Tüm Facebook Uygulamalarını Nasıl Devre Dışı Bırakırsınız?

Bu yazımızda özellikle web taramada size çok daha fazla gizlilik sağlama ile sonuçlanacak bu işlem için Facebook Uygulamalarının kablosunu nasıl keseceğinizi anlatacağız. Facebook hesabınıza bağlanan çok sayıda uygulama mevcuttur. Bunlar sadece mobil uygu

Tüm Facebook Uygulamalarını Nasıl Devre Dışı Bırakırsınız?

Bu yazımızda özellikle web taramada size çok daha fazla gizlilik sağlama ile sonuçlanacak bu işlem için Facebook Uygulamalarının kablosunu nasıl keseceğinizi anlatacağız.

Facebook hesabınıza bağlanan çok sayıda uygulama mevcuttur. Bunlar sadece mobil uygulama değildir, aynı zamanda doğrudan masaüstü web sitesinde sunulan uygulamalardır.

Bu seçenek, Facebook hesaplarıyla bağlantılı olan ve sürekli aktivitede bulunan uygulamaları ya da web sitelerini kaldırmak konusunda ciddi olanlar içindir.

Bu uygulamaların bazılarını değil tümünü devre dışı bırakmadan önce dikkatinizi bir yere çekmek istiyoruz. Örneğin, zaman tünelinizde, Foursquare üzerinden, bulunduğunuz mekânlarda yaptığınız check-in’leri paylaşıyorsanız bunu devre dışı bırakmak istemezsiniz. Ayrıca Facebook’u Spotify gibi servislere giriş yapmak için kullanıyorsanız yine aynı durum geçerli olacaktır. Tüm bunların yanı sıra, anlatacağımız işlem, Bejeweled Blitz ya da Farmville gibi Facebook oyunlarına erişiminizi de engelleyecektir.

Eğer bu işlem size hala aradığınız tipte bir çözüm gibi görünüyorsa buyurun devam edelim:

1.Adım: Bu adımları tamamlamak için bir web tarayıcısından Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer tüm bunları bir mobil cihaz üzerinden yapıyorsanız, istediğiniz menü seçeneklerine erişmek için sitenin tam sürümünü talep etmeniz gerekecek.

2.Adım: Sağ üst köşede bulunan menüye tıklayın ve “Gizlilik Ayarları”nı seçin.

3.Adım: Sayfanın ortasına geldiğinizde;  “Nasıl Bağlantı Kurarsın”, “Zaman Tüneli ve Etiketleme”, “Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Siteleri” gibi ayarları göreceksiniz. Bu üçüncü sırada yer alan “Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Siteleri” başlığına gelin. Hemen sağ tarafında “Ayarları Düzenle” seçeneğini göreceksiniz. Buna tıklayın.

4.Adım: “Kullandığın uygulamalar” şeklinde sıralanan uygulamaları gördüğünüz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Yine sağ tarafında da “Ayarları Düzenle” butonu yer alacak. Sıralanan bu uygulamaların hemen altında kırmızı çarpı işareti ile belirtilen, “Facebook üzerinde ve dışında uygulamalar, eklentiler ve internet siteleri kullanımını kapat.” şeklinde başlayan linke tıklamanız gerekiyor. Ardından karşınıza bu işleminizi onaylamanız için bir pencere gelecek. Bu pencerede de de işleminizi teyit edin ve ayarlamayı sonlandırın.

Şimdi Facebook hesabınıza giriş yaptığınız sırada girdiğiniz web siteleri hakkında bilgi toplayan ve sizi rahatsız eden tüm uygulamaları hesabınızdan uzaklaştırmış oldunuz. 

Nokia Lumia 920 İçin Kamera Kalitesini Arttıracak Güncelleme Yolda

YORUMLAR