Twitter Benzeri 'Eğilimler' Özelliği Google+ Üzerinde

Twitter tarafından keşfedilen Gündem özelliği artık Google+ tarafından da kullanılmaya başlandı.

Twitter Benzeri 'Eğilimler' Özelliği Google+ Üzerinde

Google’ın gözde sosyal mecrası Google+ yeni bir özelliği sakin bir şekilde bünyesine kattı. Twitter ile birlikte adı neredeyse özdeşleşen “Gündem” bölümünü bundan böyle Google+ üzerinde de görebileceğiz. Google+ üzerinde yer almaya başlayan özelliğin tam adı ise “Google+ Eğilimler” şeklinde.

Sosyal mecralar, kullanıcı sayısı ve trafiğinin artmasına adına yoğun bir gayret gösteriyorlar. Bu gayretin bir kısmı kullanıcıların ihtiyaçlarını tespit etmek ve o ihtiyaçları karşılamak üzerine. İhtiyacın belirlenmesinin ardından sunulan çözümler bazen ve son dönemlerde sıkça diğer sosyal ağların özellikleriyle benzerlik gösterebiliyor. Şüphesiz iletişimin temel öğeleri aynı ve iletişim üzerinde kurulan sosyal ağların bazı özellikleri birbirine benzeyebilir. Google+ tarafından sunulan “Eğilimler” özelliği de Twitter’daki “Gündem” İngilizce adıyla “Trending Topics” bölümünün neredeyse aynısı.

Google+ Eğilimler özelliğine göz atmak için servis üzerinden bir arama işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ana görünümde yer almayan bu yeni özellik sadece site içinde arama yapılmasının ardından kendisini gösteriyor. Arama sonuçlarının yer aldığı ana kolonun hemen sağındaki kolonda konumlandırılan özellik, şu anda yalnızca küresel eğilimleri belirliyor olsa gerek. Zira Eğilimler başlığı altında sıralanan konuların tümü yabancı dilde ve küresel gelişmelere dair başlıklardan oluşuyor.

Sosyal ağlar, başka bir ağın özelliğini almaktan çekinmezken o özelliği daha değerli kılmak adına yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Ancak bu özellikle alımında Google+ için harici bir çabaya gerek yok gibi. Zira hâlihazırda dünyanın en güçlü arama altyapısını elinde tutan şirket, anlık arama sonuçlarına göre kullanıcıların eğilimleri belirleyecek ve ilgili başlık altında sunacak. Twitter’ın zayıf bulunan arama özelliğinin yanında bir hayli önde olan Google’ın, bu özelliği daha etkin ve isabetli bir şekilde sunması da mümkün.

YORUMLAR