele kişilerden DM alamıyorsunuz ve sizin ayarlarınız da ekran görüntümüzde olduğu gibiyse herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek kalmıyor.

Eğer bu bölüm sizde seçili geldiyse başındaki tıkı kaldırdıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Tabii ki Twitter'da DM'yi açmak için yeniden bu seçeneğin başındaki tıkı ekleyebilir ve sizi takip eden veya etmeyen herkesten direkt mesaj alabilmeyi aktifleştirebilirsiniz.

Twitter'ın mobil uygulamalarına göz atmayı da unutmayın derim!

Windows'a Gülümseyerek Girmek İster Misiniz?

Google İşletmeleri Milyarlarca Dolar Zarara Uğratabilecek Değişimi Başlatıyor

YORUMLAR